• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 57 Hlas(ů) - 1.68 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stream Cinema Community - nefunguje od 04/2025
Díky.

Citovat
Reaguji na zprávy o rádoby "podivném chování" doplňku Stream Cinema Community (SCC). Ozvalo se několik známých, kterým se stalo, že jim doplněk včera (14.11.2024) nefungoval, ale zároveň, že některé funkce, např. při přehrávání, běžely bez problémů. Po rychlém upřesnění, co že jim nefungovalo a co zase naopak fungovalo, bylo už jednoduché tento paradox vysvětlit. O co tedy šlo?

Včera došlo k výpadku (nebo přístupu k němu) serveru Library/Library - Cloudflare, na kterém běží a jsou dostupné funkce backend databáze SCC. Což znamená, že všechy operace na klienstké části, kterou je doplněk SCC v Kodi (případně v jiných aplikacích), které prostřednictvím api získávají přístup k seznamu titulů uložených v backend databázi SCC, končily s chybou.

Co však chybou nekončilo, a bylo stále 100% funkční po celou dobu, to byly dotazy identifikované prostřednictvím id konkrétního titulu, které jsou směrovány na api serveru Streams/Streams - Clouflare. Tento server, jak je ostatně vidět ze stránky UpTimeRobot monitorujícího infrastrukturu týkající se SCC, byl po většinou času v provozu a dostupný. Co to tedy znamená?

Pokud jste si v Kodi spustili doplněk a chtěli zobrazit nějaký seznam titulů (filmů, seriálů, ...) měli jste smůlu. Pokud jste si ale vybrali titul, který jste někdy dříve uložili do Oblíbených nebo do knihovny Kodi, přehrávání se spustilo a vy jste ho mohli sledovat. Je to právě proto, že položky v Oblíbených nebo knihovně Kodi obsahují volání doplňku SCC s parametry api, kterým je právě ono konkrétní id, které je použité v dotazu směrovaném na api serveru Streams/Streams - Clouflare. V tomto volání doplňku se tedy dotaz na v té chvíli nefunkční (nebo nedostupný) server Library/Library - Cloudflare vůbec nepoužije.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
Ahojte, řeším takový zajímavý problém. Když si chci pustit třeba lotr který má 130gb tak ve verzi kodi 20.5 to stíhá streamovat, ale když mám poslední verzi kodi 21.1 tak mě to omezuje jenom na cca 60mb/s ikdyz nemám nastavené žádné omezení rychlosti a seká se to. Byl bych radši kdybych používal aktuální verzi kodi než starou verzi. Dá se to nějak vyřešit? Když jsem dal test rychlosti tak mě to naměří cca 300mb (mám 500mb). Mám Nokii 8010 připojenou kabelem.

Citovat
Ahoj Lidi,
Chci se zeptat na 2 veci se kterými se potykam a zda je to jen u mě nebo u všech a či s tím jde něco udělat.
1) zmizely věci co jsou z Novy/Voyo
2) když kouknu na dil seriálu, tak po dokončení zmizí.

Tohle se dřív nedělo. Díky za pomoc

Citovat
@Horymir: 1) Jsou pryč a nikdy zpět nebudou.
                    2) Máš zaškrtnuto "skrýt zhlédnuté"

Citovat
@jackki: Možná nemáš v Omega nastaveno video cache. V Nexus se video cache nastavovalo pomocí parametrů v souboru advancedsettings.xml. v Omega se parametry nastavení video cache v tomto souboru ignoruje, protože se tu video cache nastavuje v Kodi v Nastavení > Služby > Caching.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
(18.11.2024, 22:55)Tomik68 Napsal(a): @Horymir: 1) Jsou pryč a nikdy zpět nebudou.
                    2) Máš zaškrtnuto "skrýt zhlédnuté"
Díky za tip, asi někdo z dětí.

Ještě jeden dotaz, pokud se mi stream večer seká, da se to nějak řešit nebo to nestíhá server? Je to i u menších souborů a hlavně večer.
Děkuji za pomoc

Citovat
@Horymir: Velmi pravděpodobně nestíhá server. To se teď u některých serverů děje často.

Citovat
Bylo by možné do SCC přidělat lepší filtraci zobrazování souborů? Jde mi o to, že je sice super, že si můžu odfiltrovat HDR a DV soubory, které např. moje HTPC nepodporuje, ale furt mi tam straší HEVC soubory, které musím přehrávat hrubou silou CPU.
Líbilo by se mi, kdyby tam bylo něco jako "zobrazovat pouze HEVC soubory s počtem pixelů menším než xxxx a s bitratem pod xxxx".
A taky by se mi líbilo, kdyby se dalo nějak rozlišit, které HEVC soubory jsou kompatibilní s hardwarovým dekódováním a které ne. Někdy naběhne (HW), u jinýho HEVC je zase jen (SW).

Citovat
To už se dá nastavit teď, v pokročilém nastavení.

Citovat
(19.11.2024, 1:10)harrym Napsal(a): Bylo by možné do SCC přidělat .....
Jak píše @Gwin: odroluj v nastavení doplňku (v Kodi Nastavení Expert) SCC levý sloupec menu až na poslední volbu.

Jinak ale pláčeš na špatném hrobě, na tomto fóru není vývoj SCC. Musíš zapisovat své nápady do discordu SCC #Návrhy-na-vylepšení.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
@Gwin: Takové možností filtrace, co @harrym: navrhuje, doplněk SCC nenabízí.

@harrym: Na tomto fóru sice můžeš navrhovat cokoliv, ale nikdo relevantní se tím zabývat nebude. S tím musíš jinam, konkrétně na Discord Stream Cinema Community. Ale předem tě varuji. V současné době se tím nikdo nebude zabývat ani tam. Vývoj SCC, s ohledem na přidávání nových funkcí, se zastavil, nehledě na to, že část z toho co navrhuješ
Citace:kdyby se dalo nějak rozlišit, které HEVC soubory jsou kompatibilní s hardwarovým dekódováním a které ne
jednoduše realizovatelná není. Z celé řady důvodů, které teď rozebírat, je zbytečné. Stejně to nikdo relizovat nebude. Zvlášť ne dnes, kdy pořízení HW, které dokáže přehrát vše, co SCC nabízí nebo si v něm můžeš vyfiltrovat, není zas takovým problémem.

Citovat
Mozna by bylo nejlepsi koupit si novy HW?

Citovat
S tím lepším HW nevím, přijde mi to jako loterie. Mluvím o krabičkách.
Poslední dobou ty streamy jdou asi s dobou a ty formáty ve kterých lezou ven filmy.....
Hlavně zvukové kodeky formátu EAC a jemu podobné, u videa HEVC.
Krabičky za 2000 - 3000 bez šance a mám jeden šunt za 100,- z aliexpresu a ten žere všechno.

Uvedu příklad SCC seriál, který teď běží na Discovery
Honička ve vysoké rychlosti
Zkuste prosím někdo 2 sezónu a poslední díly číslo 8,9,10
Tam jsou momentálně právě jen ty EAC a nejdou mi ani jeden, pouze na tom šuntu za 100

PC, mobil, TV s apk, vše ok

Takže předpokládám, že tohle budou umět jen cert boxy jako třeba Homatics a Nokia. Homatics je na cestě, tak uvidím. Kdyby to někdo zkoušel otestovat co jsem psal, napište mi prosím do zprávy, na jakém boxu vám ty EAC běží. Děkuji

Citovat
@predator.1: Díly, které uvádíš, audio (E-AC-3 2.0 CZ). Fungují v SCC 2.4.2 na
Xiaomi Mi stick 4K AndriodTV Kodi 21,
PC Intel LinuxMint Kodi 20
RPi4 LE/Kodi20.

EDIT: @harrym: O jakém HW je řeč?
(19.11.2024, 1:10)harrym Napsal(a): .....moje HTPC nepodporuje, ale furt mi tam straší HEVC soubory, které musím přehrávat hrubou silou CPU....
#

Citovat
(18.11.2024, 0:27)jackki Napsal(a): Ahojte, řeším takový zajímavý problém. Když si chci pustit třeba lotr který má 130gb tak ve verzi kodi 20.5 to stíhá streamovat, ale když mám poslední verzi kodi 21.1 tak mě to omezuje jenom na cca 60mb/s ikdyz nemám nastavené žádné omezení rychlosti a seká se to. Byl bych radši kdybych používal aktuální verzi kodi než starou verzi. Dá se to nějak vyřešit? Když jsem dal test rychlosti tak mě to naměří cca 300mb (mám 500mb). Mám Nokii 8010 připojenou kabelem.

@jackki: Já bych k tomu dodal to, že tak velký stream není úplně dobré streamovat. Takhle objemné věci je lepší pouštět z "lokálu". Nejen kvůli sobě, ale i ostatním.
Sony Bravia OLED XR-65A90J
Denon AVR-X2700H DAB / Q Acoustics 7000i 5.1.2
NVIDIA SHIELD TV Pro 2019
Panasonic DP-UB820 Ultra HD blu-ray přehrávač

Citovat
@predator.1: No, upřímně, pokud už něco je sázka do loterie, tak to, že se podaří spolehlivě replikovat to, že uživatel najde "šunt za 100,- z aliexpresu a ten žere všechno". Ty jsi to štěstí měl, ale to neznamená, že by to platilo všeobecně.

Souhlasím, že s EAC, jako všemi novými či novějšími kodeky, mohou být a jsou problémy. To jsou tradiční "neverending stories" celého tohoto oboru. Potýkáme se s tím od počátku všichni, těch případů tu už bylo hodně a zjevně jich hodně ještě bude. Ale rozhodně je pravděpodobnější, pokud má krabička odpovídající SoC, tedy SoC, který má na to, uvedený kodek HW dekódovat, a přehrávat přesto EAC neumí, že to dříve či později umět bude. Druhá věc je, volit si při výběru HW takové řešení/výrobce/SW, u kterého je ta pravděpodonost, že to tak bude, větší. V tomhle to jistá loterie je, to souhlasím.

Zkusil jsem tebou zmíněné epizody přehrát a přehraju je všude. Android boxy se SoC S922, S905x3, přes Kodi v Android i v CE, Intel NUC a LE, Windows přímo, VMware Player ve Windows a v něm Kodi v Linux nebo LE. Všechno bez problémů. Instaloval jsem i několikrát x96 různého typu, všechny vesměs s S905x3, a neslyšel jsem od uživatelů, že by u nich byl problém.

Citovat
JiRo, harrym, ospravedlňujem sa že toto tu nie je vôbec k téme. Vidím že patríte k veľmi skúseným profíkom. Ja totiž to, som v tomto úplne mimo. Hladám niekoho kto mi postaví tzv. krabičku a nainštaluje KODI, Libre Elec a vôbec všetko potrebné na sledovanie CinemaStream. Samozrejme náležite zaplatím za všetko. Mám doma už dve zariadenia. Jedno NUC 11 mi inštaloval kamarát ktorý tomu rozumel TipTop a funguje to super. Žial tento už je mimo. Druhé Intel NUC 11 Enthusiast Kit mi inštaloval iný a ten to viac menej vôbec nepoznal. Funguje to, no absolútne tu nefunguje pamäť. Poslal by som aj toto na nové preinštalovanie. Viete niekto z Vás mi pomôcť a podujať sa na to? Alebo poradíte mi niekoho? Môj záujem je seriózny, dajte mi vedieť prosím na email kasubjak@maxnaradie.sk
Ďakujem Vám

Citovat
@predator.1: @JiRo:
Ještě jednou k těm dílům Honička ve vysoké rychlosti, audio (E-AC-3 2.0 CZ).
Na stejném PC Intel s OS Manjaro KDE Plasma a Kodi 21 díl sice běží se zvukem ale BEZ obrazu.
S OS LinuxMint MATE je to OK.
Takže si neporadí systém a kodeky. Tohle jsem na Manjaro postřehl i s některými AAC, bližší analýzu jsem nedělal.
#

Citovat
@Kajomaxo 
Nejsem sice profík, ale napadá mě, že máš nainstalovanou verzi LibreElec bez podpory NVIDIA. Na takovém dělu, jako máš ty, to musí krásně šlapat, já jsem před několika lety měl nainstalovaný LibreElec na Celeronu 3150 a SCC i ostatní videodoplňky mi šly normálně. Kdyby jsi někoho sehnal, kdo by ti to nainstaloval, tak ať ti tam dá tuhle verzi s podporou NVIDIA https://releases.libreelec.tv/LibreELEC-...0.1.img.gz

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 10 host(ů)