03.2.2022, 12:09
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 03.2.2022, 13:47 uživatelem Heartwork.
Důvod úpravy: P.S.
)
jj, právě při tom scrolování jsem si poprvé všiml těch rozdílů v rychlosti - v tomto ohledu výměna SD karty za eMMC modul nepomohla prakticky vůbec.
Scrolování CoreELEC ODROID N2+ eMMC
153 položek - 15 sec.
1395 položek - 20 sec.
Scrolování KODI TV SONY
153 položek - 7 sec.
1395 položek - 10 sec.
Tedy v TV dvakrát rychlejší - ale už to neřeším.
CEC nepoužívám - vše ovládám pomocí Logitech Harmony 950.
Na možnost, jak nastavit uspání Odroidu místo jeho vypnutí, jsem nepřišel - u mě by to uspání / probuzení muselo reagovat na IR povel ovladače a ne na zapnutí / vypnutí TV. Protože když je např. zapnutý Odroid, AV receiver a TV (sleduji film) a chci si zapnout např. jen televizi, tak na Harmony stisknu "Zapni TV", Odroid se vypne, zapne se satelit Vu+ a TV + AV receiver zůstávají ON.
Tzv. aktivity (Zapni TV, Zapni Rádio, Zapni Kodi, Zapni Playstation...) - přechod mezi nimi či zapnutí / vypnutí všech přístrojů (včetně přepnutí vstupů) na jeden stisk.
Nastavit to uspání určitě půjde, jen jaksi zatím nevím kde a jak. :)
P.S.
čuměl jsem do nastavení CEC adaptéru jak husa do flašky a ono stačilo v nastavení / funkce vypínání / změnit vypnout na uspat a je to hotový.
Hned jsem si tam všiml položky "Pokusit se probudit vzdálený server při přístupu", takže se mi snad vyřeší i problém se spícími disky na NASu po spuštění CoreELEC. :)
Scrolování CoreELEC ODROID N2+ eMMC
153 položek - 15 sec.
1395 položek - 20 sec.
Scrolování KODI TV SONY
153 položek - 7 sec.
1395 položek - 10 sec.
Tedy v TV dvakrát rychlejší - ale už to neřeším.
CEC nepoužívám - vše ovládám pomocí Logitech Harmony 950.
Na možnost, jak nastavit uspání Odroidu místo jeho vypnutí, jsem nepřišel - u mě by to uspání / probuzení muselo reagovat na IR povel ovladače a ne na zapnutí / vypnutí TV. Protože když je např. zapnutý Odroid, AV receiver a TV (sleduji film) a chci si zapnout např. jen televizi, tak na Harmony stisknu "Zapni TV", Odroid se vypne, zapne se satelit Vu+ a TV + AV receiver zůstávají ON.
Tzv. aktivity (Zapni TV, Zapni Rádio, Zapni Kodi, Zapni Playstation...) - přechod mezi nimi či zapnutí / vypnutí všech přístrojů (včetně přepnutí vstupů) na jeden stisk.
Nastavit to uspání určitě půjde, jen jaksi zatím nevím kde a jak. :)
P.S.
čuměl jsem do nastavení CEC adaptéru jak husa do flašky a ono stačilo v nastavení / funkce vypínání / změnit vypnout na uspat a je to hotový.
Hned jsem si tam všiml položky "Pokusit se probudit vzdálený server při přístupu", takže se mi snad vyřeší i problém se spícími disky na NASu po spuštění CoreELEC. :)
Sony XR-65X93J & Denon AVC-X3700H & VMA-I SL & Vu+ Uno 4K SE & Odroid N2+ CoreELEC edition & Logitech Harmony 950 & NAS Qnap TS-453D & PC