15.2.2024, 12:52
@meda Výběr RPi5 je motivován hlavně tím si to vyzkoušet.
Od doby RPi2B a mého prvního *ELEC systému jsem s žádným dalším Rpi nepracoval. Zatím jsem do toho nešel, protože jsme chtěl HW s velkým diskem, a ty varianty s USB rozhraním se mi moc nelíbily. Koncepčně ani technicky. Teprve RPi5 přišlo s PCIe rozhraním a to se mi už líbí přeci jen o chlup víc. Takže za rozhodováním mezi např. NUC a RPi5 není žádná zásadní racionální úvaha. Prostě se mi líbí mít malou krabičku (ještě menší než NUC) a v ní vše, co potřebuji.
A když už jsme off-topic a bavíme se o kategorii PC NUC, tak jednu poznámku. Měl jsem možnost hrát si s mini PC s AMD (Minisforum). Výkonově (+/-) na úrovni NUC s i5, cena ale o něco nižší, s nižší spotřebou a subjektivně vyšším výkonem jak GPU tak CPU, o paměti (DDR5 5600) ani nemluvě. Nainstaloval jsem tam na zkoušku LibreELEC a docela mě to ohromilo.
Od doby RPi2B a mého prvního *ELEC systému jsem s žádným dalším Rpi nepracoval. Zatím jsem do toho nešel, protože jsme chtěl HW s velkým diskem, a ty varianty s USB rozhraním se mi moc nelíbily. Koncepčně ani technicky. Teprve RPi5 přišlo s PCIe rozhraním a to se mi už líbí přeci jen o chlup víc. Takže za rozhodováním mezi např. NUC a RPi5 není žádná zásadní racionální úvaha. Prostě se mi líbí mít malou krabičku (ještě menší než NUC) a v ní vše, co potřebuji.A když už jsme off-topic a bavíme se o kategorii PC NUC, tak jednu poznámku. Měl jsem možnost hrát si s mini PC s AMD (Minisforum). Výkonově (+/-) na úrovni NUC s i5, cena ale o něco nižší, s nižší spotřebou a subjektivně vyšším výkonem jak GPU tak CPU, o paměti (DDR5 5600) ani nemluvě. Nainstaloval jsem tam na zkoušku LibreELEC a docela mě to ohromilo.
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.