• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Raspberry Pi 5 a DESKPI LITE II
Takže od teorie k praxi. Mé poznatky o DESKPI LITE RPi5 a jeho zkoušek. Tak já už na tom jedu a vřele doporučuji 16Gb je palba.

Přiložené soubory
.pdf   Raspberry Pi 5 a DESKPI LITE II.pdf (Velikost: 1,4 MB / Stažení: 336)
RPI zero, zero2, 3B, 3B+,4B, 5, 400, reTerminál (BerryBoot) Ubuntu ,Rasbian, LibreELEC  

Citovat
@karel.veselsky To, co jsem napsal o DESKPI LITE klidně zopakuji i o II. Super, moc se mi to líbí. Ale stejně, jak ten recenzent na YT, si myslím, že kdyby bylo i to horní víkou na šroubky, bylo by to ještě o chlup lepší. Škoda, že teď nic s RPi 5 nebudu stavět. Chvíli mě sice napadlo, že bych to koupil (900 není moc peněz) a přehodil moji "pětku" z Argon Neo 5 NVMe do DESKPI LITE II. Ale asi nebudu blbnout a pokoušet osud. Přeci jen, jede mi na tom TVSERVER pro celou domácnost a delší výpadek při nějakém maléru by asi nikoho moc nepotěšil. No, uvidím...

Citovat
@karel.veselsky Za dva dny mi končí možnost vyzvednutí slevy na RPi shopu. Nic nepotřebuji a tak jsem přemýšlel, že bych si koupil DESKPI LITE II. Máš nějaké nové poznatky z jeho delšího používání, co by mohlo tvůj názor na tento HW změnit?

Citovat
@JiRo: Omlouvám se, že jsem neodpověděl hned, byl jsem mimo civilizaci. K tvému dotazu vše jede tak jak má a zkouším všechno možné. Jediné co jsem zatím nerozchodil je Průša slicer poslední verze, ale tam je problém ovládaní grafiky. Jinak vše OK. V případě potřeby Průši verze 2.5.2 jede jak má.
RPI zero, zero2, 3B, 3B+,4B, 5, 400, reTerminál (BerryBoot) Ubuntu ,Rasbian, LibreELEC  

Citovat
Kluci, to mě zajímá. Pošlete mi, prosím, link na nákup, protože  DESKPI LITE II pro RPi5 jsem nenašel. Jen pro RPi4. Dík
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh: No, asi tě zklamu. Já jse to už sem nepsal, protože bych byl za blba, ale teď už musím s barvou ven. Já jsem si původně myslel, když @Karel.veselsky: napsal DESKPI LITE II, že je to další verze HW, tedy verze II. Ale on to myslel (předpokládám) jako verzi II jeho popisu.

Na RPi Shopu jsem našel nabídku na DESKPI LITE a ani si v té chvíli neuvědomil, že u ní není ta II. Moc jsem po tom nepátral, protože ten voucher už mi mezitím stejně propadl, takže jsme to hodil za hlavu a zapomněl na to.

Tak snad to @Karel.veselsky: potvrdí, protože jestli je to ještě nějak jinak, tak budu ten blb tuplovaný... 3

Omlouvám se všem. Tohle se mi stává maximálně 1x za 10 roků.

Citovat
@JiRo: @jkmh: Vidím varianty Deskpi Lite (RPi4, 5) a Deskpi Pro V3 (RPi4).
Lite RPi5: https://rpishop.cz/580684/deskpi-lite-po...deskpi-v1/
Pro V3 RPi4: https://rpishop.cz/raspberry-pi-4/5226-d...-pi-4.html
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
@JiRo: O nic nejde. Jen jsi mi potvrdil, že ještě nejsem uplně blbej. Takže jsi vlastně udělal záslužnou věc.  3
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@JiRo: a ostatní já ty římské číslice používám k rozlišení toho ze se jedná o pokračování daného tématu. V mých příspěvcích jsem to použil několikrát. Tak já se polepším a budu psát třeba ... DESKPI LITE (RPI5) pokračováni...   4

Citovat
@Karel.veselsky: Ale to nemusíš, buď v klidu. Chyba byla na mém přijímači... 3

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)