• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 57 Hlas(ů) - 1.68 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stream Cinema Community - nefunguje od 04/2025
Ahoj,
přestala mi fungovat knihovna Filmy. V SCC mám nastavenou cestu do složky, kam se mají ukládat. Z nějakého důvodu mi to dnes přestalo fungovat a je to tím, že nemám přístup do té složky. Nemůžu se tam proklikat. Aplikace Kodi má povolen přístup k úložišti. Nemůžu na to přijít, čím to. Jestli jsem omylem někde něco nenastavil. Vše jsem prošel a nemám žádný nápad. Háže mi to hlášku: "Nelze získat informace o adresáři. To může být způsobeno tím, že není připojena síť. Chcete jej přesto přidat?".
Už jste se s tím někdo setkal?
Kodi mám nainstalované na Android boxu, OS Android 9. Nechápu tu hlášku se sítí. K netu to připojené je a hlavně ta složka je v adresáři toho zařízení, tak jaká síť?

Citovat
@chimo Neaktualizoval se ti Android na vyšší verzi?
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
@JiRo: To jsem nekoukal, mrknu se. V androidu jsem koukal, zda má Kodi povolen přístup k úložišti a má, tak jsem z toho jelen. A kdyby se aktualizoval, tak mám vše v Kodi nastavit znova?

@JiRo: trefil ses :-). Verze androidu je teď 10 QTR1.1106.230615 380, což chápu, že je Android 10. Víš, co teda s tím?

Citovat
@chimo: Úplně vše asi ne, ale určitě zkontroluj v Androidu ve Správci aplikací kam nově má/nemá Kodi přístup. Je známo, že A10 si ta oprávnění pro Kodi upravi. A je možné, že až přijde aktualizace na A11, tak znova.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@chimo Já odborník na Kodi v Android nejsem. Vím jen, že novější verze Androidu takové problémy přináší a jednou jsem kvůli tomu upravoval nějaký doplňkek a změnil místo, kam má ukládat data. Takže tady bych ti poradil něco podobného. Jenže tady je to ještě o chlup složitejší, protože změny musí proběhnout jak v umístění zdrojů vlastní knihovny Kodi, tak v nastavení SCC a možná (pro seriály) i v obsahu databáze SCC.

Co to obnáší:
  1. Definovat si nový adresář s knihovnou filmů Kodi tam, kde ti to Kodi (resp. Android) povolí. Budeš tam pak ovšem muset překopírovat obsah té staré knihovny a zdrojové umístění knihovny v Kodi předefinovat a znova spustit scraper filmů. A to samé musí změnit i v nastavení SCC.
  2. Nevím ale, jestli máš v knihovně Kodi i seriály z SCC. Tam by to byl větší problém, protože seriály v knihovně jsou zároveň uloženy v databázi doplňku SCC a pokud změníš umístění knihovny seriálů, budeš muset změnit i data v této databázi. Tak jsem to kdysi udělal já. Ale možná bude stačit po změně toho adresáře knihovny seriálů Kodi (stejně jako jsi to udělal u filmů) a změně nastavení SCC, znova všechny dotčené seriály z SCC vložit do knihovny.
Sám asi vidiš, že je to poměrně složité. Možná tedy počkej na někoho, kdo má s Androidem větší zkušenosti a s něčím podobným se už setkal.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
@jkmh: v Androidu má Kodi nastaven pouze přístup k úložišti a stejně, když jsem v Kodi, tak se na ty složky neproklikám. Nikde jinde Kodi přístup nemá.

@JiRo: díky za popis. Nějak se s tím zkusím poprat. Novou cestu jsem zkoušel a už na začátku a neúspěšně. Kodi do úložiště nemůže, i když přístup povolen má. Vtipné je, že když pustím na obrazovku protokolování, tak vidím, že cesta vede na to interní úložiště. Takže se tam chci kouknout a zjistím, že Správce souborů, kterého tam mám (TV File Commander) nevidí vůbec žádné složky, i když oprávnění má. Ten upgrade rozxxxal snad všechno.

Citovat
@chimo: Sice kvůli jinému problému také po aktualizaci, ale v jednom příspěvku je rada:
Musíš v androidu povolit oprávnění pro kodi na povolit správu všech souborů pak to uvidíš.
Také neprovozuji Kodi na Androidu, jen jsem googlil.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@chimo Ani do Adresáře profilu nevidíš? A když dáš přidat zdoj, tak ti to také žádné adresáře nenabídne? Domovská složka, Kořenový souborový systém, ...? V něčem z toho bys přeci adresář se zdrojovou knihovnou vytvořit mohl, ne? Pokud ne přímo v Kodi, tak s použítím nějakého Android správce souborů?

Citovat
Nenapoví ti něco v Nastavení Androidu kolonka Zabezpečení a omezení, když se podobně chová i Commander?

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: Commander jsem přeinstaloval a opět jede, jak má, takže teď to procházím, co má jinak než Kodi a nic jsem nenašel. Povolen přístup k úložišti a to je vše.

@JiRo: do adresáře profilu vidím, když chci přidat zdroj. Ve Filmech se ale nabízí pouze externí úložiště, kořenový souborový systém a pak nějaké síťové nesmysly. Do těch prvně jmenovaných se nedostanu, kliknu a nic.

(12.9.2023, 20:29)jkmh Napsal(a): @chimo: Sice kvůli jinému problému také po aktualizaci, ale v jednom příspěvku je rada:
Musíš v androidu povolit oprávnění pro kodi na povolit správu všech souborů pak to uvidíš.
Také neprovozuji Kodi na Androidu, jen jsem googlil.
@jkmh: Na to jsem taky narazil, jenže v tom boxu žádná taková volba není. Když v aplikacích kliknu na Kodi, tak vidím položku oprávnění, kde má povolen přístup k úložišti a mikrofonu.

Citovat
@chimo Hmm, jasně... 11

Já ti už k tomu nic dalšího neřeknu. Napadají mě už jen takové blázniviny jako pustit na Androidu SMB nebo NFS server (jestli to ta verze umí nebo jestli se dá takový server nainstalovat), a vytvořit si na něm sdílený adresář a ten si z Kodi namapovat... 

Tohle by se mělo řešit jako problém instalace Kodi v Android / Android TV. Na to máme toto subfórum a určitě i v komunitě lidi, co Android (TV) znají a používají. Je škoda, že se takoví lidé neujmou iniciativy a nedají hlavy dohromady a v tomto subfóru nebo, pokud to už bude mít hlavu a patu, např. v Tipy, triky a návody.

Citovat
@JiRo: to máš pravdu, prohledím i další sekce. Původně jsem myslel, že to mám blbě v nastavení SCC, ale je to Androidem, tak to tu nebudu hltit.
Zkusil jsem to v SCC namapovat na Adresář profilu/library a tam jsou také movies a tvseries, ale přes SCC se na tu cestu nedostanu. Je to možné nebo mi to dneska fakt nepálí? :-) Jinak díky moc za tipy. Při nejhorším to nainstaluji znova jako ten Commander.

@jkmh: Tobě taky díky moc za příspěvky. Neporadil jsem si, tak zkusím ještě to Android fórum.

Mějte oba prima večer.

Citovat
@chimo: Ani mě nic moc nenapadá. Zkus ještě v Androidu u Kodi vymazat data. Ale nevím, co to udělá s Kodi. Resp. se všemi nastaveními v Kodi, včetně historie. No a pak jen odinstalace/instalace Kodi. Zkus v Kodi z Kodi repa nainstalovat Backup a na flešku pro jistotu udělat zálohu. Snad to půjde. No a pak vymazat v Androidu ve Správci aplikacípro Kodi vymazat data.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: já tam mám naštěstí jen SCC a nějaký malý základ k tomu, takže přeinstalace mi zabere tak hoďku, což asi k tomu spěji, protože dneska už zkouším a googlím hoďky 3...

Citovat
@chimo: V takovém případě zkus dřív to vymazání dat ve Správci aplikací. Přeinstalovat celé SCC můžeš vždycky.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: Přeinstalaci si nechám až na konec. SCC jako takové běží, tak zatím sekci Filmy pouštím k ledu a počkám na zázrak, než se do toho pustím :-).

Citovat
@chimo: Jasně, je to tvoje volba. Jen tě žádám, aby jsi sem potom napsal řešení, pokud k nějakému dojdeš. Pomůžeš tím ostatním.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: Ano, napíšu. Psal jsem ještě do fóra na téma Android, tak čekám, jestli bude reakce. Pak dám vědět.

Citovat
Po aktualizaci na Android 10 jsem nakonec Kodi instaloval znova, přístup povolen během instalace a složky opět vidím. Žádný z výše popsaných kroků nepomohl, i když v zařízení mělo Kodi povolen přístup k úložišti. Povolení správy všech souborů se také nepovedlo, neboť zařízení tuto možnost ani nenabízí, je tam jen přístup k úložišti jako povolit/nepovolit. Android box Tesla XT 550 a aktualizace z Android 9 na Android 10.

Citovat
@chimo: Pak ještě nepopulární a nejistý postup - udělat tovární nastavení boxu.
Samozřejmě zálohovat v Kodi, co se dá.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 12 host(ů)