• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 14 Hlas(ů) - 2.36 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oneplay
@Cinda: procházel jsem ještě znovu kód a z profiles.txt by se měl jen načíst aktivní profil a ten se virtuálně nastaví. K žádné změně v profilech by docházet nemělo. Profily se z Oneplay přenačtou jen když je nemáš lokálně uložené nebo dojde k chybě při načtení dat. Je to nepravděpodobné. Pokud by k tomu došlo, tak se po Znovunačtení profilu objeví chybová hláška "Chyba při načtení aktivního profilu, stahuji profily z Oneplay!'". Pokud budeš mít odkopířovaný původní porfiles.txt i ten s prohozenými profily, tak by to bylo super. Je to asi jediný případ, kdy by k tomu mohlo dojít, i když mi to zase připadá hodně napravděpodobné. Jinak předpokládám, že už ti přehrávání funguje, jen se ti jednou za čas změní aktivní profil.

@harrym: můžeš mi poslat nějaký konkrétní případ s celou "cestou", např. Kategorie - Filmy - TOP FILMŮ TÝDNE - Pelíšky? Klidn2 i rovnou p5ipoj log (viz. Poslání logu v prvním příspěvku, kde se zapnutým logováním zkusíš něco problémového pustit

Citovat
waladir: Něco jede, něco nejede.
Asi tak třetina nejede... dřív to bylo horší, nejelo povětšinou skoro nic, pořád to u všeho jen "hláškovalo"... co frčí perfektně, tak je online přenos tv kanálů.

Např.
Kategorie > Filmy > TOP 10 FILMŮ TÝDNE > Gladiátor (Potvrďte spuštění dalšího videa - Pořad nelze přehrát)
Kategorie > Filmy > TOP 10 FILMŮ TÝDNE > Anděl Páně 2 (Pořad nelze přehrát) / Anděl Páně naopak lze přehrát
Kategorie > Filmy > TOP 10 FILMŮ TÝDNE > Ať žijí duchové! (Pořad nelze přehrát)

Přiložené soubory Miniatury

.zip   kodi_log.zip (Velikost: 11,39 KB / Stažení: 5)

Citovat
@harrym: zapni protokolování ladění a logování doplňku, jak je popsané v prvním příspěvku, restartni Kodi a zkus pustit Anděl Páně, pak Anděl Páně 2 a pošli mi log. Protokolování ladění pak můžeš zase vypnout. 

Koukal jsem se, jestli nejdou přehrát pořady s DRM, ale to je asi u všeho (minimálně u obou AP). V logu snad bude vidět, kde je problém.

Citovat
Waladir: Chová se to nějak divně. Teď už nelze přehrát ani Anděl Páně 1 ani 2. Čertova nevěsta např. stále jde.
Není to zapříčiněno nějakou průběžnou aktualizační změnou na serveru O2? Která onen odkaz prostě změní a tím zneplatní?

Přiložené soubory
.zip   kodi_log.zip (Velikost: 34,54 KB / Stažení: 5)

Citovat
@harrym jen se zeptam,jaky mas oneplay?nemas nahodou oneplay k internetu?tam jde jen pustit 5 veci za mesic z oneplay.
Rpi3-raspios-tvh+hyperion  ,  Kiii pro-Coreelec 9.2.8-tvh+sat (testy),  Ugoos X3 Pro dualboot ATV/CoreElec

Citovat
@harrym: je to skutečně tím, o čem píše @ericek74: Ne že bys vyčerpal limit, ale při přehrání se zobrazuje dialog, kde to chce kvůli limitu potvrdit, že chceš video přehrát. Když tak mi prosím napiš do soukromé zprávy svůj email. Nějak to zkusím ošetřit, ale budu to potřeboval odladit a otestovat. To u sebe neudělám.

Zobrazuje se tam konkrétně "Za tento měsíc jste přehráli 0 z 5 videí. Přehráním bude video k dispozici na 48 hodin." a "S Oneplay K internetu můžete sledovat 5 videí měsíčně, pro sledování bez limitu a přehrání prémiového obsahu vyberte vyšší Plán.". Asi Nova usoudila, že to s štědrostí při přechodu z O2TV na Oneplay "přehnala" a naštvali málo lidí. Ještě to omezení mají implementované nějak divně, pokud to někdy jde přehrát bez potvrzení (nejspíš se to pak nepočítá do limitu) a někdy ne 17.

Citovat
@harrym: asi to bude komplikovanější (nebo možná naopak jednodušší). Podle logu to vypadá, že se po potvrzení, že chceš opravdu pořad pustit, se znovu volá identické API, které předtím skončilo chybou. V tom případě by mělo stačit znovu zkusit pořad pustit. Je možné, že to mají udělané nějak jinak a to by pak bylo potřeba odchytit v prohlížeči.

Citovat
ericek74: Ano, mám to OnePlay "zadarmo". Plus mi zapomněli zneplatit navíc -100 Kč slevu za změnu objednávky (tarifu), to jen tam mimochodem (dávají ji i za změnu směrem dolů, idioti) - už víc jak rok platím za Internet HD Kabelový 300 (i s tím OnePlay) 299 Kč/měsíc.

Každopádně limit 5 ks/měsíc ještě vyčerpán nemám - pořád to v Oneplay přes web vypisuje - Za tento měsíc jste přehráli 0 z 5 videí. Přehráním bude video k dispozici na 48 hodin.

Waladir: Ano, to je ono. Videa, co nelze přehrát, tak to jsou právě ty, kde ve webovém rozhraní OnePlay vyskakuje dialog "Za tento měsíc jste přehráli 0 z 5 videí. Přehráním bude video k dispozici na 48 hodin.".

Přiložené soubory Miniatury

Citovat
(27.12.2025, 8:49)waladir Napsal(a): @Cinda: procházel jsem ještě znovu kód a z profiles.txt by se měl jen načíst aktivní profil a ten se virtuálně nastaví. K žádné změně v profilech by docházet nemělo. Profily se z Oneplay přenačtou jen když je nemáš lokálně uložené nebo dojde k chybě při načtení dat. Je to nepravděpodobné. Pokud by k tomu došlo, tak se po Znovunačtení profilu objeví chybová hláška "Chyba při načtení aktivního profilu, stahuji profily z Oneplay!'". Pokud budeš mít odkopířovaný původní porfiles.txt i ten s prohozenými profily, tak by to bylo super. Je to asi jediný případ, kdy by k tomu mohlo dojít, i když mi to zase připadá hodně napravděpodobné. Jinak předpokládám, že už ti přehrávání funguje, jen se ti jednou za čas změní aktivní profil.

@harrym: můžeš mi poslat nějaký konkrétní případ s celou "cestou", např. Kategorie - Filmy - TOP FILMŮ TÝDNE - Pelíšky? Klidn2 i rovnou p5ipoj log (viz. Poslání logu v prvním příspěvku, kde se zapnutým logováním zkusíš něco problémového pustit

Posílám dva soubory profilů. Soubor s datem je správně nastavené profily. Soubor bez datumu je po hlašce "znovunačtení profilů".
Mirek
.txt   profiles.txt (Velikost: 818 bajtů / Stažení: 7)
.txt   profiles-20251226.txt (Velikost: 818 bajtů / Stažení: 6)

Citovat
@Cinda: data profilu se neliší, jen e tam opravdu nastavený jiný profil. Nevšimnul jsi si, jestli se tam objevila po "Znovunačtení profilu" hláška "Chyba při načtení aktivního profilu, stahuji profily z Oneplay"? Přidal jsem jí tam, na místo, kde by mohlo dojít ke kompletnímu resetu profilů. To by mohl být důvod, proč se neudžel aktivně nastavený profil. Ale je možné, že něco přehližím. Naneštestí se mi to nedaří nasimulovat. 

Má někdo ještě někdo jiný problém, že se mu po znovunačtení profilu resetne aktivní profil na první?

Citovat
Jiná hláška se tam určitě neobjevila. Zvláštní bylo, že jsem po znovunastaveni správného profilu chtěl spustit nějaký program a hláška se objevila znovu a bylo resetováno nastavení profilů. Poté jsem znovu nastavil správný profil a doposud drží. ?

Citovat
@Cinda: díky. Ještě na to mrknu, jestli mě něco nenapadne. Kdybys měl někde Kodi, kde se to děje a dalo by se tam něco otestovat, mohl bych zkusit naopak to vybrání profilu vynutit vždycky, kde by to dalo odchytit se zapnutým logováním. Ale nedělal bych to někde, kde je Kodi v permanenci.

Citovat
Jak jsi správně pochopil podle počtu členů to s nějakým dlouhodobým testování nebude lehké. Nicméně příští týden budu dopoledne doma a nějaké testy můžeme provést. Jen pro úplnost, používám verzi "kdo se dívá 4"

Citovat
@Cinda: během víkendu to ještě projdu a když tak připravím a pošlu.

Citovat
Ahoj, posledni tyden se mi prehravaji veskere programy pouze v SD 480, nema nekdo podobny problem? Rychlosti pripojeni to rozhodne neni, zkousel jsem vymazat cache, updatovat Widevine ale bez uspechu.
Bezi na Rpi5 LE 12.2.1 a Oneplay 1.8.0

Citovat
@mmvel: tohle bude souviset s InputStream Adaptive. Podívej se do jeho nastavení, jestli tam nemáš omylem nějaké omezení, případně si můžeš pohrát s minimálním bitratem. Možná by něco ukázal i log (se zapnutým protokolování ladění).

Citovat
@waladir: diky moc za nasmerovani, pomohlo navyseni "initial bandwidth"

Citovat
Opět jsem narazil na jeden problém s nahrávkami.
Pokud si dám "nahrát" pořad Kriminálka Vídeň z kanálu Filmbox basic, tak u nahrávky chybí popis (je tam jen "Nejsou dostupné žádné informace"). Přitom v archivu popis je.

Citovat
@listener: odpoledne se na to podívám, nicméně "popis" bude asi přímo z Oneplay. Na webu u nahrávky vidět popis je?

Citovat
To jsem zapomněl zmínit - ano, na webu popis je.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 2 host(ů)