30.12.2021, 16:52
Ahoj,
bojoval jsem po reinstalaci raspberry (rbp2-mediacenter-osmc 18.8.0-3) s rozchozením Youtube pluginy/doplňku.
Stále jsem nebyl schopen vidět své odběry, přestože API key jsem již měl funkční z minulosti. Opakoval jsem přihlášení odhlášení, odstranění defaultního uživatelského účtu - bez výsledku.
Po bádání, jaký je správný postup, jsem uspěl s těmito kroky:
Tento popis píši i pro sebe, za nějakou dobu se může stát, že budu operaci opakovat a zapomenu dnešní postup.
Doufám, že někomu z vás tento příspěvek bude užitečný také...
(nepoužívám verzi rbp2-mediacenter-osmc 19.X, protože se mi s ní raspberry po dlouhé nečinnosti neprobouzí a je nutné celé raspberry restartovat, důvod neznám)
bojoval jsem po reinstalaci raspberry (rbp2-mediacenter-osmc 18.8.0-3) s rozchozením Youtube pluginy/doplňku.
Stále jsem nebyl schopen vidět své odběry, přestože API key jsem již měl funkční z minulosti. Opakoval jsem přihlášení odhlášení, odstranění defaultního uživatelského účtu - bez výsledku.
Po bádání, jaký je správný postup, jsem uspěl s těmito kroky:
- nainstaluji YT plugin (plugin.video.youtube-6.8.18.alpha6.zip)
- nechám spustit "Průvodce nastavením", v něm vyplním - jazyk a region
- z PC ručně předvyplním/naplním api_key, client_id, client_secret v souboru /home/osmc/.kodi/userdata/addon_data/plugin.video.youtube/api_keys.json
- přímo v Kodi v doplňku Youtube vyberu volbu Přihlásit
- V PC v prohlížeči připojím zařízení k existujícímu google účtu (pozor, stejný účet na ke kterému mám povolený API key)
- Po "Povolení" to chce znovu opakovat připojení zařízení (kǒd zařízení je jiný, delší než v prvním kole)
- Opětovně připojím ke stejnému účtu jako v 1. kole, zeptá se mně to, že aplikace je neověřená Google, jestli skutečně chci - opatrně potvrdím že ano, a ..VOILA...
- Plugin funguje, zobrazuje odběry
Tento popis píši i pro sebe, za nějakou dobu se může stát, že budu operaci opakovat a zapomenu dnešní postup.
Doufám, že někomu z vás tento příspěvek bude užitečný také...
(nepoužívám verzi rbp2-mediacenter-osmc 19.X, protože se mi s ní raspberry po dlouhé nečinnosti neprobouzí a je nutné celé raspberry restartovat, důvod neznám)