• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
nejde zvuk v KODI
@MatoCZ: Asi bych začal tím, že ten box není úplně to pravé ořechové na Kodi. Našel jsem, že je to set-top box DV 8220, který je s podporou 4K pro internetovou Sledování TV. Máš tam přespříliš bugů a těžko se toho chytá... osobně bych zkusil jednoduchou věc. Máš z Google Play Kodi v21, kde je několik problémů, zkusil bych na tvém místě odinstalovat a nainstalovat poslední nightly verzi odsud
Pak bych nainstaloval jeden doplněk, který potřebuješ a vyzkoušel bych. Jestli se vše chová lépe (=normálně) nebo je tam opět chyba.
Hledat problém je v tuhle chvíli "ztráta času" a čistá instalace novější verze může pomoci. Zkus to.
Sony Bravia OLED XR-65A90J
Denon AVR-X2700H DAB / Q Acoustics 7000i 5.1.2
Ugoos AM6B+ (CoreELEC)
Panasonic DP-UB820

Citovat
(01.8.2024, 8:47)JiRo Napsal(a): Souhlas s @jkmh:, i já bych doporučoval následující postup:
  1. Nastavit debug protokol - Nastavení > Systém > Protokolování > Povolit protokolování ladění zapnout
  2. Restartovat Kodi, nebo ještě lépe celý box a pak Kodi spustit
  3. Po náběhu Kodi cca 1 minutu počkat, žádné akce
  4. Spustit přehrávání nějakého titulu - předpokládám tedy, že nepůjde zvuk
  5. Provést nějakou tu akci, po které se zvuk spraví - ideálně, když přesně popíšeš, co při ni děláš, v logu to úplně jasně vidět nebude
  6. Spustit přehrávání toho samého titulu jako v bodě 4 - předpokládám, že zvuk už půjde
  7. Ukončit Kodi
  8. Spustit Kodi
  9. Už můžes vypnou debug protokol - Nastavení > Systém > Protokolování > Povolit protokolování ladění vypnout
  10. Odložit kodi.old.log a poslat na něj odkaz
Jinak z toho logu, co jsi zatím poslal, je vidět, že tam jsou nějaké problény s kodeky. Ale úplně přesně to zatím identifikovat nedokážu. Na to by to chtělo asi někoho Android zkušenějšího. Ona ta spolupráce Kodi se systémem pro jednotlivé druhy instalací docela liší, a právě v případě Android je těch odlišností nejvíce.

Předpokládám, že v Nastavení > Systém > Zvuk vyskoušel různá nastavení (tedy pokud jich tam máš více) pro Výstupní zvukové zařízení.

BTW Když ti po startu Kodi nejde zvuk, jsou alespoň slyšet zvuky uisound? Tzn. zvuky při pohybu po gui Kodi?

Co znamená "odložit kodi.old.log"?

jinak systémové zvuky taky nejdou....

https://paste.kodi.tv/esapihetew

Citovat
ještě jednou tady vkládám to vygenerované  :

https://paste.kodi.tv/esapihetew

Citovat
@MatoCZ: Ptám se potřetí. Povolil jsi v Nastavení appky na odeslání soubor OLD LOG?  

-> Post old logfile....

Protože v logu stále chybí informace o ukončení Kodi.

Přiložené soubory Miniatury

X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@MatoCZ: Důvodem, proč se snažíme zjistit, co je v tvém případě příčinou problémů, je snaha o poznání, které se pak může zúročit při řešení dalších problémů. Bez takového přístupu bychom tady asi nikomu moc poradit nedokázali. Ale jestliže se tady už několik dní snažíme od tebe získat relevantní informace, a stále se to nedaří, bude asi fakt nejlepší to, co ti tu poradil @Rokle:. Já bych to případně ještě doplnil, tedy pokud tam ta možnost je, uvést před tím do továrního nastavení celý box.

Citovat
@MatoCZ: Oba soubory mají datum a čas, který naznačuje, že jsi neudělal restart Kodi před testem a neskončil po několika minutovém testu opět restartem. Déka pokrývá zhruba 12 hodin a ne několik minut. Proč? A také je v tom nějaké uspání..?
29. až 30.7 https://paste.kodi.tv/esapihetew
30. až 31.7. https://paste.kodi.tv/ufadusecuw

Pokud tvá práce na hledání závady je "jeden o voze a druhý o koze", k výsledku se nedostaneš a kluky tohle přestane bavit kvůli zbytečné práci.

Nejdřív jen nastavíš 1/ Kodi -Systém -Protokolování a 2/ doplněk Kodi Logfile Uploader Nastavení na Paste OldLog. Uděláš restart zařízení s Kodi. Vyzkoušíš zvuk a uděláš manipulaci, aby šel. Uděláš znovu restart Kodi.
Spustíš doplněk Kodi Logfile Uploader a provedeš upload. Tím získáš OldLog, který popisuje průběh mezi minulými restarty, čas by měl charakterizovat dobu mezi restarty - tedy několik minut.

Pokud máš internetový router, který má nastavený čas, zkontroluj, jestli je správný.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
@MatoCZ: @JiRo: @jkmh:
V soukromé zprávě jsem dostal od MatoCZ výpis OldLog, který opět pod novým textem ovujedaceg odkazuje na úplně jiný záznam ufadusecuw, jak už se stalo podobně minule.
> https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-nejde...#pid130584
Je pravda, že toho jsem si opět hned nevšiml.

Nevím, v čem je tento první problém, protože toto poslat ve zprávě ukazuje na ruční práci MatoCZ...
...ale hned druhým je, že po náhledu na správný záznam OldLog
https://paste.kodi.tv/ovujodaceg
...se opět jedná o záznam dvou dnů,
od 2.8. 17hodina do 3.8. 14hodina (zhruba).

Odepsal jsem, že bych vždy čekal záznam několika minut a ať provede kontrolu času i na routeru.
Odpověděl, že udělá reinstalaci a tím se opět nedovídáme, proč ty časy v logu jsou tak jak jsou.
- - - - - -
Jak už tu @Rokle psal, jedná se dle logu zřejmě o tento BOX:
https://www.lupa.cz/clanky/novy-4k-set-t...-programy/
Podivnosti kolem času mohou jít na vrub Androidu ...nevím.
#

Citovat
@meda: @MatoCZ: Chyba se nenajde tím, že bude jeden záznam trvat dva dny. Nehledě k tomu, že v tak dlouhém záznamu se nikdo nevyzná. Je potřeba zapnout debug, restartovat Kodi a vyvolat chybu (pokud se nevyvolá  automaticky), spustit zvuk, vypnout Kodi, zapnout Kodi a poslat old log. V něm budou vidět procesy v Kodi při jeho ukončování. Je pravda, že ani potom nemusí být v logu vidět důvod. To vše se dá stihnout během 5ti - 10ti minut. A bude v old logu jen jeden ohraničený cyklus. @JiRo:  to výše jasně popsal.

Problém je, že, jak už jsem několikrát jinde napsal, nic se nestane systémem "to ono samo, já jsem nic nedělal". Vždy je důvodem nějaký zásah do systému. Většinou uživatelem či aktualizací. Pokud si to uživatel neuvědomí, protože již uplynul nějaký čas a log nenapoví, pak nejrychlejší cestou je DŮKLADNÁ odinstalace Kodi. Opětovná čistá instalace a nastavení. Pokud to nepomůže, pak mohlo dojít k výše uvedenému zásahu ne do Kodi, ale do Androidu. V takovém případě spustit tovární nastavení boxu a celé to "postavit" od základů.
Kolega se s tím mučí již několik dní. To, co popisuji, je práce na jeden deštivý večer.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: No on ten záznam ve skutečnosti trvá asi tak 10 hodin, protože v půli dojde k preskoku o cca 11 hodin z celkových 21.
Což se možná stane zásahem v menu Kodi. A kdo ví, jestli i to je pravda, když čas fixluje.
#

Citovat
@meda: No já nevím. Nestudoval jsem to a ani tak sáhodlouhý záznam studovat nechci. Ono stačí, kolik omáčky do logu přidá debug mód. Nevypadá to na uzavřený log. Viz

Kód:
info <general>: Starting Kodi (21.0 (21.0.0) Git:55070829f0e657c1c02c2339e4b665c41fe2155b). Platform: Linux ARM 32-bit
...
.
.
...
info <general>: Exiting the application...
Toto je sice z CE, ale z Androidu to bude podobné.

Jeho log je až v čase 14:51:56.764 přepnut na debug. Co vše se dělo mezi časem 0 (start Kodi) a 14:51:56.764. Dále tvrdí, že mu nejdou ani systémové zvuky. Pak je ale zbytečné log plevelit appkou SCC. Měl by zkusit rozhýbat systémové zvuky přímo.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
Dobrý večer,
tak jsem KODI odinstaloval a znovu nainstaloval (Google play) v.21 v domnění, že budeš vše v pohodě.
Samozřejmě není. Teď nemám žádné doplňky kromě Logfile Uploader.
Posílám opět odkaz.
https://paste.kodi.tv/elikiliruz

Pokud ani toto nepomůže, budu muset se asi vrhnout přímo na ten Android.

Citovat
"...(Google play) v.21 v domnění, že budeš vše v pohodě.
Samozřejmě není
..."

Zapoměl jsi napsat, jaké manipulace jsi vyzkoušel v průběhu tohoto LOGu a jak ověřil, že který zvuk není v pohodě.

Nespoléhej na jasnovidnost, nekoukáme ti pres rameno.
Poslal jsi LOG po startu a necelých dvou minutách. Končí uploadem, tedy to není OldLog.
Zapnul jsi v Protokolování komponentu Video a protokolování událostí?
...No ...to Video není nutné, pravděpodobně hledáme systémové zvuky..

- - -
EDIT: Například v mobilu Android 11 Kodi 21.0.1 mám Výstupní zvukové zařízení
Android Track (RAW), Android IEC packer
v Xiaomi BOXu stejné verze Android a Kodi mám
Android Track (IEC), Android IEC packer

U tebe v připojeném LOGu vidím výstrahu v řádku 196, která se týká audio, změny z Default na Android Track (RAW), Android IEC packer , což by mělo být na správný výstup ale je to podezřelé.
#

Citovat
@meda: @MatoCZ: nemusí mít log nutně špatně odeslaný. Můj box jsem spustil v Android módu a i já mám kus old logu uříznutý. Udělal jsem dva pokusy, takže asi bude špatně něco systémového mezi Androidem a Kodi.
Ke zvuku:
Přikláním se k tomu, že by bylo dobré popsat, jak jsi zvuk spustil. Z logu se to nedá jednoznačně vyvodit.
@meda: k řádku 196 mám vysvětlení - takhle se se promítne, pokud má Nastavení zvuku v ANDROIDU na PCM. Viz výřez z mého logu při stejném nastavení:

Kód:
info <general>:     Device 1
info <general>:         m_deviceName      : AudioTrack (RAW)
info <general>:         m_displayName     : AudioTrack (RAW)
info <general>:         m_displayNameExtra: Android IEC packer
info <general>:         m_deviceType      : AE_DEVTYPE_HDMI
info <general>:         m_channels        : FL, FR, FC, LFE, SL, SR, BL, BR, BC, BLOC, BROC
info <general>:         m_sampleRates     : 32000,44100,48000,88200,96000,176400,192000,32000,44100,48000,88200,96000,176400,192000
info <general>:         m_dataFormats     : AE_FMT_S16LE,AE_FMT_FLOAT,AE_FMT_RAW,AE_FMT_RAW,AE_FMT_S16LE,AE_FMT_FLOAT,AE_FMT_RAW
info <general>:         m_streamTypes     : STREAM_TYPE_AC3,STREAM_TYPE_EAC3

Pokud ale Nastavení zvuku DIGITAL AUDIO FORMAT v ANDROIDU vrátím na AUTO (rekomended), pak vypadá log jinak a Kodi rázem detekuje dvě zvuková zařízení:

Kód:
info <general>:         m_deviceName      : AudioTrack (IEC)
info <general>:         m_displayName     : AudioTrack (IEC)
info <general>:         m_displayNameExtra: Kodi IEC packer (recommended)
info <general>:         m_channels        : FL, FR, FC, LFE, SL, SR, BL, BR, BC, BLOC, BROC
info <general>:         m_sampleRates     : 32000,44100,48000,88200,96000,176400,192000
info <general>:         m_dataFormats     : AE_FMT_S16LE,AE_FMT_FLOAT,AE_FMT_RAW,AE_FMT_RAW
info <general>:         m_streamTypes     : STREAM_TYPE_AC3,STREAM_TYPE_DTSHD_CORE,STREAM_TYPE_DTS_1024,STREAM_TYPE_DTS_2048,STREAM_TYPE_DTS_512,STREAM_TYPE_EAC3,STREAM_TYPE_DTSHD
info <general>:     Device 2
info <general>:         m_sampleRates     : 32000,44100,48000,88200,96000,176400,192000,32000,44100,48000,88200,96000,176400,192000
info <general>:         m_dataFormats     : AE_FMT_S16LE,AE_FMT_FLOAT,AE_FMT_RAW,AE_FMT_RAW,AE_FMT_S16LE,AE_FMT_FLOAT,AE_FMT_RAW

Sice jsem nedocílil toho, že bych zablokoval zvuk, přesto @MatoCZ doporučuji, aby prošel Nastavení zvuku v ANDROIDU a zkontroloval, zda má všude u zvuku Auto nebo Recommended a v Nastavení zvuku v KODI zadal Obnovit výše uvedená nastavení na výchozí hodnoty.

Nemusí to sice vyřešit problém se zvukem, no stále předpokládám, že uživatel vědomě či nevědomě změnil tenkrát nastavení. Tady, bohužel, se na rozdíl od CE (LE) ovlivňují nastavení v Androidu a Kodi, takže to může být tam i tam. A ještě ke všemu je to zákaznický box, kde to může být ještě jinak než u standardních Android boxů.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: K tomu řádku 196: Tam je podivné, že Kodi přepnulo z Default na Android Track...atd.
Že už to nebylo správně nastaveno z minulého spuštění na Android Track...
Jestli se toto opakuje po každém restartu Kodi a musí se dělat nějaká byť jednoduchá manipulace, aby se zvuk dostal na výstup..?

@MatoCZ: Jaké volby se ti nabízí v Systém -Zvuk -Výstupní zvukové zařízení, jen jedna a to ta správná?
#

Citovat
@meda: Tady musí @MatoCZ: reagovat rychleji. Tímto tempem se to bude řešit do vánoc.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
(07.8.2024, 9:09)jkmh Napsal(a): @meda: @MatoCZ: nemusí mít log nutně špatně odeslaný. Můj box jsem spustil v Android módu a i já mám kus old logu uříznutý. Udělal jsem dva pokusy, takže asi bude špatně něco systémového mezi Androidem a Kodi.
Ke zvuku:
Přikláním se k tomu, že by bylo dobré popsat, jak jsi zvuk spustil. Z logu se to nedá jednoznačně vyvodit.
@meda: k řádku 196 mám vysvětlení - takhle se se promítne, pokud má Nastavení zvuku v ANDROIDU na PCM. Viz výřez z mého logu při stejném nastavení:

Kód:

Pokud ale Nastavení zvuku DIGITAL AUDIO FORMAT v ANDROIDU vrátím na AUTO (rekomended), pak vypadá log jinak a Kodi rázem detekuje dvě zvuková zařízení:

Kód:
info <general>:         m_deviceName      : AudioTrack (IEC)
info <general>:         m_displayName     : AudioTrack (IEC)
info <general>:         m_displayNameExtra: Kodi IEC packer (recommended)
info <general>:         m_sampleRates     : 32000,44100,48000,88200,96000,176400,192000
info <general>:         m_dataFormats     : AE_FMT_S16LE,AE_FMT_FLOAT,AE_FMT_RAW,AE_FMT_RAW
info <general>:         m_streamTypes     : STREAM_TYPE_AC3,STREAM_TYPE_DTSHD_CORE,STREAM_TYPE_DTS_1024,STREAM_TYPE_DTS_2048,STREAM_TYPE_DTS_512,STREAM_TYPE_EAC3,STREAM_TYPE_DTSHD
info <general>:     Device 2

Sice jsem nedocílil toho, že bych zablokoval zvuk, přesto @MatoCZ doporučuji, aby prošel Nastavení zvuku v ANDROIDU a zkontroloval, zda má všude u zvuku Auto nebo Recommended a v Nastavení zvuku v KODI zadal Obnovit výše uvedená nastavení na výchozí hodnoty.

Nemusí to sice vyřešit problém se zvukem, no stále předpokládám, že uživatel vědomě či nevědomě změnil tenkrát nastavení. Tady, bohužel, se na rozdíl od CE (LE) ovlivňují nastavení v Androidu a Kodi, takže to může být tam i tam. A ještě ke všemu je to zákaznický box, kde to může být ještě jinak než u standardních Android boxů.
Všechno je to tak nastaveno.
Už jsem to psal dříve.  V Androidu prostředí, kde jsou aplikace např. KODI, Youtube, Google Play, Store... atd... vždy systémový zvuk funguje, Youtube např. taky.  Problém nastane, až když vstoupím do KODI. 
Když natvrdo odpojím box od zásuvky a celé se mi to restartuje, tak zvuk v Android a následně v KODI funguje.
Zvuk přestane fungovat(systém a přehrání zvuk.souboru(včetně jeho seknutí cca po 5sekundách) když vypnu KODI přes dálkový ovladač, který má tlačítko vypnutí/zapnutí.
Zvuk opětovně se v KODI spustí jenom v případě, že najedu do nastavení zvuku v Kodi a změním nějakou položku, např. počet kanálů ...

(07.8.2024, 10:44)jkmh Napsal(a): @meda: Tady musí @MatoCZ: reagovat rychleji. Tímto tempem se to bude řešit do vánoc.

Bere se jako restart zmáčknutí tlačítko on/off na dálkovém ovladači, ano?
Anebo musím mít nainstalovaný doplněk???

Ještě poznatek.  Když tlačítkem vypnu Kodi, tak se mi vypne jak TV, tak i av receiverem. Zpětně to ale nejde.
Musím zapnout TV, která spustí av receiver a kliknu na HDMI, kde mám box. To pak najede do režimu bez zvuku.
POKAŽDÉ SE OBJEVÍ HODINY/KOLEČKO. ABYCH MOHL POKRAČOVAT, MUSÍM STISKNOUT TLAČÍTKO ZPĚT, PAK UŽ MOHU SE POHYBOVAT V MENU, najet do nastavení zvuku  atd...

Citovat
"...Když natvrdo odpojím box od zásuvky a celé se mi to restartuje, tak zvuk v Android a následně v KODI funguje.
Zvuk přestane fungovat(systém a přehrání zvuk.souboru(včetně jeho seknutí cca po 5sekundách) když vypnu KODI přes dálkový ovladač, který má tlačítko vypnutí/zapnutí.
Zvuk opětovně se v KODI spustí jenom v případě, že najedu do nastavení zvuku v Kodi a změním nějakou položku, např. počet kanálů
..."

Vypnutí přes dálkový ovladač znamená ovladač BOXu, který provede skutečné vypnutí Androidu nebo jen uspí BOX?

Jako vypnutí nebo restart Kodi se rozumí použití menu Kodi, ikona Power.

Kolik máš dálkových ovládání? Lze ovládat BOX ovladačem TV přes HDMI-CEC?

Neodpověděl jsi, jestli po spuštění Kodi, kdy ještě zvuk nejde, je v menu Systém -Zvuk -Výstupní zvukové zařízení, ta správná volba Android Track...atd.?

Aspoň jednou si nastav v menu Kodi zvuk na správné zařízení a vypni Kodi správným postupem přes jeho vlastní obrazovku a volbu Power.
#

Citovat
Dálkovým ovladačem se vypíná i Android. Když ho ale opětovně zmáčku na "ON", tak se vždy rozeběhne v místě, kde jsem ho ukončil (např. u filmu v SCC)
Pokud KODI vypnu přes ikonku "power", tak to skočí do Android menu a při opětovném spuštění Kodi vše funguje správně.
Problém se zvukem nastává, když box vypnu přes dálkový ovladač v menu KODI anebo při nějakém doplňku, např. SCC.
Pokud dálkovým ovladačem vypnu Android v Android menu a opětovně spustím, tak pak KODI je v pořádku.
Box ovladač lze ovládat ovladačem TV.   Mám jedwen TV ovladač a jeden ovladač Box.

"Neodpověděl jsi, jestli po spuštění Kodi, kdy ještě zvuk nejde, je v menu Systém -Zvuk -Výstupní zvukové zařízení, ta správná volba Android Track...atd.? "    ANO

Zkusil jsem ještě jednou ten log :
https://paste.kodi.tv/iliqafivoc

Dálkovým ovladačem se vypíná i Android. Když ho ale opětovně zmáčku na "ON", tak se vždy rozeběhne v místě, kde jsem ho ukončil (např. u filmu v SCC)
Pokud KODI vypnu přes ikonku "power", tak to skočí do Android menu a při opětovném spuštění Kodi vše funguje správně.
Problém se zvukem nastává, když box vypnu přes dálkový ovladač v menu KODI anebo při nějakém doplňku, např. SCC.
Pokud dálkovým ovladačem vypnu Android v Android menu a opětovně spustím, tak pak KODI je v pořádku.
Box ovladač lze ovládat ovladačem TV.   Mám jedwen TV ovladač a jeden ovladač Box.

"Neodpověděl jsi, jestli po spuštění Kodi, kdy ještě zvuk nejde, je v menu Systém -Zvuk -Výstupní zvukové zařízení, ta správná volba Android Track...atd.? "    ANO

Zkusil jsem ještě jednou ten log :
https://paste.kodi.tv/iliqafivoc

Citovat
Tak tady už nemohu víc radit. Mám sice Android box, ale v Android režimu ho nepoužívám. Resp. používám jen na testy. Ale to vždy zavřu Kodi a pak vypnu box. Jako u PC, NB atd., pozavírám appky a pak vypnu. Nikdy by mě nenapadlo to dělat jinak. A ani mě nenapadlo, že vypínáš Kodi "natvrdo". Pro pokračování tam, kde večer skončím, má SCC funkci Pokračovat ve sledování.

Pokud ti to tak dříve fungovalo, pak asi zbývá celý box postavit od základů, včetně továrního nastavení Androidu.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
Tak on ten návod, který @MatoCZ: ignoroval, nebyl samoúčelný. Jeho cílem bylo vidět, co se děje při ukončování Kodi. Všechny ty logy, které místo toho poslal, byly k ničemu, kdyby poslal ten kodi.old.log, mohli bychom být už dál.

Z toho co popisuje teď, se dá odvodit, že zakopaný pes je v tom, že pokud "vypne systém" pomocí dálkového ovladače, tak se ve skutečnosti pravděpodobně jen uspí, ale opět tady bude hrát svou roli to, co už tady bylo také řečeno, tedy ne úplně optimální spolupráci mezi Kodi a systémy založenými na Android (TV). Bohužel tedy ani tady ta interakce mezi systémem a Kodi nebude úplně optimální, těžko říci, kdo/co a do jaké za to může konkrétně, možná že určitou roli bude hrát i to, že v tomto případě nejde o nějaký obecný Android systém, ale systém se specifickým nastavením a patrně i chováním. I tady by tedy pomohl kodi.old.log, kdy by se doporučený postup (viz odkaz výše) doplnil tak, aby bylo vidět jak se Kodi chová při uspání/probuzení systému a jak, když se Kodi ukončí přes menu Power Menu/Možnosti napájení.

Já bych v tomto případě doporučil @MatoCZ:, tedy pokud z něj nevypadne výsledek doporučovaného postupu, zkusit Kodi ukončovat vždy přes menu Power Menu/Možnosti napájení. Jasně, bude to otravné, ale v dané chvíli je to asi nejpravděpodobněji ten nejjednodušší způsob, jak se dosavadním problémům vyhnout. Ale 100% to samozřejmě platit nemusí, je teřba, aby to @MatoCZ: vyzkoušel.

Jinak, stavy, kdy je jeho hostileský systém ukončen, uspán nebo probuzen, umí většinou Kodi zvládat očekávaným způsobem. Bezezbytku to platí u klasických systém, Windows nebo Linux, včetně *ELEC. Já osobně např. používám na jedné instalaci LibreELEC, a tam systém pouze uspávám/probouzím. A vždy je v Kodi logu vidět odraz vykonání těchto příkazů vidět a Kodi ne něj reaguje očekávaným způsobem. Při ukončení systému zpracuje příšlušní systémové signály a spustí procedury ukončení Kodi, při uspání a probuzení na to odpovídajícím způsobem reaguje také. V případě Androidu (TV) to ale pravděpodobně bezezbytku platit nemusí.

Mimochodem, ukazuje to i na to, že v Android (TV) může velmi pravděpodbně skutečně docházet k situacím, že Kodi není korektně ukončeno, což může, kromě problémů co má @MatoCZ:, způsobovat i problémy se zápisem do nastavení SCC, v jehož důsledku pak dojde ke ztrátě jeho uživatelského nastavení. A je typické, ačkoliv o této možné příčině tohoto stavu už tady hovoříme dlouhou dobu, že ji stále někteří tvrdošíjně vidí jako důsledekm rychlého spuštění doplňku po startu Kodi a doporučují se tomuto stavu vyhnout tím, že uživatel musí se startem doplňku počkat až do doby, než se na Home stránce objeví údaje o počasí3

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)