• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 8 Hlas(ů) - 2.38 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
O2TV
@voltov: nastavení vypadá ok. Jestli jsi teď nějaké nastavení měnil, zkus počkat, jestli se to časem nedotáhne. Když to bude pořád stejné, tak mi napiš třeba SZ, zkusíme zjistit, kdej e problém.

Citovat
(16.8.2024, 4:12)waladir Napsal(a): @voltov: nastavení vypadá ok. Jestli jsi teď nějaké nastavení měnil, zkus počkat, jestli se to časem nedotáhne. Když to bude pořád stejné, tak mi napiš třeba SZ, zkusíme zjistit, kdej e problém.

ahoj, uz to funguje, musel jsem pregenerovat epg :)

Citovat
Pokud by se našel dobrovolník/dobrovolníci se slovenskou O2TV, kteří by chtěli otestovat doplněk, napište mi svůj email do SZ. Mám připravenou novou verzi, která by měla fungovat i s o2tv.sk.

Citovat
Ve verzi 2.0.1 v nastavení doplňku - Přihlášení příbyla možnost vybrat českou nebo slovenskou O2TV. Při změně je nejprve kliknutím na OK nastavení uložit, udělat novou sessionu a nakonec provést kompletní reset kanálů. Je možné, že se kvůli přidání závislosti kvůli přehrávní streamu s DRM, neprovede automatická aktualizace. V tom případě je nutné aktualizaci provést ručně.

Citovat
Dotaz: v nové verzi O2TV nejde posunout přehrávání zpět při LIVE vysílání. Dřív to šlo.

Citovat
@Keymag: omlouvám se, nějak se mi povedlo jednu úpravu spatlat. Díky za upozornění. Ve 2.0.2 by měl být posun vzad u živého vysílání zase funkční (pokud je to možné).

Citovat
(07.9.2024, 6:25)waladir Napsal(a): @Keymag: omlouvám se, nějak se mi povedlo jednu úpravu spatlat. Díky za upozornění. Ve 2.0.2 by měl být posun vzad u živého vysílání zase funkční (pokud je to možné).

Já děkuji za opravu, parádá, zase to funguje.

Citovat
Ahoj
Chtel bych se zeptat a pozadat o radu.Pouzivam Kodi a doplnek O2tv v zahradnim domku kde mam wifi pres repeater.Rychlost internetu je stabilne kolem 50mbit a vice ale ping odezvy se pohybujou od 40 do 200ms. Z tohoto duvodu mam problem s prehravani live streamu.Chvilku bezi obraz a pak zacne nacitat znovu.Treba u sportovnich prenosu to je problem.Vzdy to prehrava ale seka a nacita, pak to vypada ze se snizi kvalita videa a zas to prehrava bez nacitani.Za chvilku se proces opakuje.Muj dotaz zni,je mozne v kodi nebo v doplnku navysit "buffer" pro nacitani streamu?Mozna by to mohlo eliminovat tyhle problemy.Doma na stejnem zarizeni blize k routru tyhle problemy nejsou.Diky za odpoved.

Citovat
@mdoom@mdoom.net: v doplňku s tím nic nenaděláš a co se týče nějakého bufferu, spíš poradí jiní. Ještě si můžeš pohrát s nastavením InputStream Adaptive a zkusit třeba nastavit limit bitratu nebo rozlišení, jestli to nebude lepší, samozřejmě za cenu snížení kvality.

Citovat
@mdoom@mdoom.net: Bohužel, buffer (tedy správně video cache) Kodi se při přehrávání videa u live a/nebo adaptivních streamů nepoužívá.

V případě adaptivních streamů přehrávaných s pomocí InputStream Adaptive (ISA) je v něm sice k dispozici vlastní buffer, ale jeho funkce je tak rochu obestřena tajemstvím. Alespon já ho nijak detailně prozkoumaný nemám, a i když jsem dělal pokusy s jeho nastavením, v podobných případech, jako je ten tvůj, tak jsem úplně úspěšný nebyl. Navíc, když se teď koukám na nastavení aktuální verze ISA, tak tam ta možnost, změnit parametry bufferu, už není.

Podle mne je ta situace při použití WiFi typická. Zřejmě jsi na mezi trvale spolehlivého spojení, a použití adaptivního protokolu je tak trochu (a paradoxně) kontraproduktivní. Tady bych asi podpořil názor @waladir: a zkusil v nastavení ISA snížit bitrate.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
Já bych začal tím že než si softwarově “rozes*at” nastavení Kodi a doplňku, tak bych aktivitu směroval k posílení síťového HW.
Co máte za router ? Co máte za repeater ? Jaký je signál vaší wifi sítě v místech kde je repeater ? Jak daleko je “zahradní” domek od routeru ?
Proč jste zvolil toto řešení ? Proč do zahradní chaloupky netáhnete síť pomocí metalického kabelu nebo pomocí powerline po elektrice ?
Já to tak mám a funguje to skvěle. Mám TP-Link powerline a pomocí nich mám přivedenou síť k chatce 60m od routeru. Mám tam druhý router a druhou wifi pro kamery a alarm. A taky pro chytrou televizi.

Synology DS423+ a Synology DS218+
TP-Link routery
SZ nečtu!!! Ptejte se ve fóru, pomůžete ostatním.

Citovat
Samozřejmě, že je vždy lepší mít k dispozici výkonnou síť, o tom snad diskutovat nemusíme. Ale pokud (zatím) není, tak jistě každý rád vyzkouší možnosti, které mu Kodi může nabídnout. Mluvit v takovém případě o nebezpečí "rozes*ání" Kodi a doplňku, je zbytečné strašení. Kodi je v tomto ohledu celkem jednoduchá aplikace, případná nepovedená změna v jeho nastavení nebo v nastavení doplňku je jednoduše vratná.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
Ahoj, měl bych prosbu. Navedli byste mě, kde nastavit rozlišení nebo kvalitu obrazu? Doplňek jsem instaloval minulý týden, tak myslím, že mám tu nejaktuálnější verzi. Nastavení jsem prošel horem dolem ale jediné, kde se dá hrát z barvami a jejich živostí je v nastavení samotné televize. Přesto když jedu na kabelu a používám O2 TV doplněk a tok je vysoký, jsem na optice, tak obraz je nekvalitní. taková krupice. Díky moc

Citovat
@malynemec: podívej se do nastavení InputStream Adaptive. Defaultně by to být nemělo, ale teoreticky jde nastavit limit rozlišení a/nebo bitratu. Třeba tam něco máš. Ještě se můžeš při přehrávání podívat, jaké rozlišení máš a jestli jde změnit na vyšší, ať se vyloučí, že to z Kodi jde ve FHD a s nižším rozlišením to zobrazí až TV. Ještě pozor na kanály typu ČT1 AD, které jsou v nízkém rozlišení.

Citovat
Díky, prošel jsem nastavení KODi i nastavení doplňku .. nikde jsem nenašel nastavení Input stream ADAPTIVE. V kody, nasatvení, systém zobrazení nebo vstup, ale tam je myslim nastaveno vše jak má být.. a když dám doplněk videí O2TV, nastavení videa - je tam jen rozlišení - stopa videa je 1920x1080 5 400 000 bps a změnit to nejde ...

Citovat
@malynemec: InputStream Adaptive je doplněk s vlastním nastavením. Najdeš ho v Moje doplňky - InputStream VideoPlayeru - InputStream Adaptive. Pokud ale v nastavení videa při přehrávání vidíš 1920x1080, tak v tom problém nebude a stream bude opravdu ve full hd. Jestli Kodi běží jako aplikace přímo v TV, tak bude příčina asi někde v ní.

Citovat
Rpi 5 (Kodi v. 20.5)
Nejde mi nainstalovat O2TV s hláškou "inputstream.adaptive" - není dostupné.
Něco jsem přehlédl nebo chybka?

Citovat
(17.10.2024, 20:32)PetrT30 Napsal(a): Rpi 5 (Kodi v. 20.5)
Nejde mi nainstalovat O2TV s hláškou "inputstream.adaptive" - není dostupné.
Něco jsem přehlédl nebo chybka?

Ahoj, táto hláška je známa. Nedávno som tento problém riešil na orange pi pc. Je nutné doinštalovať závislosť inputstream-adaptive. Tá ku klasickej distribucii KODI nie je dodávaná, teda aspoň ja som ju nemal dodanu.
Závislosť nainštaluješ pomocou tohto príkazu v termináli

Kód:
sudo apt install kodi-inputstream-adaptive

15  Autor doplnkov Kukaj.sk, Televízia LUX, Televízie NOE a tvpovazie.sk
Buďte k sebe dobrý a šírte dobro, ale zvážte aké informácie komu poskytnete

Citovat
@PetrT30: V principu má @JanoHD: pravdu a většinou to bude fungovat. Chci jen upozornit, že jsou různé větve Linuxu a tím pádem i různé ssh příkazy. Např. pro Arch Linux to neplatí. Více viz https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-v-rep...arch+linux. Proto je lepší mimo závady napsat i linuxovou verzi.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
Ahoj, provozuji Kodi s tímto doplňkem na Nvidia Shield Pro a fungoval více méně až na nějaké problémy s přístupem k plazlistu pro IPTV SImple clienk v pohodě. Před nějakou dobou však mi začal tento doplněk fungovat jinak -  nelze spustit program živého vysílání ani z archivu  stiskem "OK" na ovladači , tak jak tomu bylo dříve. Musím "OK" podržet déle a v menu co vyskočí vybrat Předhrát odtud.  Nemáte někdo tip kde by mohl být zakopaný pes. Doplněk jsem kompletně odinstaloval a nainstaloval znovu včetně  souvisejích doplňků ale původní funkčnost , kdy se přehrávání streamu spustí hned  se mi nedaří obnovit. Díky moc.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 6 host(ů)