• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Kodi se po ukončení kousne
Ahoj, poslední dobou jsem si všimnul, že pokud ukončím Kodi přes volbu v možnostech napájení, Kodi se kousne. Kodi mám nainstalované na PC se systémem Windows 11. Zkoušel jsem Kodi reinstalovat, po reinstalaci se Kodi vypínal korektně, ale po instalaci doplňku Stream Cinema Cz Sk už se zase kouše. Nevšiml jsem si, že by se to dělo i dříve. Nemáte někdo podobnou zkušenost?

Citovat
@krystof90: Je to důsledek bugu v posledních verzi doplňku SC Helper, který je nedílnou součástí funkce doplňku SC (a také jeho závislostí), který se většinou projeví pouze ve Windows instalci verze 21.3. Ono se tedy Kodi ve skutečnosti nekousne, ale jen to ukončení trvá velmi dlouho, kolem 2 minut (+/-). Jinak u verze Kodi 21.2 se ten problém nemusí objevit, takže se ve většině případů stačí vrátit se k této verzi. Autor bug ještě neopravil.

Kdyby ses podíval do tématu doplňku SC a kdyby lidé do tématu nepsali příspěvky, které s tématem tohoto doplňku nesouvisí, našel bys to tam informaci o tomto porblému celkem jednoduše.

Citovat
Dá se stím něco dělat nebo nezbívá nic jiného než ukončit Kodi přes správce úloh?

Citovat
Doplnil jsem ještě další infromace do mé předchozí odpovědi. A případně se podívej sem a sem. Uvádět k tomu ještě neco dalšího, je už asi zbytečné.

Fórum nefunguje, lidé si tu dělají co chtějí, nectí pravidla ani se nijak nesnaží fórum používat rozumně a efektivně. A snažit se tohle nějak řešit v tématu, kde se mlátí prázdná sláma nebo si tam lidé jen honí trika, mi už smysl nedává. Stejně, jako zveřejňovat opravy doplňku místo jeho autora.

Citovat
Zkoušel jsem to a Kodi se ukončí cca za 4 minuty. Nevím jakou verzi Kodi jsem měl instalovanou, ale už to nějaký ten měsíc v PC mám, pochybuju, že to byla verze 21.3. a stejně se to kousalo.

Citovat
@krystof90: Ano, to odpovídá. Však jsem také napsal, že se ve verzi 21.2 ten problém s ukončením nemusí objevit. Což znamená, že se objevit může.

Citovat
Stejný problém  je i na Kodi 21.3 v Linuxu. I při čekání na ukončení 5 minut nic.(pomůže jen restart)Začal jsem místo Ukončení Kodi,Ukončit systém a znovu zapnout PC. Není to idealní,ale výzazně rychlejší.(možná i tady by pomohla úprava CS helper od JiRo )
Kodi 18.9+20.5 Windows 7 a Kodi20.5+21.3 Linux Mint-PC AMD 6x 4100 MHz, 16 GB RAM, Grafika MSI Radeon RX 460 4G OC 4 GB RAM,Kodi 21.2+ WBMC 18.9 Android 9.0 BOX RAM 4 GB

Citovat
Ano, tenhle problém se v Kodi vyskytuje často, a v drtivé většině případů (téměř vždycky) je způsoben špatně designovaným algoritmem service částí (zejména těch s multithready 4) doplňků, které nesprávně reagují na požadavek ukončení, který je vydán při ukončení Kodi. To že se to v různých typech instalacích, v různých verzích a konec konců i v čase, chová různě, je dáno několika aspekty. Já to tu nebudu rozepisovat, protože to by zase vydalo na román. Ale co je podstatné, to je to, že v algortimu SC Helper tu chybu, která to způsobuje, lze nalézt a pokud se opraví, tak problém zmizí napříč všemi instalacemi i verzemi. Kdyby byl doplněk SC Helper "normání" python doplněk, tak tu jeho opravenou verzi klidně zveřejním. Ale protože je to binární modul, který navíc ještě dekompiloval někdo další, tak si to nedovolím. Nehledě na to, že je pravděpodobné, že to v bude v daším update SC doplňku už vyřešené. Takže je třeba vydržet a pomoci si, jak kdo umí...

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: