31.7.2024, 9:45
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 31.7.2024, 9:50 uživatelem Radek_Kovacik.
Důvod úpravy: Doplnění
)
(30.7.2024, 16:22)jkmh Napsal(a): @Radek_Kovacik: Pokud by se mělo jednat o Kodi, stačí restartovat Kodi a uvidíš. Osobně si myslím, že bude spíš problém ve vlastním Linuxu.
A nezapomeň, že chyba může být i v routeru. Zkus jej restartovan či LE přepnout z 2,4G na 5G (nebo obráceně). Nebo ve špatném přidělování adres DHCP. Přiděl do LE pevnou.
Asi nepůjde použít jiný driver či kartu, tak to budeš muset odsledovat.
Restart KODI vyzkouším, jak to zase nastane. Doposud jsem to neřešil i proto, že obvykle se chci kolem 22 hodiny dívat na televizi a ono to zrovna udělá, tak nemám chuť to v noci řešit.
Router by teoreticky mohl být problémem, ale měl jsem již různé routery (byť všechny značky Mikrotik) a dělalo to u všech. IP adresu přiděluje DHCP, ale mám ji rezervovanou pro LE, takže vlastně pevnou.
Co se týče karty, říkal jsem si, jestli se třeba nějak po zapnutí nezinicializuje a proto pak nefunguje a uvažoval jsem již i o objednání nové na AlieExpresu. Ještě bych asi mohl zkusit připojení kabelem, jestli by to jelo, když wifi nefunguje.
To mapování kláves či tlačítek DO lze provést přes addon keymap editor nebo to musí být mapované přímo v LE?
(30.7.2024, 19:15)JiRo Napsal(a): No, problem asi bude, že pokud se ti nepřipojí síť, tak se tam nedostaneš.
Kdysi bylo v *ELEC možné spustit addon System Tools z repozitáře *ELEC Add-ons a ten poslal Kodi do pozadí a otevřel místo něj okno terminálu. Ale to od jisté doby už bohužel nejde. Terminál funguje pouze na starších verzích s X11, Generic nebo Generic-legacy.
Takže ten addon pro vyvolání terminálu napřímo již v LE 12 nelze použít? Právě jsem si myslel, že bych připojil klávesnici přímo do NUC, když nejde síťová karta, protože jinak moc možností není.