06.6.2022, 14:45
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 27.6.2022, 16:52 uživatelem JiRo.
Důvod úpravy: Doplnění informace
)
V poslední době se ke mně dostaly dva dotazy, týkající se Beelink GT King a CoreELEC. Odpovím raději na fóru, ať z toho také něco má více lidí.
Případným zájemců o stroj s S922 a RTC doporučuji Ugoos AM6 Plus, případně další modifikace AM6. Tento model je ideální pro *ELEC s většími nároky na výkon CPU a současně i s možností běhu Tvheadend a probouzením pro nahrávání. Obecně platí, že modely Ugoos bývají RTC vybaveny častěji než jiné značky (a nemusí ani mít trvale běžící hodiny).
- Přehraje tato konfigurace video DV, resp. DVHE? S tím kódováním (HEVC, h265) problém samozřejmě nebude, s DV je to už horší. Výkonově na to Beelink určitě má, ale problém je se samotným Dolby Vision. Video se bude přehrávat plynule, ale nebudou sedět barvy. Klasický, zelenofialový nádech. Takže až na další na přehrávání DV(HE) zapoměňte. Pravděpodobnost, že se to v dohledné době změní je malá.
- Mohu zajistit probuzení Beelink v určeném čase? Mám nainstalovaný Tvheadend a doplněný script pro hlídání jeho aktivit a i když mám vše správně nastavené a Beelink se mi uspí, tak se v nastaveném čase neprobudí. Beelink nemá RTC, takže zapnutí/probuzení v určeném čase na základě alarmu od vnitřních hodin možné není.
Případným zájemců o stroj s S922 a RTC doporučuji Ugoos AM6 Plus, případně další modifikace AM6. Tento model je ideální pro *ELEC s většími nároky na výkon CPU a současně i s možností běhu Tvheadend a probouzením pro nahrávání. Obecně platí, že modely Ugoos bývají RTC vybaveny častěji než jiné značky (a nemusí ani mít trvale běžící hodiny).
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.