• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Soubor Kodi v Android - jak editovat
Lightbulb 
*** Jak editovat soubory Kodi v Android a jiných systémech ***
Protože ochrana od jisté verze Android neumožní správci souborů otevřít chráněný adresář (později se ukáže, že to jde),
použil jsem trik k editaci (záměně) souboru Kodi pomocí doplňku Backup.

90 Následující diskuze vedla k využití Backup jako možnosti prvního nastavení konfiguračních souborů. Tedy také možnosti Přidat zdroj (projeví se jako záznam v souboru sources.xml) a to je zmiňováno v dalším příspěvku od @JiRo
Metody umožňují přístup pro destruktívní zásahy, proto opatrně!
.. ..

Přestože se ukázaly i jiné možnosti, popíšu postup pro Backup.
Konkrétně jsem potřeboval změnit soubor icon.png doplňku v adresáři
.kodi/addons/<adresář_doplňku>
Metoda se dá využít i pro jiné soubory.
::
Předpokladem je nainstalovat addon Backup z repozitáře Kodi Add-on repository
a mít úložiště pro zálohu, kde jsem schopen se soubory pracovat (USB přenosný disk, síťové úložiště v jiném zařízení).

V Nastavení doplňku Backup necháme vypnutou komprimaci, nastavíme cestu pro zálohu, ve Výběr souboru zvolíme adresáře Kodi (sady), které budou obsahovat soubory, o které se nám jedná.

Spustíme Zálohovat - může se zobrazit hlášení Nepodařilo se zálohovat některé soubory. Budou to ty, které Kodi právě používá ale to pomineme.
Po skončení zálohování (průběh je zobrazován) je v úložišti pod adresářem <datum_a_čas> k dispozici několik struktur - já pro příklad hledal soubor icon.png v adresáři addons/plugin.video.fameplay.tv
Ten jsem přepsal vlastním souborem.
Nyní spustíme Obnovit (vybereme zálohu a označíme sadu k obnovení) - může se zobrazit hlášení Doporučujeme nejdříve restart Kodi kvůli souboru advancedsettings.xml. Protože jsem konfigurační soubor neměnil, zvolil jsem NE.
Aby došlo k obnovení ikon na ploše Kodi, smazal jsem pomocí Správce souborů v Adresář profilu/Database soubor Textures<nn>.db a vše v adresáři Thumbnails.*
Po restartu Kodi se mi zobrazila moje ikona doplňku - pravděpodobně jen do příštího update.**

Tuto metodu jsem použil na zařízení Mi Stisk 4K Android TV 11 a Kodi 21 Omega. Obsahuje soubor Textures13.db
*/ Smazání Thumbnails jsem doplnil na významné doporučení , viz další příspěvky.

90 Další způsob mazání je pomocí doplňku Kodi Tools Box (jkmh) z repozitáře Richard Podzemsky, viz dále soubor sources.xml

**/ Jak zjednodušit obnovení (např po Update, po Install):
Přejmenoval jsem adresář kvůli rozpoznání na 202401010101 (tento formát názvu addon Backup vyžaduje!)
Smazal ze struktury Addons této zálohy vše mimo - souboru icon.png v jeho struktuře, adresáře .nomedia a souboru xbmcbackup.val
Stejně si můžeme připravit upravený obsah struktury zálohy Config a ponechat jen sources.xml a další požadované. Příklady a
výsledky zkoušení > v postu #10

Pozastavím se nad souborem VAL. Předpokládám, že je to validační soubor. Přesto dovolil soubor PNG vyměnit a addon Backup se nevzpíral obnově, když jsem smazal většinu zálohované struktury.
#
Na diskuzi jen fórum, ne SZ.

Citovat

Příspěvků v tématu
Soubor Kodi v Android - jak editovat - od meda - 12.6.2024, 13:40

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)