Témat: 25
Registrován od: 01/2019
Hodnocení:
0
Zdravím všechny a prosím o názor jaký způsob používáte na rychlé a efektivní přenášení souboru z mobilu do PC? Nemyslím teď klasické připojení kabelem, ale před WiFi v domácí síti.
Témat: 163
Registrován od: 03/2016
Hodnocení:
540
"Rychlé a efektívní" to asi není, ale používám na Androidu aplikaci TotalCommander s modulem LAN. V něm prokoly SMB2 a SMB3, připojení IP adresou, jménem, heslem.
Na PC, obecně operačnim systému zařízení musí být také povoleno SMB. Přenáším takto do LibreELEC. Jestli chceš do Windows, nepoužívám a nemám tedy v hlavě postup.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.
Témat: 29
Registrován od: 01/2018
Hodnocení:
10
roundsync. Nebo na mobilu pustit ftp server třeba z Cx File Explorer a z PC z TC se na něj připojit.
Témat: 1
Registrován od: 01/2016
Hodnocení:
18
K přesunu/kopírování z/do mobilu také používám Total Commander s instalovaným pluginem
LAN. Má to tu výhodu, že můžeš vybrat soubory odkudkoliv z dostupné adresářové struktury v telefonu. Jak už psal @
meda: v nastavení pluginu je potřeba pro windows povolit protokoly SMB2, SMB3. Také je možné zapnout šifrovaný přenos, ale na zabezpečené domácí síti to není nutné. Ve windows je potřeba nasdílet složky, které mají být ze sítě dostupné.
Vedle pluginu LAN používám ještě plugin
Drive pro přístup do Google Drive, plugin
Wifi Transfer pro rychlý přenos mezi dvěma mobily a někdy se hodí i plugin
SFTP.
HK1 rbox X4S (CE), X96 Max+ (CE), Tanix TX92 (CE Leia) | Yamaha RX-V475 | LG OLED65C8
Témat: 3
Registrován od: 09/2016
Hodnocení:
35
Total Commander a tam Send via Wifi - a cez web pc prehliadac listujes ako na ftp servery
Hodnocení:
0
Takze z mobilu na Coreelec v Android krabicce jsem se pres samba server dostal. Jednoduse jsem jej zapnul, zadal jmeno, heslo a na mobilu vyhledal pres spravce souboru a mist v siti. I prenos souboru funguje.
Ovsem pokud chci toto same zprovoznit na Windows, tak uz mam problem. V PC mam Win11 Pro. Zkousel jsem sdileni pres jak spravce souboru, tak pres Total Commander a taky nic. Asi je nutne ve Win jeste neco povolit, aby to fungovalo.
Hodnocení:
18
@
Davirek: Sdílení složek a souborů ve Windows je potřeba nastavit, ale není to žádná věda.
Nechce se mi teď popisovat to co už bylo mnohokrát napsáno, raději sem dám odkaz jeden z mnoha návodů:
Jak na sdílení souborů a složek ve Windows domácí síti.
HK1 rbox X4S (CE), X96 Max+ (CE), Tanix TX92 (CE Leia) | Yamaha RX-V475 | LG OLED65C8
Hodnocení:
0
Určitě to žádná velká věda nebude. Záleží jak často to člověk v životě dělá. Pak už je to rutina. Momentálně se mi podařilo nasdilet složku a povolit práva pro plnou administraci. Otevřu správce souborů v mobilu, připojím se na PC v síti. Můžu postupně otvírat složky, ovšem nic v nich nevidím. Taky mi nejde nic z mobilu do složek v PC ukládat. Přesun se nezdařil píše. Povolil jsem i samba protokol v nastavení PC. Ve firewall udělil výjimku pro sdílení složek a tiskáren.
Hodnocení:
0
Přesně podle tohoto návodu jsem to provedl. Krok po kroku. Takže by vše mělo být ok. Těžko říct. Možná to nějak blokuje router. Ale do boxu se přes sambu dostanu. Jen ten zatracený Windows je problém. No, budu zkoušet a pátrat dál
Hodnocení:
18
(21.1.2025, 18:21)meda Napsal(a): v2.6.27 | Trojan: 2.0.202501211536
Malwarebytes Browser Guard blocked this page because it may contain malicious activity.
U mě webový štít Esetu nic nehlásí, ale jestli tam nějaká špína je, tak se omlouvám.
Témat: 27
Registrován od: 02/2016
Hodnocení:
249
@
meda: Mně Norton taky nic nehlásí.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS
AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1