• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 4 Hlas(ů) - 3 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oneplay Server
Tak poměrně často se stává, že ani zdrojové epg Oneplay není 100% v pořádku resp. není ve stavu, s kterým jsem počítal. Většinou to dříve či později opraví, takže se to, jak píše @waladir:, nakonec srovná samo, nebo se to jako výjimka z dosud známých pravidel musí ošetřit.

Já si z epg Oneplay beru jen Oneplay Sport-y, a dnes je to v jednom kanálu s multidimenzí taky jinak, než s čím jsem dosud počítal. Pravděpodobvně je to chyba na straně Oneplay, protože např. v tvprogram.cz je to správně a podle očekávání, takže to snad ještě opraví.

S tou chybou v epg jsem se asi mýlil, jak to nejspíše je (a je to tím pádem asi správně) popisuji zde.

Citovat
@jarda19:  EPG mi už prochazí celé, takže to snad opravdu byl přechodný problém. Zkusím případné chyby lépe ošetřit, ale asi až o víkendu.

Citovat
(10.4.2025, 20:32)waladir Napsal(a): @jarda19:  EPG mi už prochazí celé, takže to snad opravdu byl přechodný problém. Zkusím případné chyby lépe ošetřit, ale asi až o víkendu.

Ahoj,
díky za pomoc. Pokud dám delší interval pro stahování, tak to stále končí chybou na seriálu Srdce ("response":{"result":{"status":"Error","schema":"ErrorResult","code":"5029","message":"Je nutné přesměrování","customError":{"schema":"WebRedirectNeededError","redirect":{"httpCode":302,"url":"https://www.oneplay.cz/porad/16684-srdce?epgIte
m=epgitem.002313129"}}},

), když se ve stahovaných dnech tento seriál nevysílá, stáhne se epg v pořádku.

Citovat
@jarda19: je zajímavé, že mě to včera večer doběhlo bez chyby i za +-7 dní a Srdce snad dávají na ČT, kterou mám. Každopádně to nějak pořeším :-)

Citovat
Ve verzi 1.1.7 TVH skriptů i Oneplay Serveru jsem se pokusil ošetřit chyby při generování EPG, kdy by se měla vynechat jen konkrétní položka. Pokud byste měl i přesto někdo problém, tak dejte vědět.

Citovat
obnovuje oneplay token v nejakom pravidelnom intervale?
pytam sa, lebo rodicom manualne generujem zo serveru playlist, v ktorom im upravujem cislovanie kanalov, kedze to je ich sposob prepinania :-)
neviem, ci by takto manualne upraveny playlist dlhodobo fungoval. 
inac super praca, vsetko funguje, az na catchup, pokial clovek pretaca (vyskusane v tiviMate a iptvSC).

Citovat
@nrpetonr: token jen reprezentuje sessionu, s playlistem nemá nic společného. Token se obnovuje automaticky po 24 hodinách. Playlist se generuje online, takže pokud ho uložíš do souboru, upravíš ho a použije soubor místo URL, změny vydrží.

Catchup jako takový funguje, akorat v TiviMate se přetáčení neděje v rámci streamu, ale pošle nový požadavek s posunutým časem začátku. V IPTV SC by mělo přetáčení fungovat.

V Kodi bych možná doporučoval místo Oneplay Serveru použít rovnou Oneplay doplněk, který má víc možností, třeba ve správě kanálů

Citovat
@waladir: s verzí 1.1.7 teď stáhnu epg 7 dní dozadu i dopředu v pořádku, díky  6

Citovat
Ahoj mám poznatek z TiviMate u programu čt24 , zhruba po 5 minutách se začne nepravidejně sekat. Má toto ještě někdo ?

Citovat
Dnes (sobota 19.4.) v podvečer běželo na Oneplay Sport 1 osm kanálů multidimenze. Když jsem doplnil do playlistu kanály s 033~5...8, tak to normálně fungovalo. Asi by stálo za to doplnit i k Oneplay Sport 1 MD kanály až do 8. Jinak velké díky, vše funguje perfektně.

Citovat
@directcz: zvednu počet na 8 v další verzi. Jde to případně i upravit i svépomocí, v resource/lib/channels.py na 11. řádce je počet subkanálů pro jednotlivé Oneplay Sport kanály. Stačí tedy upravit číslo a znovu načíst playlist.

Citovat
Ahoj, od včerejška mi nenačítá EPG, mám poslední verzi na kodi.

Citovat
(12.4.2025, 16:02)waladir Napsal(a): @waladir: pokud jsem pouzil tvoje scripty pro tvh, tak je treba do cronu ohledne obnoveni tokenu pridat script ktery, pro generovani playlistu a zaroven se vytvori (obnovi) i session.txt s tokenem, nebo staci spustit session.py? 24hod interval pro token plati od meho vlastniho generovani, nebo jejich (oneplay) generovani-vytvoreni?

@nrpetonr: token jen reprezentuje sessionu, s playlistem nemá nic společného. Token se obnovuje automaticky po 24 hodinách. Playlist se generuje online, takže pokud ho uložíš do souboru, upravíš ho a použije soubor místo URL, změny vydrží.

Catchup jako takový funguje, akorat v TiviMate se přetáčení neděje v rámci streamu, ale pošle nový požadavek s posunutým časem začátku. V IPTV SC by mělo přetáčení fungovat.

V Kodi bych možná doporučoval místo Oneplay Serveru použít rovnou Oneplay doplněk, který má víc možností, třeba ve správě kanálů

Citovat
@hitman22201:  už to řeším. Nejspíš nějaký problém v datech. Akorát je to u nějakého kanálu, který nemám. Když mi napíšeš do SZ email, pošlu ti upravenou verzi s vypnutým ošetřením chyb, abych zjistil, kde je přesně problém.

Díky asistenci @hitman22201: je ve verzi 1.1.8 (včetně TVH skriptů), rozšířený počet kanálů pro MD Oneplay Sport 1. Souvisí to s tím, co psal včera @directcz, kdy bylo víc MD streamů než virtuálních kanálů. U Oneplay Server bude ještě potřeba udělat reset kanálů (z webu Oneplay Serveru), aby se přidaly kanály Oneplay Server 1 MD 5-8.

Citovat
Ve verzi 1.1.9 Oneplay Serveru i TVH skriptů je přidaná možnost výběru profilu. Pokud je v nastavení/config.txt vyplněné jméno profilu a profil ve Oneplay existuje, při přihlášení se vybere.

Citovat
@waladir: moznost vyberu profilu funguje perfektne. Dakujem

Citovat
Ve verzi 1.2.0 jsem udělal optimalizaci stahování EPG, kdy se multidimenze bude hledat jen u Oneplay Sport kanálů. To výrazně zkrátí dobu stahování. U TVheadend skriptů je navíc ještě obravená jedna chyba, která padala při generování EPG.

Citovat
@waladir: Ahoj - v prvni rade diky za tvoji praci na Oneplay Serveru, ktery pouzivam :)
Mel bych tu "prosim, prosim" jeden feature request.

Dala by se pridat funkcionalita, kdy se po nejakem poctu neuspesnych prihlaseni/pouziti aktialniho session key (dane ciselnym parametrem v config souboru) Oneplay Server vypne?

Myslenka: kdyz si zmenim heslo a zapomenu ho prenastavit v Oneplay Serveru, tak se Oneplay Server snazi neustale dokola prihlasovat (Oneplay Server mam pusteny jako sluzbu na svem Linuxovem stroji), coz vede ve finale k blokaci IP adresy od O2. Bohuzel uz jsem si timhle stylem nechal vyblokovat IP, coz neni sice neresitelny problem - ale takovehle nastaveni by tomu zcela jiste zabranilo.

Predem diky za zapracovani/reakci.

Citovat
@chinpokomon1338: obávám se, že tohle by bylo technicky relativně komplikované. Jedno omezení je, že z nějakého požadavku, který si vyžádá novou sessionu nejde jednoduše shodit samotný webserver. Ten běží odděleně. Další problém je, že Oneplay Server lze provozovat různými způsoby a ve chvíli, kdy by došlo k ukončení třeba v Kodi, tak by jednoduše nešel nahodit. Poslední komplikací je to, že je ze své podstaty neinteraktivní, takže se bude špatně předávat informace, k čemu došlo. 

Ne že by většina z toho nešla nějak vyřešit, ale bylo by to náročné a výsledek určitě ne ideální. Možná by to nadělalo víc škody než užitku.

Citovat
Neznám detaily řízení a logiku stavů serveru, ale nestačilo by omezit počet pokusů o přihlášení, pak přihlašování ukončit a přejít na straně generece url streamu kanálu na režim, kdy místo url streamu bude server na každý request klienta odesílat odkaz na video smyčku? Pokud dojde ke změně přihlašovacích údajů, stejně je pak třeba ruční zásah na straně serveru, ne?

BTW Kdysi jsem v mých scriptech pro Tvheadend měl dokonce videosmyčky (s pomocí ffmpeg) s různými texty a měnil jsem je podle stavu, který jsem chtěl na klientech zobrazit. To by šlo asi použít také.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 1 Neviditelný(í) uživatel(é), 2 host(ů)