• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 9 Hlas(ů) - 3.11 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Archiv SledovaniTV/PODA.tv (v1.23.0)
@Radek_Kovacik: Teď už ten problém mám tolik stuipňů volnosti, že fakt nevím. To co popisuješ, to je skutečně zapeklité. K instalaci ISA jen tolik, že si musíš být sampozřejěm jistý, jakou verzi a pro jaký systém instaluješ. Pokud v tomhle nemáš jasno, je to cesta do pekla. Kodi má skvělý nástroj, packages, kde bys měl starší verze doplňků, které se instalovaly, nalézt. Bohužel tady z packages vznikla jakási fobie, a většinou je lidé mažou 11. Takže nevím, zda ho tam najdeš.

Tak log je samozřejmě vždycky bonus. Člověk alespoň vidí, co se tam děje. Otázkou je, za jaké situace. Určitě jeden za stavu, kdy píšeš, že to po přeinstalaci IPTV SImple Clienta fungovalo, a duhý, při dalším spuštění, kdy to pro změnu už nefungovalo.

Citovat
@Radek_Kovacik: Pokud jsi hodně laboroval a často restartoval, mohl jsi si způsobit chybu v Kodi jako takovém. Než přistoupíš k čisté instalaci, můžeš zkusit fígl, který tu kdysi popsal @JiRo: Snad ti to popíšu správně, protože to teď nemůžu najít.
1) Vlez do LE přes ssh (WinSCP).
2) stopni z terminálu Kodi příkazem systemctl stop kodi
3) Pak ve WinSCP najdi adresář .Kodi a přejmenuj ho. Např. na Kodiold. Tečka před Kodi značí, že je to skrytý adresář, a proto musíš mít ve WinSCP povolené jejich zobrazení. Místo WinSCP můžeš samozřejmě použít i jiné, pokud jsi zvyklý.
4) restartuj box, adresář .Kodi se vytvoří znovu a budeš mít stav jako při čisté instalaci.
5) nainstaluj a nastav problémový doplněk, poznáš reakci
6) pokud to bude OK, doinstaluj zbytek
Výhodu je, že neprijdeš o nic z Kodiold instalace, protože vše budeš moci při stopnutém Kodi překopírovat do nové instalace .Kodi
Snad jsem to popsal správně, ale @JiRo: mě určitě zkontroluje.

Možná to vypadá složitě, ale je to mnohem rychlejší než výroba nové karty.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@Radek_Kovacik: Ještě, než začneš zasahovat do Kodi ja radí @jkmh, napadla mě jedna myšlenka. Přeci jen, IPTV Simple Clienta nepoužívám, takže nekteré věci, i když jsme je občas v minulosti použil, nemám tak zažité a moc si je nepamatuji. Tak se omlouvám, možná jsem tě naváděl špatným směrem. Pro jistotu jsme si to vyzkoušel na testovacím Kodi a nastavit oba používané doplňky nekonzistentně a víceméně jsem (+-) zreplikoval chování tvé instalace. Takže je otázka, jak je máš nastavené ty.

Jak máš nastavený doplněk Archiv SledovaniTV v části Video, parametr InputSteram Adaptive a jak PVR doplněk IPTV Simple Client v části Catchup?

Musíš si uvědomit, že pokud v IPTV Simple Client zapneš Catchup, musíš v Archiv Sledovani zapnout Input Stream Adaptive. A naopak, pokud InputSteram Adaptive vypneš, musíš současně s tím vypnou Catchup. A pokaždé, když takovou změnu provedeš (ať jedním nebo druhým směrem), musíš v Archiv SledovaniTV znova v části Playlist - EPG spustit Generovat. Asi nejlepší je, v této čáti nastavit jak Automatickou aktualizaci s nějakým kratším intevalem (klidně 1h), tak i Aktualizaci po spuštění. A pak vždy po změně stačí restartovat Kodi a budeš mít jistotu, že vše se provede.

Záleží tedy na tobě, jak chceš Archiv SledovaniTV používat, zda jen pro LiveTV nebo plnou možnost, kterou doplněk, ve spolupráci s IPTV Simple Client nabízí, a podle toho oba doplňky konzistentně nastavit.

Citovat
@Radek_Kovacik: Všechno, co napsal @JiRo: je pravda. Jen bych upozornil, že častá aktualizace nemusí být dobrý nápad. Alespoň u mě to totálně blokne box. Vytížení CPU 80-100% a 7 dní se mi stahuje skoro tři minuty. Jiro si to dobře pamatuje. Před cca třemi roky jsme to řešili společně s autorem. Autorův zásah do addonu to sice zlepšil použitím temp, ale úplně neodstranil. Samozřejmě to souvisí i s výkonem použitého HW.

Z tohoto pohledu by bylo lepší rozhýbat Palínkův addon.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@Radek_Kovacik: & @jkmh: No, jasně. Tady jsem ustřelil. Pomotaly se mi v hlavě sledovani a o2tv. Platnost generovaných url ve sledování je o dost delší, takže ta 1 hodina je renonc. @jkmh: se v tomto případě mýlí, @JiRo: si pamatuje prd... 3. Pokud se ti podaří to celé stabilizovat, tak perioda aktualizace závisí primárně na tom, jak často chceš aktualizovat EPG. V tomto smyslu jsem můj předchozí post upravil.

BTW PVR Palínkův PVR addon je vynikající, ale pouze, pokud tě zajímá jen LiveTV. @Sárošovo řešení nabízí v tomto směru přeci jen o chlup víc.

Citovat
@JiRo: Už jsme oba nějaký pátek v důchodu. Ale neboj. I já mířím do stejného stavu mysli jako ty.  3

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
(18.7.2024, 13:36)JiRo Napsal(a): Jak máš nastavený doplněk Archiv SledovaniTV v části Video, parametr InputSteram Adaptive a jak PVR doplněk IPTV Simple Client v části Catchup?

Aktuálně, když to blbne, mám catchup v IPTV Simple Client vypnutý a parametr Input Stream ve SledováníTV taky vypnutý.
Dnes jsem znovu zkoušel spustit live stream (z menu Televize). První fungoval (bylo to ČT1), druhý trvalý kolečko (spinner) a nic víc (to byla NOVA) a na třetí pokus padlo KODI (to byla PRIMA HD).
Poté jsem zkusil vyvolat nucený restart LE, znovu jsem spustil stream (NOVA) a KODI padlo a restartovalo se (zřejmě se restartuje jen KODI, ne celý LE, protože je to rychlé). Poté jsem znovu sputil PRIMU a zase pád a restart.

(18.7.2024, 14:19)jkmh Napsal(a): Jen bych upozornil, že častá aktualizace nemusí být dobrý nápad. Alespoň u mě to totálně blokne box. Vytížení CPU 80-100% a 7 dní se mi stahuje skoro tři minuty.

To můžu potvrdit, z tohoto důvodu nepoužívám aktualizaci EPG po spuštění, ale s krátkým časovým intervalem (konkrétně 2 hodiny), protože když to běží, je box nepoužitelný.

Citovat
@Radek_Kovacik Takže já jsem se vyčerpal. Mně to funguje v obou řežimech nastavení (s catchup i bez), zkusil jsem to nainstalovat na naše hlavní Kodi, a tam to běží také bez probémů. Zkusím to nechat delší dobu nainstalované a budu to pro sledování TV používat. Jen nevím, jestli něco dalšího zjistím.

S tou generací playlistu a EPG po startu máte s @jkmh: pravdu. Vidím také vyšší zatížení CPU (kolem 40%), ale asi protože mám výkonný HW, tak to jednak dloho netrvá a ani ostatní funkce Kodi nijak negativně neovlivňuje ani nezpomaluje. Proto mě to nenapadlo.

Citovat
@Radek_Kovacik: Ani já s tím nemám problém. Na CE21 používám IPTV SC a data generované z ArchivSledovaniTV. V tvém případě bych asi začal od čistého Kodi. Nainstaloval a nadefinoval TV addon. Následně IPTV SC a zkusil. Pokud to nepojede, pak asi starší verzi LE.
Mimochodem, koukal jsem do historie vlákna a ty s IPTV SC bojuješ snad rok. Napřed rádio, teď TV.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: Zkusil jsem to dle tvého návodu a alespoň live TV streamy běží, rádiové nikoli. A máš pravdu, stejný problém jsem měl i u KODI 19. Log při pokusu o přehrání rádia zobrazuje toto:

Kód:
2024-07-19 09:25:49.291 T:1013     info <general>: AddOnLog: pvr.iptvsimple: pvr.iptvsimple - GetChannelStreamProperties - Live Stream URL: https://stream.moderntv.eu/stream.vlc?content-id=channel%3Aradio_jih&content-expiration=1721977620&user-id=1763836665&device-id=8847005&device-type=ios&signature-ip=31.30.167.26&stream-quality=40&stream-format=vlc&player-capabilities=clientvast%2Cvast%2Cadaptive2%2Cwebvtt&drm-system=&decision-tags=cdpMain&ott=1&parallel-limit=2&lang=cs&signature-expiration=1721977620&signature-hash=f17e972bb0aaa8b7151a516fa6ec49559980918b4e3ab8929136755910d5bc0a
2024-07-19 09:25:49.308 T:1013     info <general>: VideoPlayer::OpenFile: pvr://channels/radio/V%c5%a1echny%20kan%c3%a1ly@-1/1@pvr.iptvsimple_588796265.pvr
2024-07-19 09:25:49.308 T:1759  warning <general>: CDVDMessageQueue(player)::Put MSGQ_NOT_INITIALIZED
2024-07-19 09:25:49.308 T:1759     info <general>: Creating InputStream
2024-07-19 09:25:49.309 T:1759     info <general>: Creating Demuxer
2024-07-19 09:26:19.334 T:1759    error <general>: OpenDemuxStream - Error creating demuxer
2024-07-19 09:26:19.334 T:1759     info <general>: CVideoPlayer::OnExit()
2024-07-19 09:26:19.354 T:1013     info <general>: Loading skin file: DialogConfirm.xml, load type: KEEP_IN_MEMORY
2024-07-19 09:26:19.362 T:1013     info <general>: CVideoPlayer::CloseFile()
2024-07-19 09:26:19.362 T:1013     info <general>: VideoPlayer: waiting for threads to exit
2024-07-19 09:26:19.362 T:1013     info <general>: VideoPlayer: finished waiting

Zřejmě se to nedaří rozbalit z nějakého kontejneru nebo co. Na obrazovce to pak zobrazí hlášku, že jednu z položek se nepodařilo přehrát. Simple Client je ve svém výchozím nastavení kromě změny cesty k EPG a playlistu, na ISA jsem vůbec nesahal a nastavil jsem ještě Archiv SledováníTV na stejné hodnoty, jako původní instalace.

Ještě mne napadá, nemá Simple client nějakou cache nebo něco podobného, možná by pomohlo to vymazat? Podobně totiž občas zlobí staré cookies v prohlížeči, když dojde k aktualizaci software na serverové straně.

Citovat
@Radek_Kovacik Zkoušel jsem v Kodi radiové kanály a také mi nejdou přehrát. V debug logu jsou po spuštění vidět průběžné hlášky od ffmpeg, takže tam nějaká snaha o přehrávánání je, ale výsledke je 0. Bylo by zajímavé vědět, zda radio funguje @jkmh:, protože já ani tady nevím, co s tím. Možná by pomohlo zkusit vygenerovat pouze playlist pro radia (viz dále), jestli ten bude hrát. Jinak vygenerované adresy streamů v playlist pro radia ve VLC fungují bez problémů. Takže doplněk Archiv Sledovani generuje adresy stremů dobře, ale problém je na straně přehrávání v Kodi, nebo možná v parametrech playlistu pro IPTV Simple Client. Těžko říci.

Já sám radia ze Sledovaní přs TVheadend neposlouchám, na to používám DVB-C službu UPC/Vodafone. Zkusil jsme ale v Tvheadend přidat cvičně pár kanálů ze Sledovani IPTV/OTT, a ty mi fungují. Při té příležitosti jsem si ale uvědomil, že @Sároš používá jiné (novější) api, takže v tomto případě je jakékoliv srovnávání k ničemu. Možná, že podobné to bude i u Palínkova PVR doplňku, tedy že on používá také starší api. OPRAVA I Palínek používá novější api.

Vyzkoušel jsem tedy vygenerovat playlist pouze pro rádia, ale chová se to stejně. Takže v tomto problém není...

A nakonec jsme ještě vyzkoušel nainstalovat Palínkův PVR doplněk, a ten funguje, včetně rádia, bez problémů. Takže nakonec bych se přiklonil k návrhu @jkmh a doporučil ti zkusit jeho instalaci.

Citovat
@Radek_Kovacik: Rádio nepoužívám, takže tam ti nemohu sloužit. Mám nastaveno jen Stažení TV playlistu.
Nevím o tom, že by ISA měl samostatnou cache. Ale v Nastavení Kodi v PVR a Živé vysílání máš v položce Obecné volbu Vymazat data. Tím smažeš jak nakešovaný playlist, tak EPG. Vše se ti načte do IPTV SC znovu. Tady se mi po vymazání někdy nezobrazovalo EPG, někdy jo. Po příčině jsem nepátral. V tom případě jsem musel zakázat/povolit IPTV SC.

Nicméně, z toho mi vyplývá, že jsi laboroval, až jsi přelaboroval a Kodi ti někam zabloudilo. Proto se ti to sekalo.  3 Teď už víš, jak se relativně jednoduše dostat čistému Kodi. Doházej si do Kodi bezproblémový zbytek, udělej zálohu, v CE addonu je na to funkce, doufám že v LE taky, a můžeš laborovat dál. A když opět zabloudíš, nahodíš zálohu.

@Radek_Kovacik: Tak mi to nedalo a vygeneroval jsem nová data včetně rádia. V CE rádia nehrají, v logu (ne debug) není žádný chybový záznam, ale celé CE se mi kousne. Pomůže jen restart. Takže generuj jen TV. A jak píše @JiRo: , pokud vezmu z logu link do VLC, radio stream jede. Buď IPTV SC nebo ISA to neumějí správně zpracovat.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
Přemýšlím o tom a zaměřil jsme se teď tedy jen na live streamy rádií. Vzal jsem vygenerovanou adresu radio streamu a zkusil ji přehrát přímo v Kodi, pomocí vložení do strm souboru. To fungovalo.

Takže pak následoval ještě poslední pokus, vytvořit z playlistu vygenerovaného doplňkem Archiv SledovaniTV nový playlist jen pro jeden kanál a z něj vyházel to, co podle mne není pro přehrávání live stream potřeba. Konkrétně pro jeden kanál toto:

Kód:
catchup="default" catchup-source="plugin://plugin.video.archivsledovanitv/?action=play_pvr_epg&t=radio&id=radio_cro_pohoda&date={Y}-{m}-{d}+{H}:{M}" catchup-correction="-0.1"

Takto upravený playlist jsem vložil do další instance IPTV Simple Clienta. A ejhle, tento playlist už přehrát jde.

Závěr? Za mne tedy nejpravděpodoněji chybný obsah playlistu pro IPV Simple Client. Nevím, jestli se ve struktuře playlist něco ve verzi pro Omega změnilo, to by asi člověk musel jít na github tohoto PVR doplňku a tam to zjistit. Pokud ano, vyřešit to může nejlépe úprava doplňku Archiv SledovaniTV. Což je samozřejmě problém...

Citovat
@JiRo: Jestli nedělám chybu v interpretaci, nevím. Já jsem do VLC dal přímo link z logu. Ten je zřejmě vygenerovaný v IPTV SC https://stream.moderntv.eu/stream.vlc?content-id... A ten si VLC přehrál. V Kodi naskočila klasická "radio obrazovka", i čas odpočítával. Ale bylo ticho. Jakmile jsem provedl jeden pohyb, že stream shodím, tak se Kodi kouslo a pomohl jen reboot. V tomto případě z SSH.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@Radek_Kovacik:  Pro tvé info - Tak jsem ze zvědavosti nainstaloval Palinkův PVR addon. Jede bezchybně včetně rádia, zpětného sledování a nahrávání. Alespoň v CE 21 ano.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
(19.7.2024, 18:42)JiRo Napsal(a): Nevím, jestli se ve struktuře playlist něco ve verzi pro Omega změnilo, to by asi člověk musel jít na github tohoto PVR doplňku a tam to zjistit. Pokud ano, vyřešit to může nejlépe úprava doplňku Archiv SledovaniTV. Což je samozřejmě problém...

Myslím, že změnou struktury Omegy to nebude, protože totéž zřejmě platilo i pro předchozí verze KODI, kde tento addon pro rádio nefungoval.

@JiRo: @jkmh: Díky moc za informace. Jsem rád, že je ověřeno, že ta rádia prostě přes tento doplněk nejdou, tedy pokud jej někdo neopraví. Pálínkův addon kvůli nim instalovat nebudu a budu je přehrávat pouze přes addon "Poslouchej rádio".

Aktuálně jsem zhruba v polovině převodu dat z původní nefunkční instance KODI do nové. Co všechno lze bezpečně zkopírovat z původního .kodi adresáře do nového? Zatím kopíruji nastavení jednotlivých doplňků z adresáře addon_data a nastavení z userdata. Lze takto přenést i databázi? Já jen ať se zbytečně nezdržuji nějakými věcmi, které by nakonec nefungovaly.

Citovat
@Radek_Kovacik: Pokud ti jde hlavně o db SCC, ta přenést jde.

Přenášel jsem i MyVideosxxx.dbUserdata\Database\, ale protože nevím, jak moc je to korektní, doporučovat to nebudu.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@Radek_Kovacik: ad. Playlist - aha, já jseme získal dojem, že radia v Kodi 20 fungovala. Pokud ne, tak pak je otázka, zda radia v doplňku vůbec někdy fungovala. Je možné, že ne. Ostatně, pro přehrávání rádiových streamů Kodi používá jiný přehrávač, než pro přehrávání videí, takže to, že by playlist měl vypadat jinak, je myslí si namístě.

Ad. Převod dat - ono to, co ti poradil @jkmh:, je postup, který vyžaduje širší znalosti o Kodi, jeho struktuře i vzájemných souvislostech. A to se dá dost špatně nějak generálně popsat. V každém případě převod dat staré verze do nové je něco, co může v některých případech odpovídat až procesu upgrade Kodi ze staré na novou master verzi. A to se týká zejména toho, na co se ptáš v dotazu:
Citace:Lze takto přenést i databázi?
V okamžiku, jakmile Kodi po spuštění identifikuje starší verzi databáze, tak provede její upgrade. Takže je možné starší databázi, v podstatě kdykoliv, do Kodi vložit. Vždy je ale třeba vést v patrnosti, že v Kodi jsou další data, parametry a nastavení, které musí být s ostatními daty, parametry a nastaveními (tedy i databází) konzistentní. Takže v případě databází musí být zajištěno, že budou před tím provedny upgrade dalších souborů, např. popisující zdroje dat na které se odkazuje databáze Kodi a přístup k nim.

Jinak já obecně názor, že Kodi někam "zabloudí" nebo že se poškodí nějakým častým laborováním, nesdílím. Kodi je v tomto ohledu dost jednoduché. Jeho výkonná část se při každé instalaci nové verze smaže a znova celá kopíruje (což se týká i každého doplňku), takže pokud ti v Kodi (nebo doplňku), vznikne nějaký problém, nová instalace to většinou nevyřeší, tedy pokud to nová instalace neřeší explicitně (oprava bugu, nový funkce, ...). Někdy může pomoci odinstalace Kodi (nebo doplňku) a jeho nová instalace, při které se smažou i data Kodi a jeho doplňků - což je důvod, proč se to někdy doporučuje. Ale to samé se dá dosáhnot i tím, že se ta inkriminovaná data smažou ručně. A někdy může pomoci nová instalace v případě instalace závislostí. Ale i tady je to poměrně široká škála stavů a nedá se pro to najít jednoduchý návod.

Ostatně, pokud člověk používá standardní repozitáře a nelaboruje s takovými, ve kterých existují upravené doplńky nebo moduly (což může bý hodně velký a pro laiky obtížněji identifikovaný problém), které nahrazují ty ze standardního repozitáře, tak tohle většinou nepotřebuje nebo by potřebovat neměl. Ne nadarmo Kodi na nestandardní adresáře upozorňuje a defaultně je nepovoluje. Takže pokud si je povolíš, tak musíš mít jistou minimální úroveň znalostí. Ale ono to zas tak hrozné není. Ve většině případů, a s těmi pár repozitáři co se v českém prostředí vyskytují, většinou všechno funguje.

A nakonec. Chce-li někdo s Kodi laborovat a není si 100% jistý co může a co ne, měly by určitě pracovat se zálohami a dalšími nástroji a nastaveními Kodi. Minimálně tak, že pro každý přechod Kodi na novou verzi by měl mít připravenu zálohu funkčního Kodi předchozí verze a pro každý doplněk instalovaný s repozitáře jeho předchozí verzi, uloženou do adresáře packages. To je snad to minimum, co by měl každý mít k disposzici.

Citovat
@JiRo: Na danou otázku ohledně rádiového playlistu neznám přesnou odpověď, ale tipnul bych si, že @Saros: by to nefunkční nenechal, ten byl docela hodně akční. Spíše tam asi došlo k nějaké změně na webu ve způsobu zpracování streamu.

Ohledně databáze: Já jsem třeba doposud nepříšel na to, kde skin Aeon Nox Silvo zapisuje všechny věci ohledně svého nastavení. Nějaké nastavení je přímo v xml souboru pod addon_data, ale není tam všechno - například vzhled menu tam je, ale obsah menu a podmenu tam již není, stejně jako např. odkazy na jednotlivá pozadí. Jsou tyto věci také součástí databáze nebo kde je to uloženo?
Mimochodem, do adresáře packages se to ukládá automaticky nebo bych to musel explicitně kopírpvat?

Citovat
@Radek_Kovacik: Standardní skiny ukládají svá nastavení do Userdata\addon_data\adresář skinu\settings.xml jak uvádíš. Nicméně tento skin určitě používá ještě shortcuts pomocí Skin Shortcuts Add-on:Skin Shortcuts - Official Kodi Wiki S jeho pomocí se právě generuje menu a podmenu podle použitého nastavení skinu. Nejsem si jistý, jestli i toto se dá přenášet. Resp. jak se bude skin chovat, pokud tato nastavení nebudou generována on-line.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: