• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 4 Hlas(ů) - 3 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Oneplay Server
@bkv: pokud máš Oneplay Server v Kodi, zkus nastavit interval na hodinu, restartni Kodi, v nastavení Kodi - Systém - Protokolování zapni  Protokolování ladění a po hodině pošli log. I když by měly být výjimky oštřené, teoreticky by se mohlo stát, že kvůli nějaké chybě dojde k pádu vlákna, které se stará a naplánované spuštění. Třeba mi něco uteklo.  Můžeš zkusit i AI verzi, která ale ta by neošetřenou výjimku nezalogovala. U ošetřené to ale zaloguje chybu nezávisle na nastavení Kodi.

Citovat
Zdravím,
Kodi jsem restartoval a podle logu se EPG začalo stahovat. Jenže ne jednou za hodinu, ale jednou za minutu. Může za to jedno chybějící 60 ve výpočtu intervalu stahování EPG pokud je server jako doplňěk. Takže je možné, že OnePlay vadilo, jak často stahuji EPG a stahování zablokovalo. Uvidím zda stahování EPG zůstane funkční.

Citovat
@bkv: máš pravdu. Odpoledne to opravím.

Citovat
Ve verzi 1.4.1 je opravený špatný výpočet intervalu pro generování EPG v Kodi. Místo v hodinách byl v minutách. Pokud používáte Oneplay Server jinak než v Kodi, aktualizovat nutně nemusíte. Díky @bkv:

Citovat
@waladir: Asi došlo k nějaké změně v API, skripty vyhazují chybu. Při analýze toho, co se vrací z oneplay, jsem narazil na něco, co asi hodně vysvětluje:
Kód:
Chyba při volání https://http.cms.jyxo.cz/api/v1.6/user.profiles.display
... 'result': {'status': 'Error', 'schema': 'ErrorResult', 'code': 404, 'message': 'Aktualizujte si aplikaci'}...

Citovat
@directcz: je to tak. Opravené je to ve verzi 1.4.2. Ještě jdu upravit TVheadend skripty.

Citovat
TVheadend skripty jsou také upravené.

Citovat
@waladir: Díky, funguje až na skript pro generování epg. Asi došlo k nějaké změně v epg struktuře.

Kód:
Traceback (most recent call last):
  File "epg.py", line 113, in <module>
    generate_epg('oneplay_epg.xml')
  File "epg.py", line 84, in generate_epg
    epg = get_day_epg(today_start_ts + day*60*60*24, today_end_ts + day*60*60*24)
          ^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
  File "epg.py", line 32, in get_day_epg
    id = item['actions'][0]['params']['payload']['deeplink']['epgItem']
         ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~^^^^^^^^^^^
KeyError: 'epgItem'

Citovat
@directcz: opraveno ve verzi 1.4.3. Jenom doufám, že to je už všechno  4

Citovat
Kvůli změnám na straně Oneplay nebudou fungovat Oneplay Server a TVheadend skripty. Upravím je odpoledne/večer. Je i možné, že to zase vrátí, jako posledně.

Citovat
Čau, jen info - poslední dobou jsem si všiml, že nefunguje zpětné přehrávání. Nevím jestli všem nebo jenom mě, tak jen postřeh 6 . Použím Server přes Docker ve verzi 1.4.3.

192.168.1.37 - - [07/Apr/2026 18:33:40] "GET /play/Nova%20HD.m3u8 HTTP/1.1" 303 0
Traceback (most recent call last):
File "/home/appuser/.local/lib/python3.12/site-packages/bottle.py", line 996, in _handle
out = route.call(**args)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^
File "/home/appuser/.local/lib/python3.12/site-packages/bottle.py", line 2026, in wrapper
rv = callback(*a, **ka)
^^^^^^^^^^^^^^^^^^
File "/app/resources/lib/web.py", line 79, in play
stream = get_archive(channel, request.query['utc'], request.query['lutc'])
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
File "/app/resources/lib/stream.py", line 109, in get_archive
for asset in data['media']['stream']['assets']:
~~~~^^^^^^^^^
KeyError: 'media'
192.168.1.37 - - [07/Apr/2026 18:33:59] "GET /play/Nova%20HD.m3u8?utc=1775579400&lutc=1775583000 HTTP/1.1" 500 804

Citovat
Ve verzi 1.4.4 Oneplay Serveru jsou zapracované změny na straně Oneplay. TVH skripty ještě musím dodělat.

Upravané TVheadend skripty jsou také k dispozici ke stažení.

Citovat
@Miha17: catchup by měl být funkční ve verzi 1.4.5. Nejsem si jistý jestli to bude fungovat ve všech případech, ale co jsem namátkově zkusil, přehrát šlo. Snad bude tentokrát Oneplay konzistentnější.

Citovat
@waladir: v prvním příspěvku jsou ke stažení jen dvě verze oneplay serveru, ale ne skripty pro tvheadend. Asi to nějak vypadlo při nějakém update.

Jinak verze 1.4.3 pro tvheadend stále funguje.

Citovat
@directcz: díky za upozornění, už je to opravené. I verze 1.4.3 už uměla synchronní volání, ale byly tam nějaké věci, které bylo potřeba upravit, třeba ve správě zařízení, výběru profilu. Teoreticky tedy může fungovat, ale určitě v tomhle případě doporučuju aktualizovat (na poslední 1.4.4).

Citovat
Ve verzi 1.5.0 je redesignovaná webová stránka Oneplay Serveru. Kromě toho, že teď vypadá o dost lépe umožňuje i spuštění streamu přímo v prohlížeči. Za změny poděkujte @sedlin2

Protože to posouvá možnosti využití Oneplay Serveru chci upozornit, že Oneplay Server silně nedoporučuju vystavovat do internetu. Neobsahuje žádné zabezpečení a je vysoké riziko jeho zneužití. Použití z jiné sítě, než v jaké běží Oneplay Server může také Oneplay vyhodnotit jako podezřelé.

Citovat
Ahoj waladir, ako vyvojara si ta neskutocne vazim ale podla mna toto uz prerasta do pruseru, je len otazka casu kedy to Oneplay stopne uplne, nechcem nijako znevazovat tvoju pracu ale nerozmyslas nad tym nedavat to takto verejne ale drzat to viac v sukromi ? Chapem pomoc komunite ale ked vidim kolko je na webe roznych "Oneplay Serverov" nezabezpecenych uplne volnych. Neber to ako utok ale len na zamyslenie

Citovat
@Apollo: budeš se divit, ale první věc, která mě napadla, když jsem viděl upravenou stránku Oneplay Serveru bylo, že se zvýší pokušení se chovat nezodpovědně. Zvažoval jsem, jestli to přidávat nebo ne a nakonec jsem se rozhodl takhle. I proto jsem se snažil udělat malinko osvětu a přidal varování. Zase to výrazně zvětší použitelnost a byla by škoda něco takového nechat v šuplíku.

Z dob O2TV vím, že O2 na jednu stranu aktivně bojovalo proti některým praktikám a na druhou stranu tolerovalo, když někdo službu používal sice nestandardně, ale v rámci pravidel.  U Oneplay, které O2 už neprovozuje, to samozřejmě nemusí platit. Z několika důvodů si osobně si myslím, že pravděpodobnost, že by nezodpovědné chování mělo dopad na samotný Oneplay Server zase tak velká není. Primárně to bude mít dopad na účty, kde mohou podezřelé chování relativně jednuduše detekovat a také proti němu zakročit. Asi se to koneckonců i děje.

Citovat
@waladir, @sedlin2: borci klobouček, vypadá to moc pěkně. Jen u mě to rozjet přes docker byl zas trochu porod, ale za to může mé specifické provozování dockeru na Coreelec. Do internetu bych to taky nikdy nevystavoval. Jen se občas mimo barák na to připojí, přes VPNku (Tailscale) do své domácí sítě, to by taky mohli ze strany Oneplay vyhodnotit jako podezřelé?

Citovat
@Miha17: nápad a realizace není moje zásluha, dostal jsem to na stříbrném podnose. Nechce se mi úplně veřejně rozpitvávat co by mohlo být vyhodnocené jako podezřelé, ale VPN, pokud přes ní teče všechen provoz, je ekvivalentem provozu z jedné sítě. S tím by problém neměl být.

Citovat

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)