01.8.2022, 6:56
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 03.8.2022, 12:16 uživatelem JiRo.
Důvod úpravy: Překlepy, doplnění informace.
)
Díky @xbmckodi: jsem si nakonec našel čas se rex ve wg++ věnovat hlouběji. Kdysi jsem si s tím hrál, ale nikdy jsem to nedotáhl do nějakého produktivního používání. Až teď. Nakonec jsem, po všech výše uvedených popisech, které mě přinutili si celou problematiku oživit, skončil u jednoduchého řešení, ušitého na míru mému jazykovému nastavení i způsobu používání wg++, Tvheadend a Kodi. Neříkám, že je to konec dalšího vývoje, ale pro tuto chvíli je to zatím vše. S poměrně malou úpravou se tak informační hodnota EPG v Kodi výrazně zvýšila.
Formátovací předpis pro rex jsem doplnil formátovacími informacemi, které umožní některé informace barevně v Kodi odlišit. Znamená to, že zobrazení bude rozumně vypadat pouze v Kodi a skinu Estuary, v jiných skinech Kodi nebo dokonce v jiných systémech může toto formátování překážet, takže se dá samozřejmě vynechat.
Obsah konfiguračního souboru vypadá následovně:
Na místě barvy button_focus (což je metakód barvy pro vybranou položku v seznamu v Estuary) je možné použít některou z barev Kodi, které jsou definovány v instalační adresáři Kodi, viz .../system/colors.xml.
Zobrazení v Kodi pak například takto:
Pro ty, kteří si s rex chtějí také pohrát mám jedno doporučení. Rex je označován jako postporcess wg++, ale není možné ho spustit bez wg++. Naštěstí je možné si v konfiguračním souboru nastavit, co se při spuštění wg++ provede. Níže uvedený příklad ukazuje nastavení, po kterém se při běhu wg++ přeskočí grabování a spustí se rovnou rex. Samozřejmě ale už někdy před tím nějaké grabování musí proběhnout, resp. musí existovat soubor xmltv, jehož jméno je uvedno v tagu <filename></filename> konfiguračního souboru. To je dobré zejména při ladění obsahu rex.
Detailnější popis najdete na webu Webgrabplus.
Formátovací předpis pro rex jsem doplnil formátovacími informacemi, které umožní některé informace barevně v Kodi odlišit. Znamená to, že zobrazení bude rozumně vypadat pouze v Kodi a skinu Estuary, v jiných skinech Kodi nebo dokonce v jiných systémech může toto formátování překážet, takže se dá samozřejmě vynechat.
Obsah konfiguračního souboru vypadá následovně:
Kód:
<?xml version="1.0" encoding="utf-8"?>
<settings>
<filename>temp.xml</filename>
<desc>'description'{\n[COLOR button_focus]Obsazení:[/COLOR] 'actor(, )'}{\n[COLOR button_focus]Režisér:[/COLOR] 'director(, )'}{\n[COLOR button_focus]Námět/scénář:[/COLOR] 'writer(, )'}{\n[COLOR button_focus]Hudba:[/COLOR] 'composer(, )'}{\n[COLOR button_focus]Země:[/COLOR] 'country(, )'}</desc>
<credits></credits>
</settings>Zobrazení v Kodi pak například takto:
Pro ty, kteří si s rex chtějí také pohrát mám jedno doporučení. Rex je označován jako postporcess wg++, ale není možné ho spustit bez wg++. Naštěstí je možné si v konfiguračním souboru nastavit, co se při spuštění wg++ provede. Níže uvedený příklad ukazuje nastavení, po kterém se při běhu wg++ přeskočí grabování a spustí se rovnou rex. Samozřejmě ale už někdy před tím nějaké grabování musí proběhnout, resp. musí existovat soubor xmltv, jehož jméno je uvedno v tagu <filename></filename> konfiguračního souboru. To je dobré zejména při ladění obsahu rex.
Kód:
<postprocess run="y" grab="n">rex</postprocess>
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.