23.3.2023, 15:28
Tak se musím ohradit i vůči tomu, že nezvládá více než dvojnásobek 9Mbit a obraz se pak cuká. Dnes jsem byl na návštěvě, kde momentálně "bydlí" můj Xiaomi Stick 4K. Nedalo mě to a pustil jsem se do testování. Nainstaloval jsem do něj poslední verzi Kodi 20.1 a doplněk SCC. Zcela bez problému přehrával (byť s výstupem na FullHD, protože 4K TV nemají) cokoli jsem mu předhodil. Od FullHD filmu s bitratem 20Mbit, po 4K filmy s bitratem 40, 50 a 80 Mbit. Vše bez jediného problému. Jeden jsem nechal běžet asi 20 minut a ani jednou se to necuklo. Takže ač jsem na něm Kodi nezkoušel, když jsem ho měl ještě doma, po dodatečném testování musím prohlásit, že zvládá i 4K filmy na jedničku. Chápu, že jsem to mohl otestovat pouze s FullHD výstupem, ale i tak musel ten datový tok zpracovat, jen ho pak promítnout s nižším rozlišením. Ale i ten 20Mbit FullHD film popírá to, že by nezvládal vyšší datové toky. Vše se přehrávalo přes domácí Wi-Fi.
Ještě mě napadlo, že mají u PC 4K monitor, takže pokud by měl někdo námitku, že to bylo tím rozlišením, mohu to tam někdy příště zkusit, když budu mít náladu na takové pokusy. A hlavně domácí.
Ještě mě napadlo, že mají u PC 4K monitor, takže pokud by měl někdo námitku, že to bylo tím rozlišením, mohu to tam někdy příště zkusit, když budu mít náladu na takové pokusy. A hlavně domácí.