• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 14 Hlas(ů) - 1.93 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Youtube
@Ondřej: To staré API přestaly fungovat, nebo proč jsi generoval nové? Používám stále stejné a vše funguje, jen novinkou je, že se každé zařízení musí registrovat zvlášť. Na všech "krabičkách" v příbuzenstvu jsou stejné API klíče a všechny jsou registrované na mém vývojářském Google účtu.

Citovat
@Tomik68: Ano na staré Malině 4 to přestalo fungovat asi půl roku dozadu. Nikdo s tím nic nedělal. Chystal jsem novou malinu 5b. Všechny původní klíče jsem smazal, ale zůstaly mi tam 3 staré projekty, které neumím smazat, jsou ale bez klíčů a secrets. Nemáš prosím někde oveřený návod na vytvoření všeho co je potřeba?
3x Raspberry Pi 5B Kodi Omega v21.3 + 1x Pi4 TVheadend server v19.3

Citovat
@Ondřej: Dobrý návod najdeš na Github autora doplňku, např. Updated instructions for creating an API key and OAuth credentials.

Citovat
@Ondřej: Odkaz co uvádí @JiRo: je perfektní. Za znefunkčnění YouTube si však můžeš tak trošku sám. Opravdu tak asi před půl rokem začal doplněk vyžadovat "přihlášení" a to jsi asi přehlédl.

Citovat
@Ondřej: Takže jsi staré klíče nezálohoval? Chyba!
Nejlepší kontrola správnosti je nahrát si soubor api_keys.json do editoru na PC a vkládat/kontrolovat klíče tam.
Cesta ve Správce souborů Kodi je
Adresář profilu /addon_data /plugin.video.youtube
Uvedu ti správný formát, kde klíče nahradím čísly.
Jak jsou klíče pod sebou, první má včetně pomlčky (minus) 39 znaků, druhý 45 znaků, třetí 24 znaků.
Musí to být tak vždy.
Kód:
{
    "keys": {
        "developer": {},
        "user": {
            "api_key": "1234567890123456-8901234567890123456789",
            "client_id": "123456789012-45678901234567890123456789012345",
            "client_secret": "1234567890123456789012-4"
        }
    }
}
Mám jen klíče, žádné přihlášení, funguji.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
Ano, hlídat si api keys (případně editovaný soubor api_keys.json) jako oko v hlavě a pro nastavení doplňku je zadávat pouhým kopíování na všechny instalace Kodi a doplňk YT v nich, je ověřený a dlohodobě udržitelný postup. Já si ten soubor vytvořil už v roce 2020 a od té doby ho do všech instalací pouze kopíruji.

Jen pozor, s počtem instalací se zvyšuje pravděpodobnost, že dojde k překročení kvóty, pokud někdo bude využívat doplněk YT nějakým "mimořádně tvůrčím způsobem". Mně se to například povedlo nedávno, když jsem laboroval s YT jako zdrojem pro mediální obsah v Kodi - Live TV, knihovny Filmů i Hudebních videí aj. Vlastní blbostí jsem toho překročení kvóty dosáhl. Při normálním používání YT doplňku se to asi nestane, nicméně pokud už k tomu dojde, jsou postižení všichni, kteří používají stejnou autorizaci. A nepomůže nic, než prostě počkat. Jasně, žádná tragedie, těch pár hodin se dá vydržet a lidé to většinou pochopí. Ale najdou se, v typické tradiční rodině, jedinci, kterým to prostě nevysvětlíte. Zvlášť v situaci, pokud si dotyčná nalije trojku svařáku, uvelebí se, zabalená do vánoční deky, na sedačce a sáhne po dálkovém ovladači s tím, že teď si konečně, po tom všem zmatku, pustí playlist, kde prvním klipem je

Nepřál bych to ani mému největšímu nepříteli...   3

Citovat
(07.1.2026, 13:34)Tomik68 Napsal(a): @Ondřej: Odkaz co uvádí @JiRo: je perfektní. Za znefunkčnění YouTube si však můžeš tak trošku sám. Opravdu tak asi před půl rokem začal doplněk vyžadovat "přihlášení" a to jsi asi přehlédl.

Na mé hlavní TV to funguje dlouhou dobu BEZ jakého koliv zásahu. 

Zkusím dle rad zkontrolovat ten.json soubor. 

Pokud tomu dobře rozumím, takže se musí zadat klíče... a pak je to všechno hotovo? nekliká se na pruhlušení v doplňku? 

V minulosti se zadávaly klíče do pluginu. A po zadání se muselo kliknout na "přihlásit" a muselo se 2x nebo 3x zadat kody do google účtu na google.com/device ,které vyskočily v YT doplňku. Následně se to potvrdilo. A už jsi viděl tvůj YT účet..

Citovat
@Ondřej: Ty otázky kolem přihlašování jsou už mimo téma autorizace v rámci vytvořeného development projektu.

Autorizace v rámci development projektu jsou potřeba k tomu, aby se obešla některá explicitní omezení YT a doplněk vůbec mohl fungovat.

Přihlašování se týká konkrétního YT účtu. Přihlašovat se tedy člověk nemusí. Doplněk bude fungovat i tak, ale uživatel nebude mít v doplňku přístup k funkcí a obsahu YT, které mají vazbu na jeho YT účet.

Navíc, autor doplňku asi preferuje používat doplněk s přihlášením, protože pokud uživatel není přihlášen, tak nejsou některé funkce a jejich chování ošetřeny úplně korektně. Třeba ve chvíli, když např. doplněk provozujete chvíli přihlášený a pak se odhlásíte, to může mít hodně nečekané konsekvence... Ale to je už asi na další téma. Ostatně, já osobně provozuji doplňky YT zásadně tak, že jsme na nich přihlášený k mému účtu a vím, že ostatní uživatelé to tak mají také. Umožňuje to efektivně propojit používání YT na mých platformách a využít tak všechny nabízené možnosti. Takže přihlášení nepovažuji za něco, co mě omezuje nebo nějak k něčemu nutí, ale naopak, umožňuje mi to využívat funkce YT naplno.

Ona ta práce na doplňku je takové "neverending story", protože Google není bezplatné používání YT bez reklam právě po chuti. Takže samozřejmě dělá vše proto, aby to autorovi znepříjemnila. Což možné vede k tomu, že na to, vypilovat některé věci, se prostě hned nedostane...

Citovat
(07.1.2026, 14:41)Ondřej Napsal(a): ...V minulosti se zadávaly klíče do pluginu. A po zadání se muselo kliknout na "přihlásit" a muselo se 2x nebo 3x zadat kody do google účtu na google.com/device ,které vyskočily v YT doplňku. Následně se to potvrdilo. A už jsi viděl tvůj YT účet..
Zadáváním klíčů do pluginu v jeho nastavení vlastně zapisuješ klíče do souboru api_keys.json
((To se snáze udělá v PC editoru kopírováním.))
Dvojí ověřování na Google /device už je samotné přihlášení uživatele ...a já sleduji YT bez toho. Nedařilo se mi vůbec dostat se k položkám, které se mají synchronizovat, sdílet na různých zařízeních.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat
(07.1.2026, 13:38)meda Napsal(a): @Ondřej: Takže jsi staré klíče nezálohoval? Chyba!
Nejlepší kontrola správnosti je nahrát si soubor api_keys.json do editoru na PC a vkládat/kontrolovat klíče tam.
Cesta ve Správce souborů Kodi je
Adresář profilu /addon_data /plugin.video.youtube
Uvedu ti správný formát, kde klíče nahradím čísly.
Jak jsou klíče pod sebou, první má včetně pomlčky (minus) 39 znaků, druhý 45 znaků, třetí 24 znaků.
Musí to být tak vždy.

Kód:
{
    "keys": {
        "developer": {},
        "user": {
            "api_key": "1234567890123456-8901234567890123456789",
            "client_id": "123456789012-45678901234567890123456789012345",
            "client_secret": "1234567890123456789012-4"
        }
    }
}
Mám jen klíče, žádné přihlášení, funguji.

Děkuji, klíče jsem vložil do maliny 5 a tam se to chytlo hned, ale na RPI4 tam je Kodi 20.3 myslím nebo 19.5 a tam i když ty klíče vložím přes .json , a následně kliknu na moje odběry v pluginu, tak to jen přeblikne a nic se nestane. A po restartu naskočí hláška s privatnímí klíči..

To mě přivedlo na myšlenku. Můžu mít jedny klíče na dvou zařízeních ?

Citovat
@Ondřej: Ano. Však tady o tom, že ty stejné klíče kopírujeme do všech instalací, psalo více z nás.

Citovat
@JiRo: něco jsem četl. Tak to pak nechápu proč mi to na druhé čisté instalaci nebere :-( Zkusím počkat. 
Je to ale stejná hláška kterou jsem posílal na screenu. 

Nepomohlo by kdybych vytvořil další OAuth client číslo TV2 ?

[Obrázek: 406666105-41ca244f-77c3-4e8d-bdff-418c8d...ihOkvCeoS8]

Citovat
Není důvod, proč by to nemělo fungovat. Zkoušel jsem YT addon verze 7.3.0.1 to na testovacím Kodi verze 19.4 ve Windows s mou jedinou sadou api keys a funguje mi to všechno bez problémů. Včetně přehrávání MPEG-DASH 4K, které mám v Odběry.

BTW Po vložení api keys do doplňku přes json soubor bys měl restartovat buď doplněk nebo raději celé Kodi! A pak si raději zkontroluj v nastavení doplňku, jestli tam ty klíče opravdu jsou a mají správné hodnoty.

Jinak i tohle je popsané na github doplňku, v Personal API Keys. Tebe se bude týkat Metod 3.

Citovat
Nechápu to. Klíče tam jsou. Je o identický .json soubor, který mám ra RPi5 a jen to prostě problikne. Zkusím se tedy přihlásit google.com/devices/ . Nebo počkat do zítra.

Citovat
@Ondřej: Do složky Moje Odběry (ukládá se lokálně) se ukládají odkazy na nová videa ze všech YT stránek, které máš ve složce Odběry. Pokud jsi danou instanci doplňku neměl ještě nikdy přihlášenou, tak se tam ani nic uložit nemohlo. Aby k tomu došlo, musíš se přihlásit!

Jak jseme psal už výše. Přihlašovat se v doplňku nemusíš, pak v něm ale logicky nebudeš mít data, která jsou vázána na tvůj účet. Takže se přihlaš, v seznamu složek by se ti měla objevit i složka Odběry, která bude obsahovat všechny Odběry z tvého YT účtu. Tedy pokud je máš v nastavení doplňku, viz stránka Složky, povolené (ale myslím si, že jsou defaultně, tedy po instalaci, povolené). Pak teprve, možná po nějakém čase, se ti (když si ji zobrazíš) ve složce Moje odběry objeví poslední videa z tvých Odběrů.

Citovat
@JiRo: jasně tomu rozumím. Jen ale to co jsi napsal, tak popírá to, že na úplně nové maline RPi5 se mi včera nešlo přihlásit. Pořád to psalo chybu s těmi privátními klíčemi. A nefungovalo to. Dnes jsem zkontroloval klíče na základě tvé rady. Byly správné v .json souboru. Klikl jsem na mé odběry, a vše mi najelo. Dnes jsem se nezkoušel přihlašovat na novém zařízení. 

Tak říkám perfektní. Vše funguje. Tak jsem vzal starou Malinu 4, tam nahrál čislý Libreelec, + poslední YT 7.3.0.1 , zadal klíče, a přihlásit se stejně nejde, píše to tu stejnou hlášku jako včera s těmi privátními klíči i když jsou zadané správně. Ale máš pravdu. Že se tam objevili i po neúspěšném přihlášení Moje odběry. Ale do nich se stejně nedostanu, protože přihlášení zřejmě neprojde zcela korektně. Tak jdu zkoušet dál.

Citovat
@Ondřej: Těžko říci. Zkoušel jsem zcela novou instalaci na testovacím Windows 19.4 a dokonce jsem si nakonec udělal na virtuálce i čistou instalace LibreELEC 12.2 Generic. A v obou případech, vždy na čistém Kodi, naisntaluji addon YT verzi 7.3.0.1, nakopíruji json soubor klíčů, restartuji Kodi, přihlásím se a vše funguje. Vyzkoušel jsem i zadat více uživatelů a po jejich přepnutí se obsah seznamu Odběry i Moje odběry změní vždy správně podle obsahu v odpovídajících YT účtech na webu. A když v YT účtu změním (přidám/zruším) odběr, projeví se to vždy i v obou seznamech i v doplňku.

Všechno co o YT doplňku vím, a co mě při přemýšlení ještě napadlo, jsem tady už dnes napsal. Budu i přemýšlet dál a jestli mě neco napadne, ozvu se. Ale dnes už asi nic dalšího nevymyslím...

Citovat
@JiRo: moc děkuji za podporu. Dostal jsem se do stavu, že se mi podařilo přihlásit na čisté instalaci. Funguji moje odběry... Tak jsem to vypl. Vrátil se zpět do líbí se mi. To tam bylo taky. Pak jsem chtěl kliknout na Moje odběry znova, a už to napsalo nějakou chybu. Tak jsem zařízení restartoval. A když kliknu na moje odběry, tak to jen jako by přeblikne. (Jako by to chtělo načíst) ten progress bar nahoře. A nic se nestane. Ale videa Libi se mi, nebo doporučené, nebo oblíbené , tak to všechno funguje. Jen mi nefungují MOJE Odběry. Počkáme do zítra, třeba se to chytí.

Citovat
@Ondřej: Ono asi záleží na verzi doplňku, ale v té aktuální se obsah seznamu Moje Odběry aktualizuje právě až při spuštění zobrazení tohoto seznamu. Dříve to myslím bylo tak, že se aktualizoval na pozadí, ale to se někdy v minulosti změnilo. Takže to, co ti teď problikne, to je právě zmíněný progressbar, kde se, pokud to funguje, objeví načítání nových videí do seznamu Moje Odběry.

Takže mě napadají různé možnosti a otázky. Buď ti tam skáče nějaká chyba, což bych bylo vidět v logu. A nebo mě napadá, zda ty vůbec něco v Odběrech máš. Když jsi v doplňku přihlášený, vidíš ve složkách seznam Odběry? A pokud ano a podíváš se do něj, máš v tam vůbec nějaká videa? A pokdu ano, odpovídá to tomu, co vidíš i na webu, pokud jsi přihlášený ke svému účtu?

Citovat
@JiRo: Ano na nové čisté Malině 5, tam ty odběry funguji tak, že kliknu na Moje Odběry, a zobrazí se progress bar a načítá to cca 450 položek.... a pak to po chvilce naskočí. 

Ale na staré Maline 4B, tak i když je tam čistá instalace stejně jako na RPi5, stejný YT addon, tak při kliknutí na Moje Odběry ten progress bar jen problikne a nic ne nestane. Zkusím najtít kde je uložený ten LOG a poslat ti to tady.

A ano na webu vidím vše (takže ano mám tam videa..) 

:-)

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)