• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 57 Hlas(ů) - 1.68 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stream Cinema Community - nefunguje od 04/2025
@jkmh: Zálohovat jsem a videodoplnky odinstalovat

Citovat
@robinek: Fajn.
1) Při zavřeném Kodi v cestě ...... .kodi/addons/Otevři packages a smaž všechny položky v tomto adresáři.
2) Nastartuj Kodi a otevři Nastavení/System/Doplňky. Najdeš tam položku Spravovat závislosti. Otevři a odinstaluj všechny položky, kde bude označení osiřelé. Projdi seznam několikrát. Jako poslední odinstaluj BS4 přesto, že zřejmě nebude mít označení jako osiřelé. Pokud ti nepůjde odinstalovat, napíše ti proč. To budeme muset potom dořešit. Cílem je, aby Kodi bezpečně zapomělo aktualizace.
3) Nyní z repa XBMC-Kodi nainstaluj iVysílání. Pokud se ti vše dosud povedlo a Kodi repo je v pořádku, nainstaluje se ti a zároveň si nově nainstaluje všechny závislosti včetně BS4.
4) Pokud až dosud nebyl problém, spůsť iVysílání. Mělo by ti naběhnout korektně.

Tento postup jsem si vyzkoušel v Linuxmint, neměl bys mít problém.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: vše osiřelé jsem odinstalovat. Nainstaloval ivysílání. Ihned po instalaci se neobjevilo chybove hlášení jako minule. To bylo až při spuštění
https://paste.kodi.tv/elekirulav

Citovat
@robinek: Mě dochází nápady. BS4 šlo odinstalovat? Obsah adresáře Packages jsi taky vyčistil? Bylo tam něco?

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: Zkusím to ještě jednou ale přeed instalaci ivysílání zkusím nainstalovat starší verzi BS4 bez aut. aktualizace

@jkmh: ještě mě napadá zda to nemůže být použitou verzi Pythonu v Ubuntu

Citovat
@robinek: Musíš v hlavě najít bod zlomu. Dělal (instaloval) jsi něco v Ubuntu krátce před tou kritickou aktualizací Kodi? Pokud ne, pak je Ubuntu ve stavu "kdy to ještě fungovalo".

Courám ve fóru Kodi a nikde žádná zmínka o nepovedené aktualizaci z 14.8. Jakoby tvůj problém byl fakt jen tvůj. Být to moje, tak už směřuju ke kompletní odinstalaci Kodi. Anebo minimálně k aktualizaci Ubuntu z terminálu (sudo apt update a potom sudo apt upgrade). Ale moje to není a nevím co všechno v Ubuntu provozuješ a co všechno by se ti zaktualizovalo.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: Aktualizaci Ubuntu přes terminál jsem dělal. Odinstalace a nová instalace Kodi je až poslední moznost

Citovat
@robinek: Chápu tě, ale jsem v koncích.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: budu zkoušet. Pak se ozvu když se něco povede či nepovede

Citovat
@robinek: Držím palce

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: tak jsem to nakonec zvládl. Odinstalovat jsem všechny videodoplnky, kromě SCC ten jsem měl zakazany. (Nevšiml jsem si toho)
Ve správě doplňků jsem vymazal ty co byly osiřelé
Pak jsem pro smích udělal v terminálu upgrade případných balíku pro Ubuntu 18.04.
Restartoval jsem pro sichr PC.
V addons/Matrix jsem stahl předposlední verze BS4 simplejson a soupsieve. Po instalaci jsem hned zakázal aotom. aktualizaci.
Restart PC pro sichr . Povolení SCC doplňků a jeho aktualizace .
Zkusil jsem nainstalovat ivysílání a taky jede. Takže asi problém. DOČASNĚ vyřešen. Prostě zpět k původním modulům a zákaz aktualizace.

Citovat
@robinek: Jsem rád, že ti to jede. Podle popisu jsi opakovaně zvolil stejný postup jako předtím. Takže co bylo včera špatně?

Aktualizace natvrdo zakazovat nemusíš. Já mám Upozornit, ale neaktualizovat. To má výhodu, že o aktualizaci víš, ale přitom vybíráš co aktualizovat a kdy.
A s mou povahou bych teď aktualizaci udělal.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: asi to bylo tím že předtim jsem jen přímo downgradoval kdezto teď jsem vše odinstaloval a instaloval staré verze bez možnosti aktualizace a na to jsem instaloval doplnky

Citovat
@robinek: Psal jsi, že jsi osiřelé odinstaloval. No nechme to být. Hlavně, že ti to jede.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
(18.8.2023, 8:32)jkmh Napsal(a): @Josephporta: Ano jde to. V Nastavení SCC si najdi záložku Knihovna, povol ji a rozsvítí se ti adresáře. Tam zadej cesty.

Ahoj,
Díky za reakci.
Jakou tam mám, prosím tě, zadat cestu?

Děkuji za odpověď

Citovat
@Josephporta: To je na tobě. Kde máš knihovny, takovou tam musíš dát adresu. Já jsem vytvořil knihovny na NAS, tak jsem to potom v SCC nalinkoval na NAS. Žádné povinné umístění není

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: No, to jsem udělal. V nastavení doplňku jsem povolil knihovnu a nastavil tam nějakou složku v telefonu.
Potom v kodi záložka Filmy jsem nastavil cestu do této složky.
No to je jedno, hodil jsem filmy a seriály do oblíbených. Ale vím, že se mi to kdysi povedlo.
5

Citovat
Některé servery, které používá SCC, mají problémy a mně se konečně, poprvé po dlouhé době, podařilo tento stav chytit takříkajíc on-line v Kodi. Script navázaný na api UptimeRobot zafungoval dobře a v Kodi symbol SCC na stavovém řádku několikrát problikl nejdříve oranžově (výstraha) a vzápětí se rozsvítil trvale červeně.

Není tedy třeba propadat panice ani něco přeinstalovávat. Stačí jen vyčkat, chyba není na vašem přijímači.

Už se zdá být vše v pořádku.

Pro ty, které to zajímá, tak akuální infromace o stavu serverů spojených s SCC lze kdykoliv sledovat na stránce UptimeRobot. Pro funkce vlastního doplňku a jeho schopnost přehrávat streamy v Kodi jsou klíčové servery Media a Streams.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
Rychlý dotaz. Potřebuji na Stream Cinemu a webshare veřejnou IP?

Citovat
Nepotřebuješ

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 13 host(ů)