• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 8 Hlas(ů) - 2.88 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Adresa Repo stream cinema
@meda: No jasněéé. Vše od Software602 jsem měl na prvním PC s 286. OS se vešel na tři 3,5" diskety 1,44MB. RAM 640MB. HDD 20, později 40MB, a to už bylo něco. Později Netscape Navigator,  wokna 3.11 WfW. Tuším na 12 disketách. Žádné předplatné, žádná aktivace win.  Kdo tohle nezná, nic ještě nezažil
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
@meda: T602 si pamatuji, byl to v té době zásadní pokrok. Ale stejně jsme ještě dlouho, než každý dostal vlastní PC, zůstávali věrni tradicím z předPC doby. Na dispečinku měl každý svůj terminál připojený k počítači řídícího systému dispečinku, v každé kanceláři byla jedna jehličková tiskárna z Polska. A už někdy od poloviny 80. let jsme všichni běžně všechno psali na něm. Celoobrazovkový editor EDT, textový procesor RunOff, terminály i tiskárny později formou zlepšováku doplněné o české znaky.

Typické pro tu doby ovšem bylo to, že největší problém byl s papírem do tiskárny. Neměl jsem ho v ročním plánu, a tak jsem na něj neměl nárok. Pomohla dobrá známost s kamarádkou z "velkého počítače EC1026" na "ředitelsví", která tiskla výstupy z účetních agend podniku. Ale ta měla zase přístup jen k vícevrstvým papírům s kopírákem, a tak pak musela pomoci zase její kamarádka, která pracovala se separátorem takových papírů. První mi vyšetřila krabici skládaného papíru, tu jsme odnesl k té druhé, která ji založila do separátoru, a z těch celkem 5 vrstev, z nichž dvě byly kopírák, udělala tři balíky čistého papíru.

Ještě mám doma jeden výtisku dokumentu z roku 1987.
[Obrázek: D2fbC6b.jpeg]

[Obrázek: x18EDDG.jpeg]

Citovat
@jkmh: WfW 3.11 běžící na MS-DOS 6.22. Někdy to dobou jsem si pohrával s Basicem a Fortanem
a téšestsetdvojka byla nezapomenutelná. Jehličkové tiskárny s děrovacím podavačem na nekonečné roli..
Nokia 8010 ATV12+Kodinerds 21.2
Win11+Kodi 21.2 

Citovat
@jkmh: a este ako sofistikovane :) ak asi nemal kvalitne decky na 1:1 kopiu, pouzil si malinky SW, ktory nahral program do pamate a potom znova nahral na pasku - malo to nevyhodu, hra musela mat menej ako 48kB, ale malo to aj vyhodu, vedel si skopirovat hru bez ochrany. Hry totiz vacsinou pri pusteni pytali ze zadaj stvrte slovo v tretom riadku na siedmej strane manualu, takze ak si hru takto s tymto softikom nahral do pamate, pustil, zadal slovo a nasledne stopol a ulozil na pasku, tak sa ulozia uz v stave po zadani slova, vlastne taky memory snapshot, cize ta ulozena kopia bola defacto "cracknuta".. to boli casy Big Grin
Repo - p.6f.sk/r resp. cache-sk.github.io/kodirepo

Je to marny. Dobre zvazte sirenie komunitnych informacii sirokej verejnosti, ci chcete aby veci fungovali ludom, co vedia, alebo nefungovali vsetkym.
Ak chcete odpoved na spravu, ZAPNITE SI PRIJEM!

Citovat
Vzpomněl jsem si ještě na sálový počítač EC-1046 kam jsem chodil na školní praxe
Nokia 8010 ATV12+Kodinerds 21.2
Win11+Kodi 21.2 

Citovat
@JiRo:  Tak Ing. Jiri Roubal, jo?  1

Citovat
"Společnost .... má na to excelentní nástroje a já jim budu pomáhat obrazně řečeno v té hromadě hlušiny najít stopy ryzího kovu“
?

(18.6.2025, 13:17)cache Napsal(a): ...malinky SW, ktory nahral program do pamate a potom...

To mi říká, že názvy SW jsem zapoměl až na dva, Gargantua a Pantagruel (podle románových obrů)
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
@Dancan7976: Nedávno jsem našel doma original DOS 3.3 i s manuálem. Možná, že bych na půdě vyhrabal i WfW 3.11. Dnes je to k ničemu, ale je mi líto to vyhodit. Je to kus mého života.

A jeden pán tady bude breptat, co toho zažil.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
Keď už ste off topic tak sa pridám. Nevadí mi, že si pripomínate staré časy ale to, že viem o čom hovoríte. A tým pádom som si uvedomila aká som stará  3 3 ​​​​​​​ 3
Nvidia Shield TV 2017 16GB / EVOLVEO MultiMedia Box M4 /TV  Samsung UHD 4K/ SPMC, Kodi Krypton 17.6 Leia 18.6

Citovat
@jkmh: Také jsem nostalgicky uchovával 4 diskety s DOSem (originály). A připoměl jsi mi, že už jsem dlouho nekontroloval sbírku "nástrojů" kde jsem měl i CD s UBCD obsahem doplněným šikovným kolegou o SW pro práci s HDD, archívy i další OS MS. Už přišly jiné nástroje pro jiné technologie.
Kdyby někoho zajímala verze USB Live Beta
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
@coala: Hele, každý je jen tak starý, jak starý se cítí. Já už jsem pár let v důchodu, ale starý se necítím. Právě proto nepíšu ve starobním, zní to divně.

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
OT :
IBM OS/2 Warp 3 s bezplatným upgradem na OS/2 Warp 4 Merlin včetně DOS a W3.11 tak na tom jsem začínal na mém prvním Intel Pentiu doma. T602 editor nebo Klasik editor pro DOS.
No a pak přišlo první rande v druhém zaměstnání s Power Macintosh 6100 aka Performa 61XX a bylo vymalováno. Svoji jsme již od MacOS 7.X až po dnešní macOS 15 Sequoia. Jo divoké vztahy já miluju, od PowePC k Intelu a od Intelu k M series SoC. Doma mám 17” iMac G4 (lampičku), 17” Powebook G4, pár kousků s Intel procesory (15” MacBook Pro, Mac Pro) a teď 16” MacBook Pro s M series SoC.
No to není možné … Já letos slavím stříbrnou svatbu s Jabkoněm.
Ale jinak samozřejmě na gymplu IQ151, PMD85. No a profesně jsem vyrůstal na IBM PC 286, 386 …

Synology DS423+ a Synology DS218+
TP-Link routery
SZ nečtu!!! Ptejte se ve fóru, pomůžete ostatním.

Citovat
(18.6.2025, 12:38)JiRo Napsal(a): No teď se řídíme dle "pps" přes system TEL od čeps a samozřejmě dle obchodníků co se jim povedlo prodat " je to také slušná kniha "manuál"  1
Je to zvláštní když člověk vidí velín z 60- tých let a pak ho předělá na nový systém kdy všechny ovládací prvky ze stěn a všechny analogové budíky a signálky se nacpou do šesti monitorů ....si pamatuji jak staří velínáři běhali při výpadku ke stěně, kde už byl jen sádrokartón než si zvykli na myš a klávesnici...jó a v roce 1999 se dělaly Y2K testy - simulace přechodu tisíciletí.....takže taky něco pamatuji.
Octagon SF8008 UHD-Enigma 2 - openatv7.4  29 24

Citovat
U mě by ten výčet HW byl obrovský, lepší bude asi seznam všech OS a architektury/výrobce (před rokem 1990, včetně klonů), na kterých jsem pracoval, počínaje rokem 1979. SIOS (Robotron), RSX a Fobos (PDP), VMS (VAX), CP/M (intel, Zilog), PC-DOS, MS-DOS, WfW, Windows, OS/2 (intel), Solaris (SPARC, intel), RMX (intel multiprocesor), Linux a Unix (intel).

Nejďábelštější projekty, které nás opravdu vyškolily a zocelily, byly v devadesátkách u rakouské firmy SAT, kde systémy pro řízení rozvoden obsahovaly, od technologických terminálů pro sběr dat a řízení, až po pracovní stanice obsluhy, celkem 5 OS:
  • RTU a datové koncentrátory (intel) s proprietálním OS 
  • SW pro parametrizaci RTU na notebooku s MS-DOS
  • multiprocesorové jádro systému s OS RMX
  • PC pro parametrizaci a správu databáze s Unix
  • PC pracovní stanice s grafickými akcelerátry Dr. Seufert s OS/2
Jo, a celé to komunikovalo přes kruhovou optickou síť IBM Token-Ring.

@Martin Plachta K tomu jsem taky čuchnul, ale u malých a středních zdrojů. Posledních 10 roků u firmy s dodávkami jak pro ČEPS, tak pro výrobny. Řízení výroby OZE, regulace napětí, podpůrné služby (SVR). A taky řízení přenosu podmořskými energetickými kabely podle nasmlouvaných přenosů. Tohle teď prostě frčí...

A těch rozvoden a velínů, kde se bouraly panely s PT12 a regsitračními přístroji a řídítka, jsem zažil nepočítaně. Většinou nás chlapi neměli rádi, ale nakonec si zvykli. A teď si to mladí už nedokážou představit. Tedy pokud tam někdo ještě sedí. V rozvodnách už většinou ne, ve výrobnách ještě ano.

Citovat
(18.6.2025, 18:07)jkmh Napsal(a): @coala: Hele, každý je jen tak starý, jak starý se cítí. Já už jsem pár let v důchodu, ale starý se necítím. Právě proto nepíšu ve starobním, zní to divně.
Říkej, že jsi rentiér, to zní cooool  1

Citovat
Ahojky on nějaký doplněk funguje poradíte mi.scc nebo sc?

Citovat
@Ceire: funguje je jich spousty stačí hledat a použít Google

Citovat
Ahoj,
po hodně of toppic obsahu jsem se rozhodl zase něco k věci. + další OT

Vím že to asi možná zase rozjede bouřlivou diskusi, vyzkouším jestli se už zvládneme chovat civilizovaně. A zbytečně moc nepoukazovat na to co funguje/nefunguje/ mohlo by fungovat ale hlavně tím jak tady budeme komunikovat nezpůsobíme něčeho konec. Myslím že tato informace by neměla ničemu ublížit  6 snad

prosím absorbujte informaci ale asi na ni nereagujte , 

informace ve smyslu chytrému napověz hloupého trkni.

1) Dopředu říkám, že žádnou novou adresu repa nemám , ale něco mi říká, že bych v kodi vyzkoušel  tu starou.  tedy ten HugoTomášTomášPavelSylvie://CyrilDenisaEmilRadek.SimonaKarel   4

2) Pokud mi ten druhý plugin jehož jméno se bojím vyslovit SimonaCiril CZ+SK, přestal fungovat a já  jsem vzdal úsilí po týdnu že mi to hlásilo neustále - chyba připojení - možná bych to zkusil znovu - nelámal bych nad tím hůl  18

3) Tokeny se možná vytvoří a svět bude možná zase v rovnováze  3

Zvažte svoje reakce .. pokud budete konkrétní zase někoho zbytečně nase.. nazlobíte .. zbytečně na něco poukážete .. a hlavně uškodíte sami sobě  8

Já se jdu vrtat dál v hobby tvorbě doplňku pro WS  1

Prosím zareagujte  nejlépe nějakým off topicem ,  například ..  PMD 85 .. nenahrávala se hlavička z kazety jednoho programu, nevyměnila se pak kazeta nepokračovalo se nahráním dalšího? Nebo si to pletu se ZX ?  9

Citovat
@Lukas78: Nefantazíruj s objevením Ameriky. Už dlouho se ví, že link vrací 404 Not Found

Win10pro + Kodi19.5
Router Turris 1.1

Citovat
@jkmh ano .. ale neřídil jsem se myšlenkou nezadávat ho do prohlížeče ale rovnou do kodi jako zdroj a to mě překvapilo  4 

EDIT:
lépe řečeno já jsem to nevěděl , zdroj v kodi jsem měl odebrán ...  ověřoval jsem to prohlížečem .. což byla chyba  a druhak mě překvapilo že  že po dlouhé době zmizel problém s tokenem a normálka to naběhlo po nové instalaci
to je vše

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)