• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 3 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Homatics Box R 4K Plus
@forsajd: Jo, čekám až mi pošlou, napsal jsem na Telegram. Takže na AT12 ti TrueHD video přehraje soundbar jako Atmos? Super, že funguje. A DTS-HD umí taky ta verze co jsi mi psal - ATV 12.8.5394?

Citovat
@kolololop: pochybujem že ti to ešte pošlú ATV 12 nakoľko je teraz ATV 14 prvoradá ta sa teraz začala vyviať a 12 pravdepodobne bude ukončená, ja som to tiež voľakedy takto riešil že som písal a čakal som, radšej si to nahrám sám hodím to na usb nabehnem do ubootu a tam vyberiem zip a dám inštalovať a mam to hneď bez nejakého vyčkávania a ak ti pošlú ATV 12 tak poslednú a ta nebola moc dobra najlepšia je ta čo mam ja čo som ti tu napísal. Audio zvuky idu všetky i DTS X a tato verzia 5394 nemá problém ani z AFR ta posledná mala cca po hodine začalo mierne sekanie cez AFR
/LG OLED 55"/- SoundbarSamsung HW-Q990B / BOX - Dune Homatics R 4K plus/

Citovat
Zdravím. Včera jsem aktualizoval box na verzi 5394. Všechno fungovalo super a od dnes mě funguje normálně jen zvuk přes kodi. V systému a ve všech apk jde hrozně potichu, musím dát úplně na plno. Mám připojeno přes soundbar Philips TAPB603 do android tv Philips 65PUS7502.
Díky za radu.

Citovat
@forsajd: Včera jsem teda manuálně aktualizoval na 5394 a musím říct: velký pokrok. Vše funguje v Kodi na 100%. Možná je to tím, že vývojáři jsou před různé sociální sítě a komunikační platformy dost spojeni s uživateli, kteří jim dávají ihned zpětné vazby. Rovněž se asi pevně drží android standardů při vývoji a proto problémy se zvukem při např. průchodu zvuku v Kodi nejsou. Zkoušel jsem i Stremio, tam mě např TrueHD převede na multichannel PCM, nevím proč. Jsem zvědavý na tu stabilní verzi ATV14. Zatím zkoušet nebudu, reportuj která už je finální, prosím.
Je to taky velká úleva od Shieldu ( 2019 PRO), který je sice asi papírově výkonnější ( tabulka), i když s menší pamětí. Bohužel i po nejnovější aktualizaci problémy se sekáním zvuk a obrazu nekončí a snad asi jediná možnost je provést downgrade, co jsem si tak četl. Je to škoda, když si ty dvě krabičky postavím vedle sebe, tak sice je tam rozdíl v uvedení na trh možná dva roky, ale výkonu má Shield si myslím pořád dost. Ovšem software, který to železo ovládá je špatně naprogramovaný a tím u mě dost sráží použitelnost. Přitom NVIDIA je firma, která se svou hodnotou si může najmout nejlepší vývojáře široko daleko. Trochu jsem se asi nechal unést, ale vážně je to vůči zákazníkům nefér, kteří si i dnes toto zařízení koupí. 
Každopádně Homatics by ještě mohl zapracovat na odezvě systému v ATV14, neboť i když ATV12 je zatím pro mě nejlepší volba, kde pustit Kodi (asi vyjma Coreeelec), ale reakce v Kodi pří náročnějším skinu - AH2, je už znatelně pomalejší než v tom Shieldu.

Citovat
@kolololop: áno pri náročnejších skinoch je to znateľne pomalšie i s porovnaním Google TV Chromecast Streamer 4K Porcelain, ten mi o polovinu času skôr načítal menu v skine AZR, len je nevyladený nestabilný hlavne v kodi, tak som ho vrátil, tiež ma 14ku ale Google TV 14

Citovat
(31.12.2024, 12:10)kolololop Napsal(a): @forsajd: Včera jsem teda manuálně aktualizoval na 5394 a musím říct: velký pokrok. Vše funguje v Kodi na 100%. Možná je to tím, že vývojáři jsou před různé sociální sítě a komunikační platformy dost spojeni s uživateli, kteří jim dávají ihned zpětné vazby. Rovněž se asi pevně drží android standardů při vývoji a proto problémy se zvukem při např. průchodu zvuku v Kodi nejsou. Zkoušel jsem i Stremio, tam mě např TrueHD převede na multichannel PCM, nevím proč. Jsem zvědavý na tu stabilní verzi ATV14. Zatím zkoušet nebudu, reportuj která už je finální, prosím.
Je to taky velká úleva od Shieldu ( 2019 PRO), který je sice asi papírově výkonnější ( tabulka), i když s menší pamětí. Bohužel i po nejnovější aktualizaci problémy se sekáním zvuk a obrazu nekončí a snad asi jediná možnost je provést downgrade, co jsem si tak četl. Je to škoda, když si ty dvě krabičky postavím vedle sebe, tak sice je tam rozdíl v uvedení na trh možná dva roky, ale výkonu má Shield si myslím pořád dost. Ovšem software, který to železo ovládá je špatně naprogramovaný a tím u mě dost sráží použitelnost. Přitom NVIDIA je firma, která se svou hodnotou si může najmout nejlepší vývojáře široko daleko. Trochu jsem se asi nechal unést, ale vážně je to vůči zákazníkům nefér, kteří si i dnes toto zařízení koupí. 
Každopádně Homatics by ještě mohl zapracovat na odezvě systému v ATV14, neboť i když ATV12 je zatím pro mě nejlepší volba, kde pustit Kodi (asi vyjma Coreeelec), ale reakce v Kodi pří náročnějším skinu - AH2, je už znatelně pomalejší než v tom Shieldu.

@kolololop:  Ještě navážu na tu tvoji zmínku o Shieldu, ale jestli to nechceš rozebírat, necháme to být :)
Nejde mi to do hlavy....já žádné problémy nepociťuji....jedu tedy přes AV receiver, ale výpadky zvuku/obrazu nemám.
Zeptám se - máš verzi Shieldu 33.2.0.252
Jedeš Shield -> Soundbar -> TV, je tak?
Zkoušel jsi tovární nastavení Shieldu po případných aktualizacích systému (nynějších hotfixů)?
Ty výpadky máš na konkrétních streamech (DV, HDR10 - audio DD+, TrueHD, DTS-HD) nebo je to náhodně?
Sekání je při streamingu nebo když pouštíš z lokálu (vím, že u toho streamingu si v minulosti měl obrovskou cache, narozdíl ode mě - 64 MB)…
Jak jsem předeslal - jestli to chceš probírat? :) Případně jít do jiné sekce…a ne tady pod Homaticsem.
Sony Bravia OLED XR-65A90J
Denon AVR-X2700H DAB / Q Acoustics 7000i 5.1.2
Ugoos AM6B+ (CoreELEC)
Panasonic DP-UB820

Citovat
@forsajd: Nevíš, jaká je možnost se dostat k datům na připojený USB disk? Na Shieldu je to jednoduché přes Samba, kterou má v sobě. Ale tady je potřeba aplikace, např. nějaký jednoduchý ftp server?

Citovat
nepouzivam to, neviem ti poradit ja pouzivam X-plore File Manager kde sa pripojim na dropbox alebo este o nieco lepsie na mega.nz tam mam 20GB free ulozisko a vsetky aplikacie instalacky atd mam i tam ulozene  a stade potom instaluj hocikomu

Citovat
Ahoj, uvažuji o koupi, protože to všude doporučují (DV televizi mám), ale přijde mi to komplikované.
1. Abych tam dostal CE, musím mít nahranou přesnou verzi ATV, pravda?
2. ATV14, která tam snad bude také není bezproblémová, pravda?
3. Když chci upgrade/downgrade musím žádat někoho na Telegramu, pravda?
4. V současnosti to nejlíp frčí na ATV 12 (5394), kterou už tam nedostanu?7
OdroidN2, AndroidTV by Galv0nized, Kodi 19.0, Artic Zephyr

Citovat
Ahoj, uvažuji o koupi, protože to všude doporučují (DV televizi mám), ale přijde mi to komplikované.
1. Abych tam dostal CE, musím mít nahranou přesnou verzi ATV, pravda? Nie
2. ATV14, která tam snad bude také není bezproblémová, pravda? Zatiaľ je to len alfa 
3. Když chci upgrade/downgrade musím žádat někoho na Telegramu, pravda? Nie nemusíš v prvom príspevku je upgrade i downgrade 
4. V současnosti to nejlíp frčí na ATV 12 (5394), kterou už tam nedostanu?7 Áno dostaneš tam i (5394) je v prvom príspevku

Citovat
Čau borci,
koupil jsem Homatics box R 4K plus a nahradil tak stávající čínský box. Ale nejde mi v Kodi nainstalovat (v minulých boxech to nebyl problém) repository NAKLONOVANÝ-SLOVENSKÝ-REPOZITÁŘ sk -1.0.4. zip jelikož ho souborový systém Kodi nevidí na flašce. V systému Homatics je soubor viditelný.
Poradí někdo postup jak to naistalovat?

Díky moc.

Citovat
@radim77: Pokud soubor ZIP nejdříve správcem souborů Androidu z flešky nakopíruješ do Download, můžeš potom v Kodi/Nastavení/Správce souborů přidat zdroj (u mne Kodi na OS Android) /storage/emulated/0/ a pojmenovat třeba Android disk
...a ve zdroji Android disk uvidíš různé adresáře a také Download s tím ZIP souborem.
Potom už můžeš v Kodi vyzkoušet Instalovat ze souboru zip/Android disk/Download/<soubor ZIP>
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
@forsajd: Ahoj, pořád není stabilní ATV14 verze, slibovali leden?

Citovat
nie stále je len alfa 14.8.1782 a 14.8.2042 a už sa šepká že sa preskočí i 14 a pôjde to do 15 ale je to neoverené

Citovat
Mám na Homatics RK 4 Plus s A11, se kterým jsem spokojený.  Dnes mi přišla nabídka aktualizace, předpokládám, že na verzi A12. Aktualizovat nebo ne?  Moc se mi v tom nechce šťourat, když vše funguje 6   Jaké máte s A12 zkušenosti?

Citovat
Ide to dobre

Citovat
Ahoj, Da sa nainstalovat CoreELEC na zariadenie s ATV14? Je niekde navod? Vdaka.

Citovat
@namor , dalsi nestastnik co si dal 14ku tam len coreelec alfa 22 ide a to ide horsie ako android pod 14kov , sprav upgrade na 12ku tam to ide super, i jasom skusil 14ku a hned som dal naspäť 12ku verziu 5394 ja som to tu uz pisal, ako to urobit, alebo cakaj rok kym ti do toho vyjde coreelec 22 alebo opravena 14ka

Citovat
(26.1.2025, 21:13)namor Napsal(a): Ahoj, Da sa nainstalovat CoreELEC na zariadenie s ATV14? Je niekde navod? Vdaka.

Jasně že jde:
https://relkai.coreelec.org/?dir=Amlogic-no/ce-22
použij druhé image v pořadí- "generic"

Za mě jede CE NO 22 obstojně

Citovat
(27.1.2025, 15:14)satelit Napsal(a):
(26.1.2025, 21:13)namor Napsal(a): Ahoj, Da sa nainstalovat CoreELEC na zariadenie s ATV14? Je niekde navod? Vdaka.

Jasně že jde:
https://relkai.coreelec.org/?dir=Amlogic-no/ce-22
použij druhé image v pořadí- "generic"

Za mě jede CE NO 22 obstojně

Dakujem. Naistalovane. Uvidim ako bude fungovat ta nightly CoreELEC. Ten ATV14 mal na zaciatku celkom pozitivne recenzie, ale stale su tam problemy s prehravanim niektorych zvukovych stop - najma dolby+ a vyssie.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 4 host(ů)