• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Tvheadend na proxmox
Ahoj všem. Prosím o radu. Nemáte někdo tvheadend na proxmox?
V současné době mi běží tvheadend na rpi a tam jede vše v pohodě i HD programy, ale chtěl jsem zmigrovat vše do proxmox ať to mám vše v jednom
Mám na Intel N200 rozjetý proxmox. Rozjel jsem VM Ubuntu a na něj nainstaloval tvheadend. Přepojil jsem tunery do proxmox a přes usb je přidal do VM. Vše jsem naladil, ale všechny kanály, které na rpi hrajou bez problémů tak na proxmoxu kostičkují a nejsou koukatelné. Není nějaké nastavení vyžadované, které v proxmoxu opomíjím? Jen upřesním nejedu to na LXC ale VM.  
Mám dvb-T2 přes anténu a 3 tunery - TD310 a Astrometa.

Citovat
@mafian Myslím, že musíš driver instalovat na hostitele a pak /dev/dvb mapovat na promox a ten si to pak po reboot-u zařídí. Řešil jsme to kdysi, ale už si moc nepamatuji jak přesně. Snad najdu nějaké poznánky. Nevěřím, že proxmox fórum nepomohlo. Já jsem to tam kdysi našel.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
@JiRo: Předání usb tímhle způsobem bych musel nastavit kdybych měl LXC a ne VM, ale zkoušel jsem to u LXC taky a výsledek bohužel stejný. U VM mám usb namapované přímo do VM. Spíš si myslím, že potřebuji změnit nastavení hardware nastavit dekodovani nebo nejaky kodek, ale napr. kodeky mam ve VM stejne jako v rpi kde prehravani funguje. Takže bych to opravdu viděl na hardware nebo dekodovani. 
Bohužel ani na foru proxmox jsem nenašel tenhle problém :-(, nebo špatně hledám nevím jak přesně položit dotaz.

Citovat
@mafian: Jo, máš pravdu, byl to asi LXC, tak sorry. Mezitím jsem našel tu diskusi, podle které jsem se orinetoval. Tak i když ti to nebude k ničemu, tady je https://forum.proxmox.com/threads/usb-tu...ms.118409/.

A ty to přehráváš přímo na té virtuálce? Čím? Pokud píšeš, že ti to "kostičkuje", tak to je typické chování právě při problémech na straně příjmu. Problém při dekódování při přehrávání by se "kostoičkováním" asi neprojevoval. Záleží ale samozřejmě na tom, čemu říkáš "kostičkování".
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.

Citovat
@JiRo: i tak děkuji zkusim si ještě projít nějaká fora a snad něco objevím zatím budu zkoušet různé možnosti. Třeba se ozve někdo komu to funguje dobře.

Citovat
Pokud by měl někdo podobný problém jako já tak přikládám krok za krokem návod instalace lxc debian s tvheadend,který u mě funguje s třemi tunery a přehraji vše bez problémů.
Kód:
Tvheadend v LXC Kontejneru na Proxmoxu s DVB-T2 HEVC
Krok 1: Příprava Hostitele Proxmox
1.1 Připojení přes SSH
Připoj se k Proxmox hostiteli přes SSH:
ssh root@IP_PROXMOX
1.2 Aktualizace Systému
Aktualizuj systém a nainstaluj potřebné balíčky:
apt update && apt upgrade -y
apt install intel-media-va-driver vainfo -y
Krok 2: Ověření USB DVB-T2 Tuneru
2.1 Kontrola Přítomnosti Tuneru
Připoj DVB-T2 tuner do USB portu a zkontroluj jeho přítomnost:
lsusb
Výstup by měl obsahovat tvůj tuner.
2.2 Ověření Složky /dev/dvb
Ověř, zda existuje složka /dev/dvb:
ls /dev/dvb
Pokud neexistuje, restartuj hostitele:
reboot
Krok 3: Vytvoření LXC Kontejneru
3.1 Vytvoření Kontejneru
V Proxmox webovém rozhraní vytvoř nový LXC kontejner:
•    Hostname: tvheadend
•    Unprivileged container: Nezaškrtávej (tedy privilegovaný)
•    CPU cores: 2
•    Memory (RAM): 2048 MB
•    Swap: 512 MB
•    Disk size: 8 GB (nebo dle potřeby)
•    Síť nastav dle své konfigurace
Krok 4: Úprava Konfigurace LXC Kontejneru
4.1 Úprava Souboru /etc/pve/lxc/XXX.conf
Na hostiteli uprav soubor /etc/pve/lxc/XXX.conf (nahraď XXX tvým ID):
nano /etc/pve/lxc/XXX.conf
Na konec přidej tyto řádky:
features: nesting=1,keyctl=1
# Povolení DVB a GPU zařízení
lxc.cgroup2.devices.allow: c 212:* rwm
lxc.cgroup2.devices.allow: c 189:* rwm
lxc.cgroup2.devices.allow: c 226:* rwm
# Připojení USB sběrnice tuneru
lxc.mount.entry: /dev/bus/usb/001 dev/bus/usb/001 none bind,optional,create=dir 0 0
# Přímé připojení DVB zařízení do kontejneru
lxc.mount.entry: /dev/dvb dev/dvb none bind,optional,create=dir 0 0
# Připojení GPU Intel UHD Graphics pro HW akceleraci HEVC
lxc.mount.entry: /dev/dri dev/dri none bind,optional,create=dir 0 0
Restartuj kontejner:
pct reboot XXX
Krok 5: Instalace Tvheadend v Debian LXC Kontejneru
5.1 Připojení do Kontejneru
Připoj se do kontejneru přes SSH nebo konzoli z Proxmox webového rozhraní:
ssh root@IP_KONTEJNERU
5.2 Instalace Balíčků
Proveď instalaci všech potřebných balíků:
apt update && apt upgrade -y
# Instalace závislostí a firmware pro DVB tuner a GPU akceleraci:
apt install curl gnupg ca-certificates apt-transport-https dvb-tools firmware-linux firmware-linux-nonfree firmware-misc-nonfree intel-media-va-driver vainfo w-scan2 -y
# Přidání repozitáře Tvheadend:
curl -1sLf 'https://dl.cloudsmith.io/public/tvheadend/tvheadend/setup.deb.sh' |
# Instalace Tvheadend:
apt update && apt install tvheadend -y
Během instalace nastav uživatelské jméno a heslo pro Tvheadend.
Krok 6: Ověření Funkčnosti DVB-T2 Tuneru
6.1 Kontrola Přítomnosti Tuneru
Zkontroluj dostupnost tuneru v kontejneru:
ls /dev/dvb
Měl bys vidět složku adapter0.
Krok 7: Ověření HW Akcelerace HEVC přes GPU Intel UHD Graphics
7.1 Kontrola HW Akcelerace
V kontejneru spusť příkaz:
vainfo
Měl bys vidět podporované kodeky včetně HEVC.

Citovat
Když kanály šly naladit, tak by nemusela být chyba v nastavení, ale kostičkování může způsobovat vf rušení. od samotného počítače. Připoj usb tuner přes usb prodlužovák dál od něj.
HK1 rbox X4S (CE Nexus), X96 Max+ (CE Nexus), Tanix TX92 (CE Leia) | Yamaha RX-V475 | LG OLED65C8

Citovat
@mafian: Aha, takže nakonec přeci jen lxc!?

A ještě jednou se tedy zeptám. Ty to v Tvheadend překódováváš na jiný kodek? Pokud ne, tak k čemu tam to HEVC dekódování potřebuješ?

@Saxel: Ne, je to určitě tak, jak jsem psal už v mém prvním přéspěvku. Pokud z hostitee do lxc kontejneru mapuješ USB a v kontejneru ho přijímáš na virtuálním USB, tak to prostě tok DVB nezvládá a kostičkuje, Musí se to udělat tak, že přijímáš v hostiteli přímo na HW USB a do lxc kontejneru mapuješ až zařízení dvb. Tedy tak, jak to nakonec @mafian udělal.

Citovat
@JiRo: co jsem pochopil tak jde o HW akceleraci HEVC přes GPU Intel UHD Graphics to jsem nikdy nastaveno neměl a pořád byl problém, teď s tímto postupem mi už přehrávání funguje. 
@Saxel: možná to taky pomohlo dal jsem to do napájeného usb hubu a ten připojil k proxmoxu. 

Citovat
@mafian: To je diskuse k ničemu. Nefungovalo ti to, jak jsi psal, ani ve VM ani v lxc, když jsi měl mapované USB. Pak jsi na to šel jinak, použil lxc, namapoval zařízení, připojil přes napájený hub, nainstaloval HEVC dekodér, funguje ti to, a ty z toho děláš závěry a doporučení, jak postupovat. A přitom je více než pravděpodobné, že to hlavní a (stejně pravděpodobně) i jediný problém byl právě ve způsobu řešení mapování USB vs. dvb zařízení. To by mělo být sdělení ve tvém doporučení, bez toho, že je třeba instalovat HEVC dekodér.

Citovat
@JiRo: diskuze asi je k ničemu. Přidal jsem jen postup, který u mě funguje. Jestli to někomu pomůže jen dobře jestli ne škoda. Dohadovat se kde byla asi možná nejspíš chyba je nejspíš možná asi irelevantní.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: