• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 4 Hlas(ů) - 3 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oneplay Server
@rasti: jestli používáš docker-compose, tak ještě zkus v docker-compose.yml nastavit INTERVAL_STAHOVANI_EPG na 12. Pokud se nenajde config.txt v adresáři, kde je server.py (v tomhle případě uvnitř kontejneru), tak se použije nastavení z environment proměnných. Když se nenajde ani proměnná, tak se vezme defaultní 0. Je to jako alternativa, aby se nemusel editovat soubor unitř kontejneru a bylo možné ho znovu vytvořit bez ztráty nastavení. Sice to nevysvětluje, proč to reaguje na zmenu debug a chová se to, jako kdyby byl interval nulový, ale lepší vysvětlení nemám.  Kdyby se to nedařilo nějak rozlousknout, tak mi napiš SZ, připravím nějaký úpravy v logování, ať přijdeme na to, kde je zakopaný pes.

Citovat
Nakonec jsem vytvořil jen Docker kontejner s Pythonem a spouštím skript z adresáře namapovaného jako volume, přičemž konfiguraci řeším přes config.txt. Funguje to bez problémů.

Takže to asi byl jen nějaký ojedinělý edge-case — nemusíš s tím dál ztrácet čas.
 Mimochodem, díky za skript — funguje skvěle.

Citovat
O vikendu EPG na O2 blblo .. také se mi cronem nestáhlo. O 10 minut spuštěno manuálně a vše valilo jako z praku.

Citovat
Došlo ke změně v datech kanálů na straně Oneplay. Ve verzi 1.2.2 Oneplay Server i TVheadend scriptů jsou ošetřené.

Citovat
(31.7.2025, 16:42)waladir Napsal(a): Došlo ke změně v datech kanálů na straně Oneplay. Ve verzi 1.2.2 Oneplay Server i TVheadend scriptů jsou ošetřené.

Moc dobrá práce, děkuji za reakci a opravu vše super a funguje.

Citovat
Potvrzuji, dobrá práce

Citovat
Ola, me nefunguje, server 500 error....  11

Citovat
@Bajtik: pokud jsi udělal aktualizaci na verzi 1.2.2, která ošetřuje změnu v datech z Oneplay., tak mi pošli log Kodi, jestli běží Oneplay Server v Kodi nebo pusť journalctl =xeu oneplay_server, když běží jako samostatná služba. Měla by tam být zalogovaná vyjímka.

Citovat
@waladir: Zdravím, u programů NovaSport mi to v tvheadend píše "Server returned 5XX Server Error reply". Ostatní programy běží. OneplayServer v kodi
Kód:
Aug 02 20:06:32 LibreELEC50 tvheadend[383]: mpegts: tvheadend - Nova Sport 5 in OnePlay - tuning on IPTV
Aug 02 20:06:32 LibreELEC50 tvheadend[383]: subscription: 0001: "xxx.xxx.xxx.xxx [  | Kodi Media Center ]" subscribing on channel "Nova Sport 5", weight: 150, adapter: "IPTV", network: "OnePlay", mux: "tvheadend - Nova Sport 5", service: "Nova Sport 5", profile="htsp", hostname="xxx.xxx.xxx.xxx", username="xxx.xxx.xxx.xxx", client="Kodi Media Center"
Aug 02 20:06:32 LibreELEC50 tvheadend[383]: spawn: Executing "/storage/.kodi/addons/tools.ffmpeg-tools/bin/ffmpeg"
Aug 02 20:06:33 LibreELEC50 tvheadend[383]: spawn: http://xxx.xxx.xxx.xxx:8082/play/Nova%20Sport%205.m3u8: Server returned 5XX Server Error reply
Aug 02 20:06:33 LibreELEC50 tvheadend[383]: iptv: stdin pipe unexpectedly closed: No data
Aug 02 20:06:43 LibreELEC50 crond[389]: time disparity of 751720 minutes detected
Aug 02 20:06:48 LibreELEC50 tvheadend[383]: subscription: 0001: service instance is bad, reason: No input detected
Aug 02 20:06:50 LibreELEC50 tvheadend[383]: subscription: 0001: No input source available for subscription "xxx.xxx.xxx.xxx [  | Kodi Media Center ]" to channel "Nova Sport 5"

Citovat
@bkv: zkus poslat odkaz na log Kodi z Kodi Logfile Uploader, případně mi napiš SZ, pošlu ti emial pro poslání logu. Ještě zkontroluj, že máš verzi 1.2.2. Ve starší verzi není funkční práce s kanály kvůli změně na straně Oneplay. Ale to by asi nešlo pustit nic.

Citovat
@waladir: Zdravím, poslal jsem odkaz na log v SZ

Citovat
Ve verzi 1.2.3 Oneplay Serveru je opravené chování při zapnutí odstraňování HD ze jmen kanálů. Díky @bkv: za spolupráci a otestování opravy.

Citovat
Navážu dnes na starší příspěvek:

(23.3.2025, 11:26)JiRo Napsal(a): Chci se zeptat těch, kteří sledují kanály OnePlay služby prostřednictvím Tvheadend, jakou mívají hodnotu Neopravených bloků (webgui Stav > Stream), případně, jaké chyby a jak často se v logu Tvheadend objevují.

Při kontrole jiného zdroje v Tvheadend jsem si všiml, že výše zmíněný problém už zmizel. Přehrávání ze služby OnePlay je v Tvheadend bez jakýchkoliv problémů. Počet Neopravených bloků se trvale drží na 0, s parametrem -re v ffmpeg, se buffer Kodi přehrávače drží stabilně na cca 20 %, pokud parameter odstraním (což je moje defaultní nastavení u všech OTT služeb), zvýší se obsazení na cca 70 %. Také Kodi přehrávač už nevykazuje žádné chyby. Pouze při startu přehrávání se někdy objeví:

Kód:
2025-08-08 10:39:24.771 T:953964    info <general>: CDVDVideoCodecFFmpeg::CDropControl: calculated diff time: 30909
2025-08-08 10:39:24.891 T:953964    info <general>: CDVDVideoCodecFFmpeg::CDropControl: lost diff
2025-08-08 10:39:25.111 T:953964    info <general>: CDVDVideoCodecFFmpeg::CDropControl: calculated diff time: 21817

Ale to není chyba, to je standardní chování Kodi.

Ani nevím, kdy k této změně došlo, ale ze sledování příspěvků @waladir: tady i ve video doplňku OnePlay vím, že k nějakým změnám na straně backend-u služby v poslední době došlo. Tak možná tohle toho bylo součástí. Co je podstatné, že teď už příjem a přehrávání obsahu OnePlay OTT služby prostřednictvím TVheadend funguje bez jakýchkoliv problémů.

Citovat
Díky @Mihaloo: jsem ve verzi 1.2.4 Oneplay Serveru i TVheadend scriptů odstranil volání jedné obosolete funkce, kvůli které se zobrazovalo při spuštění varování.

Citovat
@waladir: Ještě jednou díky za všechnu práci s doplňkem. Teď jsem se dostal k přeinstalaci zkušební verze k aktuální 1.24. Vše zdá se běhá jak má. Mám jen prosbu k EPG. veškeré info k jednotlivým pořadům jsou vztažené k názvu programů s HD na konci (<programme start="20250816012500 +0200" stop="20250816052500 +0200" channel="Nova Sport 4 HD">), pro programy s odstraněným HD na konci se žádné EPG nenabízí. Jen nevím zda to tak má být (a já si mám v Tvheadend změnit zdroj EPG) anebo jde o drobné opomenutí.

Citovat
@bkv: to je samozřejmě chyba. Opraveno ve verzi 1.2.5.

Citovat
Ve verzi 1.2.6 Oneplay Serveru i TVheadend skriptů je doplněné filtrování kanálů, které Oneplay vrací, ale nejsou dostupné (např. Canal+ Sport v nižších tarifech).

Citovat
Jde všem v pořádku načítání EPG?

Citovat
@dkdkdk: problém souvisí s Canal+ Sport, který se zobrazuje ve všech tarifech, i když v nich dostupný není. V poslední verzi jsem takovéhle kanály odfiltroval a tohle je tak trochu důsledek na který nenarazí, který mají tarif Maximum. Ve verzi 1.2.7 Oneplay Serveru/TVheadned skript je to ošetřené i v EPG. Po aktualizaci by mělo snad EPG zase fungovat.

Citovat
"problém souvisí s Canal+ Sport"
Díky, tohle info pomohlo. Na 1.2.7 jedu, Canal+ mám v balíku, jen jsem ho (je) neměl v Oblíbených v appce jako zbytek. Po přidání už to jede  4

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)