U mě by ten výčet HW byl obrovský, lepší bude asi seznam všech OS a architektury/výrobce (před rokem 1990, včetně klonů), na kterých jsem pracoval, počínaje rokem 1979. SIOS (Robotron), RSX a Fobos (PDP), VMS (VAX), CP/M (intel, Zilog), PC-DOS, MS-DOS, WfW, Windows, OS/2 (intel), Solaris (SPARC, intel), RMX (intel multiprocesor), Linux a Unix (intel).
Nejďábelštější projekty, které nás opravdu vyškolily a zocelily, byly v devadesátkách u rakouské firmy SAT, kde systémy pro řízení rozvoden obsahovaly, od technologických terminálů pro sběr dat a řízení, až po pracovní stanice obsluhy, celkem 5 OS:
- RTU a datové koncentrátory (intel) s proprietálním OS
- SW pro parametrizaci RTU na notebooku s MS-DOS
- multiprocesorové jádro systému s OS RMX
- PC pro parametrizaci a správu databáze s Unix
- PC pracovní stanice s grafickými akcelerátry Dr. Seufert s OS/2
Jo, a celé to komunikovalo přes kruhovou optickou síť IBM Token-Ring.
@
Martin Plachta K tomu jsem taky čuchnul, ale u malých a středních zdrojů. Posledních 10 roků u firmy s dodávkami jak pro ČEPS, tak pro výrobny. Řízení výroby OZE, regulace napětí, podpůrné služby (SVR). A taky řízení přenosu podmořskými energetickými kabely podle nasmlouvaných přenosů. Tohle teď prostě frčí...
A těch rozvoden a velínů, kde se bouraly panely s PT12 a regsitračními přístroji a řídítka, jsem zažil nepočítaně. Většinou nás chlapi neměli rádi, ale nakonec si zvykli. A teď si to mladí už nedokážou představit. Tedy pokud tam někdo ještě sedí. V rozvodnách už většinou ne, ve výrobnách ještě ano.