• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 9 Hlas(ů) - 2.67 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
IVysílání
@waladir: Tak ČT1 se StarDance se mi právě teď také omlouvá, že "...toto video lze přehrát pouze v prohlížeči s podporou DRM."
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
@waladir: Hele, já vím, že je to prkotina a podstatnější je, že to funguje, ale přesto ze zeptám. Třeba mi něco uniká. Máš nějaký důvod umístit vlastní moduly do adresáře libs přímo v root-u doplňku?

Citovat
@meda: jj, tohle jsem už pořešil. Horší je, že s DRM nejde živé vysílání, přehrát. U archivu to jde, i když všechno vypadá stejně. Ale uvidíme.
@JiRo: důvod žádný nemám, prostě to takhle dělám 1 Nevylučuju, že to z nějaké důvodu není dobrý nápad, ale ještě jsem na nic nenarazil. To víš, samouk 1

Jinak po konzultaci do repozitáže přijde doplněk s ID původního doplňku. Mj. to umožní bezproblémový update instalací s repozitáře.

Citovat
@waladir: Tak existuje doporučení popsané v Kodi Wiki, jak by měla struktura doplňků vypadat, viz Add-on structure. Není to ale dogma a pokud je struktura doplňku konzistetní s daty v addon.xml, tak je to v podstatě jedno. Ale působí to divně, proto mě to zarazilo.

Co se týče umístění do repozitáře a zachování id původního doplňku. Znamená to tedy, že nový doplněk bude pokračovat verzemi navazujícími na původní doplněk, aby proběhl případný automatický update již novým typem doplňku?

Citovat
@JiRo: díky za upozornění a vysvětlení. Verze budou začínat od 2.x.x, takže by měla projít i automatická aktualizace
@meda: s DRM u živého vysílání je to trošku divočina. Pokud jsem si vyžádal stream s DRM, tak mi nešel přehrát. Vypadá to na chybu v ISA pro Omegu, ale ta by měla být v poslední verzi odstraněná. Když jsem to vrátil do původního stavu, tak mi StarDance přehrát najednou šla (bez té obrazovky, že prohlížeč nepodporuje DRM). Problém je, že pokud si vyžádám streamy s DRM, tak nejde přehrát nic. Je ale možné, že se to opravdu týká jen Kodi 21.

Citovat
@waladir: To, že se to týká jen K21, asi nebude úplně přesné. Na základě tvého postu jsem appku nainstaloval a spustil v K19.5 a hláška o DMR je tam taky. A ke všemu jen v SD rozlišení.

EDIT: Vím, že K19 je už vysloužilé. Jen jsem ověřoval tu závislost na K21. Zkusím to ještě na Android boxu v K20, ale až zítra.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: problém s ISA se objevuje právě při přehrávání streamu s DRM. U streamu bez DRM se zobrazuje ta hláška. Zítra to zkusím ještě projít, jak se to bude chovat v různých verzích Kodi a podle toho to nějak pořeším, alespoň pro některé verze.

Citovat
@waladir: Hele, já vím že jsem s tím otravný, takže mě klidně pošli do pr.ele. 3

Tak ještě připomenu, že pokud se bude upgrade-ovat starý plugin tím novým, tak v settings.xml v datovém adresáři pluginu zůstanou už navždy uloženy definice proměnných ze starého pluginu. Tak aby pak nikdo nebyl překvapený, kde se tam vzaly. A nebo, pokud bys náhodou v novém pluginu měl v nastavení použity stejné proměnné jako byly použity v tom starém, aby se nikdo nedivil, kde se tam jejich hodnoty při spuštění pluginu vzaly, když je zatím nikdo nenastavoval. Ale zase, vadit by to nijak zásadně nemělo. Jen na to upozorňuji.

Citovat
@waladir: Chtel bych ti poslat naco na kafe nebo pivo za tu novou verzi doplnku. Kde najdu nejaky odkaz na PayPal nebo neco podobneho? Pripadne mi prosim napis PM. Jeste jednou dekuji.
[Obrázek: Apple_TV-4K-blue?logo=apple]  [Obrázek: KODI-21.2-blue?logo=kodi&logoColor=white]

Citovat
@JiRo: není to ideální a původně jsem chtěl doplněk přidat pod jiným ID, ale všechno má své výhody a nevýhody. Nastavení je v obou dopňcích docela strohé a nikde jsme se nepotkali, takže max. budou nějaké hlášky v logu.

Během dneška by se měl objevit doplněk v repozitáři, včetně verze pro Kodi Leia. Při té přílezižosti udělám nové téma, ať je to oddělené a podstatné informace o doplňku jsou na první straně.

Bohužel u živého vysílání nepůjde přehrávat pořady, které jsou DRM only. Sice je hláška v ISA je stejná jako u té chyby, ale nakonec to je něčím jíným. Manifest u živého vysílání neobsahuje informaci (PSSH), bez kterého ISA nen9 schopný stream dešifrovat. Takže tady jiná verze ISA nepomůže. Zpětného přehrávání se to netýká.

@msa: Paypal, ale prosím nepřehánět! Kafe piju hlavně v práci, kde máme erární 1

Citovat
@waladir: Včera večer jsme si hezky početl v kódu doplňku. Máš to udělané moc pěkně, čistě, čte se to jedna báseň. Tak ono k tomu přímo navádí i to nové api. Každopádně všechna čest!

Co mě nenadchlo, když pominu už zde zmíněné drobné chyby, což je vzhledem k tomu, že je to hodně čerstvý výrobek celkem normální, to je řazení v některých pořadech a kategoriích, které jsem procházel. Za všechny např. Všechnopárty. Jednotlivá vysílání jsou řazena podle klíče, kterému nelze porozumět. Vím, že v iVysílání na webu se operuje s časem posledního vysílání, což může být, v případě repríz ve vysílání, prokládaných premiérami, pro nějaké smysluplné řazení docela oříšek. Ale to asi případ Všechnopárty není.

Citovat
@JiRo: Původně jsem to upravoval, kvůli Sanitce, kde řazení od nejnovějších, mělo špatné pořadí některých epizod. Změnil jsem řazení podle datumu vysílání. Dnes jsem si také všimnul, že u Všechnopárty to nadělá pěkný chaos. Ve verzi, které bude bude v repozitáři, už je to vrácené zpět.

Citovat
@waladir Díky moc, ten můj rychlý pokus o opravu byla fakt jen z nouze ctnost. I při tom zběžném nakouknutí do kódu mi přišlo, že to bude jen záplata na záplatě. Jen abych se ujistil, co i ostatní testují, vzhledem k tomu, že Tvůj doplněk ještě není v repozitáři, jde o tento https://github.com/waladir/plugin.video.ivysilani.cz ?

Edit: prohlížel jsem z mobilu a neviděl jsem tam přiložené soubory, tak jsem se divil, jak hned všichni ví, odkud mají stahovat :) .

Citovat
@rolicot: ano, to je on. Před chvílí už byl přídaný i do XBMC Kodi CZ/SK repozitáře jako verze 2.0.4.

Pro případnou diskuzi k doplňku jsem udělal nové téma  https://www.xbmc-kodi.cz/prispevek-ivysilani--13355.

Citovat
-- Presunuto do jineho tematu --

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)