@
SikySikov: No, to sis vymyslel pěkný oříšek...
Info o titulcích ve video databázi jsou a ano, ukládají se tam při scrapování, a to snad do tabulky
streamdetails, ale řekl bych (tedy nevím to na 100 %, ale tak na 99,9), že pouze v případě interních titulků. EDIT Kecal jsem, dostane se tam informace i o existenci externích titulků. A ještě pouze v případě, pokud je v nastavení
Media > Videa zapnuté
Extrahovat informace o videích ze souborů. Používá se pro to interní funkce
mediainfo. Myslím, že se to navíc (tedy kromě scrapování) děje i při přehrávání daného titulu. Podle toho by se dala nějaká ikona/badge/flag nastavit. A myslím, že nějaké skiny to i dělají.
U těch externích titulků a navíc ještě stahovaných expost nebo jakkoliv jinak, ale asynchornně,
jednak není jisté, že se informace o tom tam dostane (řekla bych, že skutečně ne), a i kdyby se tam nějak dostala (což je další problém, viz dále), tak se určitě dynamicky nezobrazí v již navoleném seznamu. Muselo by dojít k jeho refresh. Což by nějak šlo u běžného seznamu (ale taky komplikovaně), ale už ne jednoduše u widgetu.
Jiný problém je, kam ty informce o tom, že jsou titulky už stažené, zapsat. Asi by se dala napsat do té streaminfo tabulky (
SubtitleStreamDetail),
Navíc by to asi kolidovalo s tím, že by se ten obsah mohl při nějakém dalším přehrávání funkcemi Kodi přepsat. Řešením by tedy asi bylo ukládat si to do nějaké další struktury/položky (např. setProperty('HasExternalSubs','true')). Ve všech případech by to ale musel skin umět zobrazit, včetně toho, že by se musel řešit už zmiňovaný refresh. Takže by současně s tím muselo asi dojít k úpravě skinu.
Asi by se a na to muselo sednout a probrat to pořádně, a taky si ověřit, co všechno Kodi pro takové řešení aktuálně nabízí a umožňuje. Z hlavy tohle nedám. Ale z toho, co si o tom teď na první dobrou myslím, to bude dost složité a je otázka, zda to vůbec nějak rozumně či smysluplně půjde. Mně by se tedy do toho moc nechtělo. Já jsem celkem spokojený s tím, jak to funguje teď. Není to sice ideální, ale vzhledem k tomu, že stejně většinou sledujeme zahraniční filmy které jsou v en nebo jsou u nich en titulky, tak doma stahování používáme dost sporadicky.
BTW Co je to
*arr řešení?