• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 1 Hlas(ů) - 3 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Zajímavé tipy na hudbu
[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2] Klaním se 20

... Všechny mé příspěvky pocházejí z reálných a existujících článků které jsou do podoby stručných souhrnů přeloženy, upraveny a doplněny o tematický vizuál umělou inteligencí ...

Citovat
[Obrázek: xQSKXJF.png?2][Obrázek: EiDaV7d.png?2] 

... Všechny mé příspěvky pocházejí z reálných a existujících článků které jsou do podoby stručných souhrnů přeloženy, upraveny a doplněny o tematický vizuál umělou inteligencí ...

Citovat

Díky a teď vypadni. Co ukázali J.A.R. vyhozením Klempíře?

[Obrázek: BFXJbY7.png] Komentář v Týdeníku Echo bere „kauzu J.A.R. – Klempíř“ jako odrazový můstek k přemýšlení o rozpadech kapel. Připomíná, že J.A.R. poprvé hráli bez Oty Klempíře po jeho kandidatuře za Motoristy sobě a u mikrofonu se objevil Michal Skořepa. Dojmy části publika byly vlažné („už to není ono“) a text to zasadí do širšího rámce: kapely stárnou, energie slábne a rozchody málokomu umělecky nebo ekonomicky prospějí. Článek nesoudí jen samotné rozhodnutí J.A.R., ale spíš zkoumá, co o fungování kapel a loajalitě mezi členy podobné kroky vypovídají.

[Obrázek: fmZVZfk.png]

Citovat
Co mi připomíná dobu školní docházky
The Seekers (Athol Guy, Keith Potger, Bruce Woodley, Judith Durham)
[Obrázek: The_Seekers.png]

Vzpomínka na Judith Durham , ..2022.

Velké sportovní akce začínají hymnou. Austrálie má vlastně dvě.
A pak má (měla) The Seekers a Judith Durham

Poslední společnou píseň „Carry Me“ napsal Bruce Woodley a dokončili ji Woodley, Potger a Guy, kteří k hlasu Judith přidali svůj zpěv a instrumentaci.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat

Citovat
Tip na THX Deep Note znělku (ne do špuntů)

[Obrázek: body-0.4DC8.jpg]
THX Loudness Plus – technologie regulace hlasitosti
THX Ballenced Bass-line – snaží se předcházet drnčení stěn a oken způsobené hlubokými basy.
THX Advanced Speaker Array (ASA) vytváří 5.1 surroundový zvuk digitálním přeskupením surroundových kanálů v závislosti na typu přehrávaného obsahu.
Ovšem nestačí si jen pořídit AV systém s certifikací THX, je zapotřebí dodržet neméně přísná kritéria jako v případě kinosálů. Zároveň také musíme zvolit vhodný systém v závislosti na parametrech místnosti, ve které ho chceme využívat.
#

Citovat
Když jsme u těch hudebních zajímavostí, nedávno došlo k update OS u mého auta. Mezi jinými se mi v nabídce médií objevila položka "Sound Drive". Velice zajímavá věc, auto si umí samo skládat hudbu během cesty dle stylu mé jízdy. Na výběr je tuším cca 50-60 základních songů (stále přibývají) a je to po "úpravě" od auta opravdu nevšední zážitek  4
Samozřejmě se v rytmu hudby odráží zda jedu sám nebo s manželkou, je to přesně v porovnání Streisand/Dion "Tell Him" vs AC/DC "Thunderstruck"  1 1 1

Vypadá to nějak takto:

Citovat
@Rossi D Já bych to možná hodnotil jako potenciálně nebezpečnou funkci. Z vlastní zkušenosti (pravda, byl jsem o hodně mladší) vím, že to funguje i naopak, tedy že styl hudby může ovlivňovat styl jízdy. Došlo to až tak daleko, že jsem si to začal uvědomovat a sám s tím "bojoval", aby to ně mne nemělo takový vliv. Teď už to nehrozí, buď jsem se tomu naučil odolávat nebo je to prostě tím, že jsem zestárl a "zmoudřel".

Citovat
@JiRo: @Rossi D: Asi také záleží na nastavení k motivaci. Buď rozjuchat nebo mírnit.
#

Citovat
Někdy na koncem sedmdesátek dávali v kinech (snad francouzský) film, už nevím, jak se jmenoval, ale bylo to něco podobného jako Taxi, taxi nebo Rychle a zběsile. Měl jsem souseda, co dělal u dopraváků, a ten mi říkal, že když ten film běžel v ústeckém letním kině, tak po jeho skončení měli vždycky ve městě několik nehod. A pamatuji si, když jsem na něm byl já, tak když jsme vycházeli z kina, tak se kolem rozléhalo kvílení pneumatik a řev motorů. Lidé byli prostě tak rozpumpovaní, že když sedli do auta, hned na to šlápli...

Citovat
Pravda, hudba dokáže člověka slušně nakopnout, ale co si budem v našem věku ...  1
Člověk nemusí jet ani tak moc rychle aby dostal z ozvučení auta nějaký ten muzikální nářez, ten se potažmo odvíjí i od zvolené písně.
Mé hudební srovnání bylo pouze ilustrativní, neb rozdíl mezi "pouze" nastartovaným motorem a vlastní jízdou je obrovský. 
Ai syntetizátor automobilu totiž reaguje naprosto na vše, od plynového pedálu přes natočení kol, rychlosti, brždění, akcelerace, každý senzor (a že jich je) je jakousi notou v notové osnově.
Chová se to asi zhruba nějak takto ... po nastartování auta je hudba tichá, ševelící, vlny na displejích doprovázejících hudbu se jen lehce třesou. Hudba následně perfektně zareaguje na prošlápnutí plynového pedálu a opět se zklidní po jeho uvolnění. Rozjezd auta je kapitola sama o sobě, začnou se přidávat další a další tóny, další a další hudební nástroje a vrcholem tohoto orchestru je začlenění zpěváka/zpěvačky. Vlny se rozlijí do všech stran displeje a pokud bych měl zapnuté i synchro podsvícení s hudbou .. tak jsem jako na pouti  1 1 ​​​​​​​ 1 ​​​​​​​ 1
Je to taková víceméně technická zajímavost a neméně zajímavý nápad od MB. Zase tak často to nezapínám, mám raději své playlisty ze Spotify, ale někdy je to opravdu skvělé na pohodovou jízdu, která v žádném případě nemusí být agresivní.

Citovat
Dovedu si představit. Jedu za tvým MB a říkám manželce: Podívej, co ten ... dělá!? Chvilku zrychluje, krýve se přes čáru a zpět, jako s motocyklem, teď zase zpomalil, hele, dup na brzdu a zase přidává ...a už je v dálce s policajty v patách.

A přitom ty jen diriguješ orchestr MB.
A propo, policajti. To bysme museli být v Německu.
#

Citovat
@meda: ... nejsem dirigent, jsem posluchač ... já nic to auto  51  1 1 1

Citovat
Rick Davies
Narození: 22. července 1944, Swindon, Velká Británie

[Obrázek: poPCK81.jpg?1]

Úmrtí: 6. září 2025

Rick Davies, rodným jménem Richard Davies, byl britsko-americký hudebník, nejvíce známý jako frontman progresivní rockové skupiny Supertramp, od založení v roce 1970 s přestávkami do roku 2012. Plánované turné v roce 2015 bylo zrušeno kvůli Daviesovým zdravotním problémům. 

[Obrázek: 4321.jpg?width=465&dpr=1&s=none&crop=none]

[Obrázek: 7AGtii4.png?1]
R.I.P.

Citovat
Ajajaj! ... Mám živé dvojalbum - to je Zvuk s verzálkou, vlnící se od beden
#

Citovat
Jo jo... Čas se nezastaví. 12 Ještě, že nám zbyla ta muzika...

Vzpomínám na počátek 80. let. Po návratu z vojny jsem často jezdil za kamarádem do Prahy, který bydlel na Malé Straně s adresou Tržiště, ale v domě s okny na Malostranské námětí. Okna dokořán, na gramofonu LP od Supertramp a dole v ulici se zastavovali lidé s pohledy vzhůru, odkud že ta báječná muzika hraje.

Už mi ve sluchátkách hraje (ze Spotify) The Very Best Of Supertramp 15

Citovat
Spotify konečně spouští podporu bezztrátového streamování hudby

[Obrázek: KUoc1th.png] Spotify konečně spouští podporu pro bezztrátové streamování hudby, čímž reaguje na dlouholetou poptávku uživatelů a dohání konkurenty jako Apple Music a Amazon Music. Nová funkce, která by měla být součástí prémiového předplatného (možná pod názvem "Music Pro" jako placený doplněk), nabídne kvalitu až 24-bit/44.1 kHz FLAC. Přestože je to vylepšení oproti stávající kvalitě, stále zaostává za vyššími specifikacemi, které někteří rivalové nabízejí bez dalších poplatků.

[Obrázek: 214OZrw.jpeg]

Citovat
Kua lidi tohle musíte vidět, sám jsem dostal husinu jak Alpy, dlouho mě nic tak nedostalo  ....

Citovat
A jestli se vám líbil ten malý kytarista, tak si dejte ještě tohle:

Citovat
@JiRo: ... já věděl, že jsem toho kluka už někde viděl  4

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)