Témat: 1
Registrován od: 03/2022
Hodnocení:
0
Ahoj,
přestala mi fungovat knihovna Filmy. V SCC mám nastavenou cestu do složky, kam se mají ukládat. Z nějakého důvodu mi to dnes přestalo fungovat a je to tím, že nemám přístup do té složky. Nemůžu se tam proklikat. Aplikace Kodi má povolen přístup k úložišti. Nemůžu na to přijít, čím to. Jestli jsem omylem někde něco nenastavil. Vše jsem prošel a nemám žádný nápad. Háže mi to hlášku: "Nelze získat informace o adresáři. To může být způsobeno tím, že není připojena síť. Chcete jej přesto přidat?".
Už jste se s tím někdo setkal?
Kodi mám nainstalované na Android boxu, OS Android 9. Nechápu tu hlášku se sítí. K netu to připojené je a hlavně ta složka je v adresáři toho zařízení, tak jaká síť?
Témat: 128
Registrován od: 12/2015
Hodnocení:
921
@
chimo Neaktualizoval se ti Android na vyšší verzi?
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.
Témat: 27
Registrován od: 02/2016
Hodnocení:
236
12.9.2023, 19:36
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 12.9.2023, 19:38 uživatelem jkmh.)
@
chimo: Úplně vše asi ne, ale určitě zkontroluj v
Androidu ve
Správci aplikací kam nově má/nemá Kodi přístup. Je známo, že A10 si ta oprávnění pro Kodi upravi. A je možné, že až přijde aktualizace na A11, tak znova.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS
AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1
Hodnocení:
921
@
chimo Já odborník na Kodi v Android nejsem. Vím jen, že novější verze Androidu takové problémy přináší a jednou jsem kvůli tomu upravoval nějaký doplňkek a změnil místo, kam má ukládat data. Takže tady bych ti poradil něco podobného. Jenže tady je to ještě o chlup složitejší, protože změny musí proběhnout jak v umístění zdrojů vlastní knihovny Kodi, tak v nastavení SCC a možná (pro seriály) i v obsahu databáze SCC.
Co to obnáší:
- Definovat si nový adresář s knihovnou filmů Kodi tam, kde ti to Kodi (resp. Android) povolí. Budeš tam pak ovšem muset překopírovat obsah té staré knihovny a zdrojové umístění knihovny v Kodi předefinovat a znova spustit scraper filmů. A to samé musí změnit i v nastavení SCC.
- Nevím ale, jestli máš v knihovně Kodi i seriály z SCC. Tam by to byl větší problém, protože seriály v knihovně jsou zároveň uloženy v databázi doplňku SCC a pokud změníš umístění knihovny seriálů, budeš muset změnit i data v této databázi. Tak jsem to kdysi udělal já. Ale možná bude stačit po změně toho adresáře knihovny seriálů Kodi (stejně jako jsi to udělal u filmů) a změně nastavení SCC, znova všechny dotčené seriály z SCC vložit do knihovny.
Sám asi vidiš, že je to poměrně složité. Možná tedy počkej na někoho, kdo má s Androidem větší zkušenosti a s něčím podobným se už setkal.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.
Hodnocení:
236
@
chimo: Sice kvůli jinému problému také po aktualizaci, ale v jednom příspěvku je rada:
Musíš v androidu povolit oprávnění pro kodi na povolit správu všech souborů pak to uvidíš.
Také neprovozuji Kodi na Androidu, jen jsem googlil.
Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1
Hodnocení:
921
@
chimo Ani do Adresáře profilu nevidíš? A když dáš přidat zdoj, tak ti to také žádné adresáře nenabídne? Domovská složka, Kořenový souborový systém, ...? V něčem z toho bys přeci adresář se zdrojovou knihovnou vytvořit mohl, ne? Pokud ne přímo v Kodi, tak s použítím nějakého Android správce souborů?
Hodnocení:
236
12.9.2023, 20:36
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 12.9.2023, 20:38 uživatelem jkmh.)
Nenapoví ti něco v Nastavení Androidu kolonka Zabezpečení a omezení, když se podobně chová i Commander?
Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1
Hodnocení:
921
@
chimo Hmm, jasně...
Já ti už k tomu nic dalšího neřeknu. Napadají mě už jen takové blázniviny jako pustit na Androidu SMB nebo NFS server (jestli to ta verze umí nebo jestli se dá takový server nainstalovat), a vytvořit si na něm sdílený adresář a ten si z Kodi namapovat...
Tohle by se mělo řešit jako problém instalace Kodi v
Android / Android TV. Na to máme toto subfórum a určitě i v komunitě lidi, co Android (TV) znají a používají. Je škoda, že se takoví lidé neujmou iniciativy a nedají hlavy dohromady a v tomto subfóru nebo, pokud to už bude mít hlavu a patu, např. v
Tipy, triky a návody.
Hodnocení:
236
@
chimo: Ani mě nic moc nenapadá. Zkus ještě v Androidu u Kodi vymazat data. Ale nevím, co to udělá s Kodi. Resp. se všemi nastaveními v Kodi, včetně historie. No a pak jen odinstalace/instalace Kodi. Zkus v Kodi z Kodi repa nainstalovat Backup a na flešku pro jistotu udělat zálohu. Snad to půjde. No a pak vymazat v Androidu ve Správci aplikacípro Kodi vymazat data.
Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1
Hodnocení:
236
@
chimo: V takovém případě zkus dřív to vymazání dat ve Správci aplikací. Přeinstalovat celé SCC můžeš vždycky.
Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1
Hodnocení:
236
@
chimo: Jasně, je to tvoje volba. Jen tě žádám, aby jsi sem potom napsal řešení, pokud k nějakému dojdeš. Pomůžeš tím ostatním.
Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1
Témat: 1
Registrován od: 03/2022
Hodnocení:
0
Po aktualizaci na Android 10 jsem nakonec Kodi instaloval znova, přístup povolen během instalace a složky opět vidím. Žádný z výše popsaných kroků nepomohl, i když v zařízení mělo Kodi povolen přístup k úložišti. Povolení správy všech souborů se také nepovedlo, neboť zařízení tuto možnost ani nenabízí, je tam jen přístup k úložišti jako povolit/nepovolit. Android box Tesla XT 550 a aktualizace z Android 9 na Android 10.