• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 8 Hlas(ů) - 2.88 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adresa Repo stream cinema
Pozeram, ze nedostatok casu ma blahodarny vplyv na moje nervy, ked tak citam posledny vyvoj tu 3

(16.6.2025, 12:49)artie031 Napsal(a): Od roku ´93, mi prošly rukama stovky, možná tisíce ukrajinců

Gratulujem, dufam, ze este dokazes sediet na barovej stolicke.

(16.6.2025, 12:49)artie031 Napsal(a): warezuju od 80. let a u toho taky zůstanu...

Hmm, a na com to warezenie v 80-tkach bolo? Jedine kompatibilne s PC XT bol ak sa pamatam SMEP PP06. Paradne sa na tom hralo Sopwith ci Alley Cat, ale to za warez nepovazujem, to sa snad dodavalo este aj s Defender of the Crown od vyroby na priplatkovom HDD. Este sa mi matne zda, ze aj Prince Of Persia tam bol..
PMD 85 bol sice zalozeny na klone intelu 8080, ale inak nekompatibilny. Pocitace TNS od JZD Slusovice boli zalozene na klone Z80, ale az Didaktik a jeho Gama a M boli plnohodnotne klony ZX Spectrum, ale tak ruku na srdce, kopirovanie pasok nikto nepovazoval za warez, to dokazali aj male deti..
Repo - p.6f.sk/r resp. cache-sk.github.io/kodirepo

Je to marny. Dobre zvazte sirenie komunitnych informacii sirokej verejnosti, ci chcete aby veci fungovali ludom, co vedia, alebo nefungovali vsetkym.
Ak chcete odpoved na spravu, ZAPNITE SI PRIJEM!

Citovat
jeee ZX Spectrum. nostalgie, Saboteur, Manic miner, Dizzy, great escape, Defender byl super.

Citovat
Moje top na Didaktiku M byly Mig-29, série Dizzy, Saboteur, Green Beret, Knight Lore a Manic Miner 25

Citovat
Ještě Jetset Willy a jednoduchý navykový Lode Runner.

[Obrázek: Lode_Runner_enemies.gif]
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
Koukám, že jste pěkně zvlčili. Téma netéma, jedete nostalgii. Tak já se taky přidám, i když ne moc typickou, protože jsem s počítači začal dávno před érou PC. Moje první "hraní", to bylo na hybridním modelu bloku VVER, který jsme, ještě jako studenti ČVUT, pomáhali uvádět do provozu a ladit. Po večerech jsme si pak na něm "hráli" na havárie bloku. Ale pravé první "paření" přišlo až na mainframe klonu PDP DEC, který primárně sloužil jako řídící systém energetického dispečinku. My jsme si na něm pouštěli víceuživatelskou Star Trek, s pseudografikou na alfanumerických terminálech. Dodnes, když sleduji Star Trek a kapitán lodi vydává příkaz k použití fotonových torpéd, vzpomenu si jak jsem, na krajském dispečinku v Děčíně, je na klingonský křižník pálil už v roce 1983.

Citovat
Tvg.....tady to jede....?
Mimochodem nevíte jak to bude dál? Stream Cinema mi jede ale pouze v omezeném filtru "new movie" jiná kategorizace databáze mi nenačítají data ??‍♂️. Nejsem programátor, ale aspoň nějaké vysvětlení bych neodmítl ?
Octagon SF8008 UHD-Enigma 2 - openatv7.4  29 24

Citovat
@JiRo: tak aspon vieme, kto moze za "nehodu" bloku A1  3 Ale to tusim nebol VVER  6

Je to marny. Dobre zvazte sirenie komunitnych informacii sirokej verejnosti, ci chcete aby veci fungovali ludom, co vedia, alebo nefungovali vsetkym.

Citovat
@cache: Ano, nebyl. A1 měla těžkovodní reaktor chlazený CO2.

Ten model, na kterém jsme pracovali, se prý stavěl kvůli tomu, aby se otestovaly funkce regulátorů pro Temelín Dukovany, ke kterým sověti neposkytli dokumentaci a byli na elektrárně v roli černých skříněk. Snad to bylo tak, ale to jsem jen zaslechl, že si je naši zvnějšku očuchali, vyrobili jejich kopie a pak si jejich funkce na tom modelu testovaly. Ale u toho jsem už nebyl, takže nevím, co je na tom pravdy.

@Martin Plachta: Tohle fakt není téma, které bychom měli řešit my. Ale když už se ptáš, tak mně doplněk funguje bez problémů.

Jinak jak vidíš, změnilo se téma na nostalgické vzpomínky na počítačové začátky... 3

Citovat
No taky se přidám, vždyť jsem certifikovaný pro VVER 440 v.č.213

Citovat
@Martin Plachta No, tak to už jiná liga... Já jsem tou roční prací pomvěda na modelu s jadernou energetikou už kontakt ztratil a věnoval se už jenom řízení sítí. Vlastně ještě jednou jsem k tomu čuchl, když jsem se účastnil nabídek na dodávku ochran pro vlastní spotřebu Temelína a Dukovan.

Citovat
No já tam byl když se měnil informační systém a předělávali jsme velíny řízení bloků ...... teď už dělám na klasice všehochuť od řízení výroby po mechanika. Prostě na pohodu a doufám, že mi to vydrží do důchodu ?

Citovat
když nostalgie, tak IQ 151 a programovací jazyk KAREL a hra Klingoni - to byl rok 1986 a mé začátky programování  3

Citovat
Taky si přiložím polínko. PMD85. A v nastavování hlavičky u kazeťáku jsem díky tomu profík.  3
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
A když sečtu dobu všeho Load z audiokazety na ZX Spectrum, vzpomenu kolegu, kterému mnozí z nás záviděli Microdrive - nekonečná páska v kazetce a 10 rychlejší a poruchovější.
#

Citovat
Ja som zacinal doma s Didaktikom M a basicom, v skole sme mali PP06, ktory sluzil ako "server" pre plnu triedu Didaktik Beta (Alfa a Beta boli klony PMD 85) a samozrejme sa tam hraval ten Sopwith Big Grin

Na didaktiku to bola doba kopirovania kaziet a prepisovania kodu z casopisov  1

Citovat
@cache: Takže warez, poplatný době. Ha, máme tě. 3 Že se nestydíš. Na to kopírování byla právě PMD85 háklivá. Dost často to bez zásahu do hlaviček nešlo.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
Jedině PONG

Citovat
Tak já frčel na Commodore 64 a Atari 800XL  1

Péemdéčka jsme měli ve škole
Nokia 8010 ATV12+Kodinerds 21.2
Win11+Kodi 21.2 

Citovat
:-) pekná nostalgia.Ja tiež som začínal s PMD85 a Karel, ale mal som dobrých kamošov, ktorí mali od oteckov zabepečeneé ZX spektrum a ATARI, nuž a následne sme s naj kamosom zohnali 286 z Viedne s farebným Philips monitorom, a to už bola mašina. Samozrejme 5 1/4  upravne ako obojstranne. No proste parada. Krásne spomienky,

Citovat
Ještě k titulnímu tématu. Jeden z posledních výkřiků byl:
rohip ws user 13. 5. 2025 19:44:00 Ludia neinstalujte si to... neuspesne prihlasenie a odvtedy mi nejde prihlasit sa ani na zariadenie kde mi to predtym fungovalo. Je to v prdeli.

Jsou různé dopady. Někdo zůstane spokojený a někdo se ocitne v riti.

No nebyla to bezpečnější doba, když nejhorší mohla být zakouslá VHS kazeta nebo zmuchlaný pásek?
Ke Spectru jsme si vyráběli interfejzy pro kniply, ty s mikrospínači jsme zhotovili také, spálit jsme se mohli odprsklou kalafunou při pájení.
Nádhera.
Pamatujete si někdo T602 textový editor? Případne TNS počítač a 8" diskety systému od SWS?
#

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)