• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problém velkych souborů lokálně i streamem
(16.7.2025, 6:58)predator.1 Napsal(a): @meda: není, ten jeho exterák je magneťák s přenosem čtení max 75MB/s pokud jde o tu řadu, kde je rpm 5400.
Bych to už ani neřešil, když mu to z ssd jede normálně, problém je v tom externím hdd
Asi máš pravdu, je to disk z roku 2018.

Citovat
@quentin: OK. Shodli jste se, že HDD to nedává. Tak teď síťové přehrávání..
Otevří Kodi a napiš, kolik má volné paměti.
V době, kdy ti to nepůjde přehrávat, otevři v prohlížeči ip.webshare.cz a stáhni postupně oba VIP soubory.
Napiš, jakou rychlost stahování ti prohlížeč při stahování ukázal. Soubory můžeš vymazat. Sice se tím zjistí aktuální rychlost jen na dvou z dvaceti serverů, Ale alespoň něco.
Napiš, jaký konkrétní stream ti nejde přehrát.
A snad po x-té. Zkus to v noci nebo časně ráno. Vždy ten samý stream.

Jen poznámka: S ohledem na ostatní není vhodné pouštět streamy s vysokým datovým tokem hlavně v prime time. Sice se to po květnu asi uklidnilo, ale tak jako tak tím ubíráš prostor ostatním. Dokonce tě v tu dobu může omezovat i provider. Ze stejného důvodu.
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
K prvním dvěma odstavcům: určitě udělám co radíš hned jak bude čas, ale vidím to tak nejdříve na neděli 12 proto že teď jsem v práci a pak jdu rovnou na Coloursy a do konce týdne to tak bude každý den.
Ke třetímu odstavci: tak to mě vůbec nenapadlo. Určitě ne z nějakého sobectví, ale nevěděl jsem, že to je takto technologicky. Budu na to tedy myslet. Děkuji.

Citovat
@quentin: V pohodě. Až to bude, tak to bude. Ohleduplnost nechám na tobě, to je jedna věc. Zjistit příčinu je věc druhá.

Všechno má někde strop. Rychlost auta, dolet letadla ...
X96max plus 4/32 + CE 21 + skin Confluence DS / TV Samsung QE55Q6FNA
X96max plus 4/32 + CE 20.5 + skin Confluence DS

AVR Denon 1600H / Dali Spektor 5.1
Win10pro + Kodi19.5
NAS Synology 215j 3TB Raid1
Router Turris 1.1

Citovat
Jistě, chápu.

Citovat
Nechce se mi věřit, že by ten externí disk měl standardně tak nízkou rychlost přenosu dat. Ale i kdyby měl jen 75 MB/s (pro sekvenční čtení), tak zrovna soubor s video obsahem moc rozházený nebude, takže by to dávalo v Mbps něco přes 500 Mbps (pokud by rozhraní bylo USB2, tak o něco méně), a to ten film určitě nemá. Když tady psal o tom, že mu to plynule nepřehává filmy o velikosti 15 a 50 MB, tak ten větší má, při cca 2 hodinách trvání filmu, průměrný bitrate 56 Mbps příp. ten menší nějakých 17 Mbps. Což je cca 10 %  příp. 3,5 % rychlosti čtení z disku (tedy pokud by měl oněch 75 MB/s). Takže spíše je ten disk buď totálně špatný nebo má možná problém s nedostatečným napájením a jsou tam při přenosu chyby a opakovaná čtení. Tedy pokud je napájen přímo z toho USB. Tím chci říci jen to, že to tím, že je disk konstrukčně i díky rozhraní pomalý, nebude. Protože i kdyby to tak bylo (75 MB/s), tak by to pro přehrání těch souborů mělo stačit.

Kodi i Windows mají v tomto případě plno diagnostických prostředků, kde se dá to, co se tam ve skutečnosti děje, poměrně snadno identifikovat. Nehledě na to, že skutečnou rychlost přenosu dat z externího disku by bylo možné celkem jednoduše vidět (Task Manager) i změřit. Myslím, že to tady už někdo navrhoval.

Citovat
@JiRo: Ano. Položil jsem otázku

(15.7.2025, 20:06)meda Napsal(a): ...Takže jsi ověřil, jakou rychlosti (za jakou dobu) se videosoubor kopíroval z HDD na SSD?..

Jenže z @quentin: -a lezou informace málo a pomalu. Sice je nyní do soboty mimo ale napsat je mohl při prvním zkoušení.

Uvážil jsem, že řešit s ním musí jen jeden z nás (@jkmh: ).

Citovat
JiRo : Přestaňte polemizovat o rychlosti.
Ano je pomalý protože:
a) Seagate
b) USB 3
c) chipset a sběrnice v PC/NTB
d) rychlost USB to SATA převodníku inside ext boxu

Věřte mi že, mi pod rukama prošlo tolik externích disků, ať už kompletů od výrobců nebo ext. box+HDD že vím o čem píšu.
Jako nejrychlejší disky se mi jevili komplety od LaCie nebo Transcend, klasické USB 2/3 a disk SATA.
Jako samotné externí boxy se mi osvědčili Transcend.
V případě externích SSD disků je to jedno. Ať se jedná o komplet od výrobce nebo homemade ext. box + SSD.
Ale tady doporučuji SSD HDD v kombinaci s USB-C.

Synology DS423+ a Synology DS218+
TP-Link routery
SZ nečtu!!! Ptejte se ve fóru, pomůžete ostatním.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)