24.1.2025, 22:25
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 25.1.2025, 5:44 uživatelem JiRo.
Důvod úpravy: Překlepy
)
Jak jsem psal výše @jkmh:, pokud člověk potřebuje od Tvheadend něco extra, dost často narazí. Měl jsem představu, že těch 17 kanálů, které iVysílání používá pro dynamické mapování kanálů, pojmenuji iVysílání a budou mít i stejné logo a v případě, že se na ně namapuje Sport+ kanál a objeví se v EPG, tak ho v xmltv přejmenuji a přiřadím mu logo Sport+. Ale nefunguje to 100% tak, jak by mělo. Pak jsme zkusil pro totéž použí dynamickou generaci obsahu playlistu a automatickou obnovou a mapováním pomocí bouquets, ale ani tam jsem nebyl 100% úspěsný. Pokažadé něco z toho nefunguje tak, jak by mělo nebo jednou zafunguje a podruhé už ne.
Takže se asi pokorně vrátím ke statické definici jak playlistu, názvů kanálů i pevně přiřazeného loga jednotlivým kanálům, o kterých vím, že se přednostně využívají pro Sport+. Ještě mi zbývá vyzkoušet poslední možnost, tedy změnu názvů i loga pomocí api Tvheadend, ale i tam ne to, co jsem zatím vyzkoušel, funguje 100%- Nemohu například najít node, které obsahuje názvy kanálů. Prošel jsem komplet celý datový adresář s parametry Tvheadend, ale jednoznačnou položku dostupnou přes nějaké uuid, kde by bylo uložené jméno kanálu, jsem zatím nenašel. Mám čas se tomu věnovat vždy jen večer na pár minut, takže si musím najít čas a rozlousknout to definitivně. Do té doby se dál asi nepohnu... A nebo se na to vykašlu, dotáhnu to základní, co funguje dobře, i když to není úplně vymazlené.
Takže se asi pokorně vrátím ke statické definici jak playlistu, názvů kanálů i pevně přiřazeného loga jednotlivým kanálům, o kterých vím, že se přednostně využívají pro Sport+. Ještě mi zbývá vyzkoušet poslední možnost, tedy změnu názvů i loga pomocí api Tvheadend, ale i tam ne to, co jsem zatím vyzkoušel, funguje 100%- Nemohu například najít node, které obsahuje názvy kanálů. Prošel jsem komplet celý datový adresář s parametry Tvheadend, ale jednoznačnou položku dostupnou přes nějaké uuid, kde by bylo uložené jméno kanálu, jsem zatím nenašel. Mám čas se tomu věnovat vždy jen večer na pár minut, takže si musím najít čas a rozlousknout to definitivně. Do té doby se dál asi nepohnu... A nebo se na to vykašlu, dotáhnu to základní, co funguje dobře, i když to není úplně vymazlené.
Kód:
2025-01-24 21:00:01.037712142 Start
Generace Xmltv - Start
Kanály: ['CH_27', 'CH_32']
Pořady:
1. channel: CT iVysilani 3 encoder: CH_27 type: ctsport start: 20:25 end: 22:20 programTitle: MS v házené mužů: Chile – Norsko
2. channel: CT iVysilani 8 encoder: CH_32 type: ctsport start: 20:23 end: 22:20 programTitle: MS v házené mužů: Chorvatsko – Island
Generováno kanálů: 17 a programů: 2
Vygenerované xmltv uloženo do souboru: /home/kodi/TVServer/playlist/ivysilaniplus/xmltv.xml
Generace Xmltv - Konec
2025-01-24 21:00:01.352940088 End

mně a možná i @
Ještě jednou díky.
a poznal díky tomu další zajímavou knihovnu Pythonu,
Zatím jsem (snad) bezpečně pokryl jen jeden stav, tedy kdy je už v kanále něco naplánováno, ale bude se vysílat až později. Řešení jsem mírně zobecnil, aby se dalo použít i pro jiné funkce a hrátky s epg, a konkrétně to řeším vložením fake pořadu (Přestávky), s příslušnými informacemi a časy začátků a konců získaných od konců a začátků předchozího a následujícího pořadu, a pokud nejsou, tak začátku a konce dne, ve které se pořad vysílá. Trochu do toho házejí vidle pořady přes půlnoc, ale to je u epg častý oříšek. Hlavně kvůli tomu jsem to celé uvnitř překopal. Bohužel je těch kombinací možných stavů více a mně se to nechce simulovat, takže budu chvíli čekat, až se mi ty nejčastější kombinace vyskytnou, abych si ověřil, že to funguje.
Co se týče nahrávání, tak všechno tedy zatím funguje tak, jak má. Ještě to jen jednou ověřím u dalšího nahrávání.