Měl jsem za to že je to problém čistě Philipsu...nepůjde to ani na Shield TV? Můžu to zkusit až v pondělí...
Brácha říkal že přes Netflix mubake přes ARC HD audio jde, že je to čistě problém u KODI....
jkmh: Nevím co je RAW z CE. Zkrátka a dobře.
Mám Beelink GT-King S922X 4/64GB eMMC a ten ma 2x operační systém na jednmo hdd je Android a na druhem Coreecle. Na Core povolím průchod a ukáže se mi nabídka DTS HD atd.
Dale si pořizuji toto: Onkyo HT-S5915.
Takže podle mích informacích by s DTS HD a Atmos audiem by nemel byt problém pres tyto zařízení???
Zdravim vespolek, poridil jsem si "krabicku" na prehravani filmu a serialu Umax U-box A9 a bojuju u ni s HD prostorovym zvukem. Uvedu priklad:
Film c.1 prehravam na Umaxu pres Kodi a AV receiver mi detekuje a prehrava stopu Dolby Atmos. Tento samy film prehravam na PC v Media Player Classic Home Cinema a AV receiver stopu Dolby Atmos taky detekuje a v pohode prehraje.
Film c.2 prehravam na Umaxu a AV receiver mi detekuje pouze DTS stopu, Dolby Atmos stopu mi prevede do Sterea. Tento samy film prehravam na PC v tom MPC-HC a AV receiver mi bez problemu detekuje a prehrava Dolby Atmos stopu.
Nevite co muze byt kde spatne? Dela mi to jak u .mkv tak u .m2ts souboru.
Zatím nejde odpovědět. Ale:
Je třeba uvést, jaká je zvuková stopa detekovaná v Kodi. Soubory jich mohou mít více. Takže např. EAC3 a AAC atd. Pak si Kodi vybere některou a tu přehrává. Zkusil jsi změnit zvukovou stopu v Kodi?
PC to může mít jinak.
Kodi je také extrémně citlivé na nastavení zvuku. Tj. musíš vybrat zvukové zařízení v nastavení zvuku (nikdy SPDIF nebo PCM pro HD zvuk) - buď passtrough nebo multichannel. Receiver detekuje buď HD zvuk nebo stream - dekoduje buď Kodi nebo receiver.
A navíc v Kodi zaškrtat HD zvuky, které umí receiver.
A navíc ještě v Kodi počet kanálů. U passtrough je to nejlépe 2.0 (jen tak funguje AAC), ale u multichannelu se musí nastavit 7.1 - jinak jde jen stereo.
V dotazu píšeš o Dolby Atmos, což je nadstavba na HD zvukem a tuto položku Kodi zatím nezná. Takže opravdu záleží, jakou HD stopu pro přehrávání vybereš v Kodi a jestli je správně nastavená.
Ten film č.1 má pouze jednu zvukovou stopu a tu právě jak ten Umax tak stolní PC přehraje, resp. AV receiver ji detekuje a přehraje jako Dolby Atmos.
Ten film č.2 má zvukových stop víc. Když vyberu tu s Dolby Atmos, z PC ji AV receiver detekuje jako Dolby Atmos ale z Umaxu ji AV receiver detekuje jako Dolby Digital Plus. Když u toho filmu vyberu stopu s DTS-HD MA tak při puštění z PC ji AV receiver detekuje jako DTS-HD MA a při puštění z Umaxu ji AV receiver detekuje jako čistě DTS.
V KODI (18.5 Leia) mám v Systém nastaveno počet kanálu na 7.1 (tehdy mě detekuje AV receiver tu Dolby Digital PLus stopu, když dám 2.0 tak jen stereo). V povolit průchod mám povoleno a jak u kompatibility s Dolby Digital, Dolby Digital Plus a DTS mám taky zaškrtnuto, povoleno.
V Umaxu samotném mám nastavené v Předvolby zařízení-Zvuk-ručně vybrat formáty-všechny, pak v Pokročilé nastavení-Dolby zvuk mám Line (zkoušel jsem i RF ale výsledek stejný) a v Pokročilé nastavení-formát digitálního audia mám opět zaškrtlé vše.
Uniká mi ještě nastavení něčeho někde?
Co mi ale trošku přijde divné, mate mne, jestli by nemělo jít zvolit, vybrat výstupní zvukové zařízení - teď tám mám zašedle bez možnosti změny napsáno "android, audiotrack". A nikde v nastavení, ani v androidu možnost to změnit nevidím. Nemělo by tady být možnost si zvolit právě třeba ten AV receiver?
@ hobbykodi - kodi u e2 prijimacu je naprd a nic s tim asi neudelas, snad jenom nejaky android box s dvb tunerem tam by to snad mohlo teoreticky fungovat, ale nikdy jsem to osobne nezkousel i kdyz receiver mam
sz nectu, na dotazy pouzivejte forum, mozna tak pomuzete ostatnim
@Sau: citat: průchod mám povoleno a jak u kompatibility s Dolby Digital, Dolby Digital Plus a DTS
ak ti to takto ukazuje v umaxu v androide tak ti nemoze ist DTS HD master musel by si tam mat ďalšie položky ako DTS HD a Dolby True HD ktory je zapotreby aby siel i Dolby Atmos, nechápem jak ti ho mohlo detegovať, pri to prvom filme v androide ako D.Atmos ukazuje ti to takto v androide ako je na obrázku, ak nie, tak ti nemôže ist DTS HD, Dolby True HD, Dolby Atmos ani DTS-X, v PC tam ti to pojde na 100% a k tomu boxu poridil jsi si velmi zlu "krabicku" na prehravani filmu a serialu k AV receiveru ak to mas možnost vratit tak ju hned vrat a kúpiť inú, ale to sa tu radšej poraď, aby si nekúpil znovu zle.
21.2.2021, 13:22 (Tento příspěvek byl naposledy změněn: 21.2.2021, 13:28 uživatelem Sau.
Důvod úpravy: Doplnění textu
)
To povoleno Dolby Digital, Dolby Digital Plus a DTS nemám v Androidu ale v Kodi, jak píšu. V Androidu DTS HD, Dolby Atmos a Dolby True HD vidím a povolené mám, jak píšu.
Takže ten můj Kodi oficiálně HD kodeky zvuku neumí přeposlat do AV receiveru k dekódování, když je v nastavení nemám možnost povolit? Jak je tam mám dostat? Pak ale teda nerozumím proč mi ho u toho jednoho filmu přehraje...
Vrátit ji možnost mám, ale co jiného bezproblémového vzít?
Mohol by si ešte skúsiť preveriť, či máš vypnutú voľbu synchronizovať video, lebo to vyzerá, že film č.1 má framerate direct a tak nemení zvukové data a tie pass pošle do receivera. Film č.2 ale má framerate convert a tak prepočítava zvuk a nerobí real pass.
v androide je to samozrejmost, vzdy je to nastavene na automat, alebo si to zapnes rucne ale dolezite je nastavnie kodi, musíš mat povoleny priechod v kodi inak ti to nepojde a tie polozky tam nemas, tak zbohom box ziaden DTS HD ani D,Atmos sa nekona myslim v kodi,mozna Matrix to bude vediet ale leia nie, preco ti to asi tak v pc ide lebo tie polozky tam mas a v kodi androide ich musis mat tiez, chapendo!
@Sau: ja ked zapnem android i kodi tak mam vsetky tie polozky a a nie je to chyba toho boxu ale toho firmware od umaxu lebo ten procesor co tam je to vie len nespravily celu podporu i pre kodi, a ze ti ide na tom filme Dolby Atmos je zahada kde ti to pise ze ti ide DA tu mam ja android kodi audio https://photos.app.goo.gl/Rvxz8DmmKNiXKQTU9
Synchronizacia je v polozke Nastavenia Prehravac - Video - cca siesta volba v expert mode
pre ok pass zvuk ma byt off
A u Androidu je KODI zavisle na tom co mu android kernel ohlasi, takze kazdy dev to ma inak...