• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Sluchátka - seznámení, recenze
Co ti to bliká modře u ucha? ...reagovala manželka na ostřejší svit LED informující o připojeném BT, když jsem poslouchal přes aplikaci můjRozhlas. Tak jsem vystřihl malý kousek červené izolační pásky na elektriku a modrou barvu eliminoval. Červený svit při nabíjení zůstane znát.

Ano, doplnil jsem svůj park sluchátek o Creative SoundBlaster Jam V2.
((Senheiser PX100 jsem po odlomeni kulového čepu sice zachránil lepidlem, ale neodolal jsem dalším lehkým sluchátkům.))
Jam váží 85g a obtěžují stejně málo, jako PX100 nebo PortaPro.

Nejsou tak volně přizpůsobivá jako PX100 ale mně osobně sedí. Přítlak je příjemný a po pár dnech se molitany používáním staly hebkými.
Zvuk nemá tak jasné výšky, i když tlačítkem na sluchátkách potlačím basy.
Pro řeč (hlavní použití) mohu křivku upravit equalizerem. Hudba zní příjemně, nejsem příznivcem duniciho základu, jako ve sluchátkách Audiotechnica nebo blahé paměti Lenco K106 (nezatlumená).
Samozřejmě se "levný" zvuk nerovná požitku z reprobeden s daleko širším rozsahem.

Připojování BT ke dvěma zařízením bez problému. Druhá možnost přes USB, kdy se jeví jako zvuková karta. Ovládání je napravo, malá tlačítka tužší a klapavá, velká ploška umí Pause audio, volání a Asistent (mobil)- to mně nevyhovuje, chci na pravé mušli i usnout 3 Zkrátka chybí noční režim.

::
Co jimi prohnat na zkoušku?
Pokud z kvalitního nosiče nezvládnou testované akustické měniče zvuk harfy ve skladbě B. Smetany "Vyšehrad", nemá cenu je mít.

Ale aspoň záznam BBC konceru Má vlast v provedení Bamberskými filharmoniky pod fenomenálnim Jakubem Hrůšou: Harfy a žestě první skladby, flétny, housle a triangl druhé skladby. Samozřejmě tympany a kontrabasy.
Sledovat Jakuba Hrůšu, jak diriguje i výrazem obličeje, je požitek.
https://youtu.be/6rENhwU8xJ8?feature=shared
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat

Příspěvků v tématu
Sluchátka - seznámení, recenze - od meda - 15.1.2024, 19:14
RE: Sluchátka - seznámení, recenze - od meda - 08.4.2024, 11:16

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)