• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 9 Hlas(ů) - 2.67 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IVysílání
(26.11.2024, 21:55)jkmh Napsal(a): @bluegoof:
Autor se údržbě appky již delší dobu nevěnuje a je otázka, jestli má smysl ji udržovat

Autor bohuzel uz aktivni neni, ale ja myslim, ze urcite ma. Nevyuzivam moc doplnku, ale CT je jeden z nich. Doted zadne problemy, dnes jsem si vsiml, ze byly (zrejme) na strane CT nejake zmeny - doplnek nezobrazi ani listingy, ale pritom si nestezuje nejak vyznamne (coz bych cekal, kdyby to prekopali komplet). Ale symptomy nejsu ty z obrazku vyse.. Vim, ze je delsi dobu v planu predelat cele iVysilani (imho zmena pro zmenu), tak mozna nejake pripravne prace?

Kód:
[iVysílání] Error fetching data: Remote end closed connection without response

Mozna jen zmena/kontrola nejakych hlavicek/agenta/cookie?

Pokud zamyslena zmena nebude smerem k widevine komplet (coz si spise nemyslim, widevine uz je dlouhou dobu implementovan v dnesnim iVysilani, ale ne plosne, stale jsou tam porady z produkce CT dostupne bez nej) tak si myslim, ze takovy doplnek stale bude mit spise vetsi uzivatelskou zakladnu, nez mensi..

Citovat
(27.11.2024, 12:09)bluegoof Napsal(a): ...Ahoj, proč nelze instalovat Kodi do tohoto sticku? Zbývá pramálo místa v interním úložišti?...
Předem omluva za OT v tématu iVysílání.
Doplním tedy vysvětlení. které nakousl už @jkmh: o úložišti 8GB na Sticku. Kodi instalovat lze, ale: Android sám si zabere i se svými aplikacemi část a zbytek je tedy pro Kodi - což samo je větší aplikace (nad systémem) i s vlastním grafickým rozhraním. A to si ukládá náhledy (thumbnails) a plakáty z vylistovaných seznamů toho, co přehráváš. Takže sice pomalu ale stále zabírá víc místa.

Na to si ostatně stěžijí i majitelé chytrých TV, protože výrobci na HW úložiště šetří. Android TV mají možnost smazat data vlastního doplňku.
Právě kolega @jkmh: vytvořil doplněk Kodi Tools Box na čištění místa v Kodi, tedy pro údržbu. Je obsažený v repu Richard Podzemský.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
(27.11.2024, 8:29)meda Napsal(a): @chatatos: Funguje samozřejmě oficiální doplněk iVysílání ČT v Androidu. Starou plasmu si můžeš doplnit o Xiaomi Mi TV Stick 4K za rozumnou cenu 1100. Pravda, Android tam je jen v.11.

Pokud na Sticku nebudeš instalovat Kodi, stači ti jeho malé úložiště: https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-xiaom...#pid114900
Mám odložené jedno Raspberry, takže ano, můžu k tomu přidat Raspberry s Android TV, což mám historicky odzkoušené. Jen mi to přijde škoda a pro rodinu to bude matoucí a budu čelit opakovaným dotazům, proč musí používat další krabičku. Ale možná to tak dopadne...

Citovat
Tak to proč od rodiny chápu.
Jak jsem už napsal. Překopání appky si musí počkat na někoho, kdo bude mít chuť se do toho pustit. Pokud to vůbec bude možné.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
(27.11.2024, 18:49)chatatos Napsal(a): ...můžu k tomu přidat Raspberry s Android TV, což mám historicky odzkoušené. ...
Já jsem také dvakrát zkoušel dát na Raspberry Pi 4 systém Android a byla to útrpná zkušenost. Jaký že to Android TV kvůli iVysílání na to RPi chceš dát?
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
(27.11.2024, 21:49)meda Napsal(a):
(27.11.2024, 18:49)chatatos Napsal(a): ...můžu k tomu přidat Raspberry s Android TV, což mám historicky odzkoušené. ...
Já jsem také dvakrát zkoušel dát na Raspberry Pi 4 systém Android a byla to útrpná zkušenost. Jaký že to Android TV kvůli iVysílání na to RPi chceš dát?
Provozoval jsem LineageOS 17.1 pro RPi4 s 2GB RAM. Ještě na té kartě leží. Ale jestli vstane a poběží, to je otázka.

Citovat
Nemel jsem zapnuty debug v iVysilani.. Opravuji se tedy, puvodni URL API neodpovida (at uz z duvody zmen hlavicek/cookies), nebo z duvodu upgrade API
Kód:
checkcast cz/motion/ivysilani/shared/player/data/api/model/NewApiClientPlaylist
invokestatic b : (Lcz/motion/ivysilani/shared/player/data/api/model/NewApiClientPlaylist;)Lcz/motion/ivysilani/shared/player/domain/model/d;

Puvodni API se (odhaduju, protoze tam lze stale nalezt polozky stejnou cestou) presunulo na -old. Pokud tomu tak je, neproslo to zrejme beze zmeny, napr. playlist vyzaduje jiny format minimalne quality. Dokumentaci k API k dispozici nemam.

Citovat
@JimmyS: Ano, minimálně živé vysílání je přesunuté na -old tak jako už před tím jiné služby. To jsem samozřejmě zkusil již včera jako první. To samo o sobě nestačí. Jak píšeš, došlo ke změně formátu pro quality, params, endpint a zřejmě bůhví co ještě. Ani já nemám přístup k aktuální API a zjišťování pokus-omyl mě už nebaví.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
Ja zkousim pouze prehravani programu z minulosti (i kdyz princip je zrejme vicemene stejny i pro zive kanaly) pres hypoteticky "stare" API, kde cekam zmen minimalne:
_fetch chce playerType, spokoji se s pridanim existujiciho... ok
programmelist vraci xml, ktere je treba v Kodi (_fetch) osetrit workaroundem typu str(data, encoding='utf-8', errors='replace')... to jsem nepochopil, bezny parser test prosel, stejne jako jine volani z API, me stare oci take nevidi problem....ale budiz
- proc ale programmedetail vraci s 200kou errorURL, kdyz se jinak na povrch tvari spokojene, to ted momentalne netusim (nevim, jak se to chovalo predtim, predpokladam, ze tam byl odkaz primo na nejaky playlist?) .. nevim
Kód:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><programme><ID>222512120090005</ID><IDEC>222 512 12009/0005</IDEC><SIDP>15349949706</SIDP><channelPremiere>ČT1</channelPremiere><timeStampPremiere>1732734900</timeStampPremiere><datePremiere>27. 11. 2024</datePremiere><timePremiere>20:15</timePremiere><title>Lovec</title><partTitle/><description>dDémoni milují dvojčata.</description><footage>55</footage><partsOnly></partsOnly><genreTitle>Seriály</genreTitle><genreLink>serialy</genreLink><ratingPercentage>0</ratingPercentage><ratingCount>0</ratingCount><displayCount>7860</displayCount><imageURL>//img.ceskatelevize.cz/cache/400x225/program/porady/15349949706/foto/uni_222512120090005.jpg?1730196357</imageURL><videoURL>errorURL</videoURL><webURL>http://www.ceskatelevize.cz/ivysilani//15349949706-lovec/222512120090005-blizenci/</webURL></programme>

playlisturl - neznamy format pro quality.. nevim
Kód:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?><errors><error>wrong quality</error></errors>

Citovat
@JimmyS: Asi jsem to vzal kvůli živému vysílání za ten těžší konec. Jestli chceš, pošli mi tvůj ivysilani.py do Discordu do SZ, abych to nemusel pitvat od začátku.. Tady to nejde a veřejně to zatím nemá cenu. Předpokládám, že shodný nich v SCC je tvůj.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
No, vypada to, ze yt-dlp nedavno delalo nejake fixy: https://github.com/bashonly/yt-dlp/commi...3162825077 .

Pripadne je otazka, jestli na listovani programu nebude treba prejit na GraphQL jako tady: https://github.com/sunecz/Media-Download...ngine.java .

To GraphQL API bezi, treba timhle dotazem se na nej dostanu:

https://api.ceskatelevize.cz/graphql/?qu...__typename}

Citovat
@peci1: Tak je pravda, že yt-dlp používané jako modul v Kodi není aktuální. To se ostatně projevuje i u jiných doplňků, kde se dá, po ruční opravě tohoto modulu zjednat náprava. Já to opravené mám, nicméně na vlastní spuštění přehrávání se v doplňku vůbec nedostanu, takže pokud je v tomhle problém, tak je až druhotný.

@peci1: Ještě jsme se díval do závislostí, a já tam nikde nějakou závislost na yt-dlp nevidím. Proč se tedy v souvislosti s problémy s iVysílání o yt-dlp vůbec zmiňuješ? Možná mi něco mi uniká, ale kde by to tam mělo být?

Citovat
yt-dlp vypada (jen jsem to letmo projel) jako parser primo stranek. Imo to peci zminil proto, ze tam casto jsou prolinajici se casti, ktere mohou slouzit jako inspirace, pripadne pri troubleshootingu se hodi vedet o konsekvencich treba i mimo API.

GraphQL je zajimave, v pripade kompletniho prepisovani komunikace s CT servery se muze hodit jako inspirace jiz pouzita u toho stahovace, jako alternativa ci naslednik "services" (tady jen odhaduju, na jisto by clovek musel odposlechnout asi aktualni CT aplikaci).

S dalsim testovanim, jak rozchodit playlisturl ze "stareho API" (to take stale bezi) jsem nepokrocil, bohuzel neni absolutne cas.

Citovat
@JimmyS: Aha. Já hledal použití nějaké metody z knihovního python modulu. To mi při zmínce o fixech yt-dlp dávalo nějaký smysl. Proto jsem se divil, když jsme tam tu závislost nenašel. No, třeba to @peci1: vysvětlí.

Např. v SCC ta aktuální verze yt-dlp modulu v Kodi repozitáři způsobuje, že nefunguje přehrávání YT trailerů. Když jsme si před časem z tehdy aktuální verze github yt-dlp vyseparoval to, co je třeba pro knihovní modul Kodi a lokálně si ho upravil, tak se YT trailery v SCC nějak rozjely. Tam to tedy smysl dávalo. Tady to tedy je jinak...

Citovat
Je to tak, yt-dlp i MediaDownloader jsem zminil jen jako zdroj inspirace, jak se na tom pracuje na jinych frontach.

Bohuzel yt-dlp asi nepomuze tomuhle addonu 100%, protoze to neresi ty listingy, ale jen stahovani konkretnich poradu. Nicmene, kdyby se podarilo nejak zprovoznit aspon to, tak by se pres Kodi Web API dalo addon komandovat naprimo, co ma spustit... Zkousel jste to nekdo?

Citovat
@peci1: Tak prosím tě, když někdy o něčem uvažuješ jako o zdroji inspirace, tak to taky napiš. Já hru "hádej co jsem tím myslel, když jsem to psal," hrát nemíním... 8

Citovat
Pardon za zmateni. Ja myslel, ze je takovym beznym folklorem v komunitach, co reverse-engineerujou, ze se divaji, jak to delaji ostatni...

Citovat
@peci1: Nic ve zlým, špatně jsem to pochopil já a pak vypěnil, protože jsem se tomu věnoval místo jiné, příjemnější práce. Na yt-dlp, jako modul používaný v doplňcích Kodi, jsem zaměřený z jiného důvodu a nechal jsem se tak zavést špatným směrem. Už jsem holt starej, prchlivej a nerudnej dědek.

Citovat
Ahoj vsem, venuje se aktualne nekdo oprave tohoto doplnku? Pokud ne, prosim zvazte to nekdo se znalosti a ochotou to zkusit. Rad za to zaplatim, napiste mi PM a domluvime se. Sam jsem programator, ale priznam se... delam toho tolik, ze na toto uz nemam cas ani silu. Predem dekuji, ze to alespon nekdo zvazi.
[Obrázek: Apple_TV-4K-blue?logo=apple]  [Obrázek: KODI-21.2-blue?logo=kodi&logoColor=white]

Citovat
Tu je patch ktorý opravuje iVysilani v ArchivCZSK: https://github.com/archivczsk/archivczsk...e0ac2f82d7
Môžete sa inšpirovať a upraviť doplnok aj pre Kodi. Ja sám Kodi nepoužívam. V skratke čo treba zmeniť:
- upraviť endpointy na -old
- získavanie adresy streamu spraviť cez nové rozhranie postavené nad graphql
- pár úprav ohľadom formátu url pre náhľady a ešte nejaké drobnosti kvôli živému vysielaniu

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 2 host(ů)