10.2.2024, 9:47
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 10.2.2024, 9:59 uživatelem JiRo.
Důvod úpravy: Překlepy
)
@jkmh Pokud ho budeš přehrávat interním přehrávačem v běžném Android, tak se to bude chovat úplně stejně, tedy že to přehraje v takovém rozlišení a s obnovovací frekvencí, jaké máš nastavené v Droid Settings bez ohledu na to, jaké rozlišení a obnovovací frekvenci má zdroj videa.
Já to vidím tak, že to jsou vlastně dva problémy.
Každopádně budu vděčný za jakékoliv další poznatky. Nerad bych, pokud se mýlím, lidi s Kodi v Android stresoval tím, že jim budu tvrdit, že jejich 4K videa, která si dlouhá léta přehrávají, vlastně 4K videa nejsou.
On se Android v tomto vlastně chová stejně, jako když se v Kodi nezapne Upravit obnovovací frekvenci obrazovky a video se pak přehrává vždy s rozlišením a obnovovací frekvencí, která je nastavena v Systém v položkách Rozlišení a Obnovovací frekvence.
Já to vidím tak, že to jsou vlastně dva problémy.
- Běžný Android neumí přepínat výstupy, resp. nastavení podle rozlišení a obnovovací frekvence zdroje. Otázkou pak je, zda vůbec Android umí přečíst EDID informace z TV nebo displeje. Já když se podívám, co mi můj box s Andoidem nabízí v Droid Settings > Screen Resoluition > Display Mode, tak to rozhodně neodpovídá všem rozlišením a obnovovacím frekvencím, které má TV k dispozici a které vidím v CoreELEC.
- Běžný Android neumí do Kodi předat informace o tom, jaké možnosti nastavení video výstupu má k dispozici. Tohle např. CoreELEC a vlastně jakýkoliv Linux, stejně jako Windows, umějí. V CoreELEC např. na to existuje systémový soubor disp_cap, ze kterého si Kodi všechna rozlišení a obnovovací frekvence přečete a podle něj pak zobrazí hodnoty rozlišení a obnovovací frekvence položce Rozlišení v Systém a také v nabídce whitelist.
Každopádně budu vděčný za jakékoliv další poznatky. Nerad bych, pokud se mýlím, lidi s Kodi v Android stresoval tím, že jim budu tvrdit, že jejich 4K videa, která si dlouhá léta přehrávají, vlastně 4K videa nejsou.

On se Android v tomto vlastně chová stejně, jako když se v Kodi nezapne Upravit obnovovací frekvenci obrazovky a video se pak přehrává vždy s rozlišením a obnovovací frekvencí, která je nastavena v Systém v položkách Rozlišení a Obnovovací frekvence.