• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Téma PC sestavy na jiném fóru, jak na mediální, herní, pracovní a za kolik
@meda: Jo jo, jak jsem starý, tak jsem ... Už na to kašlu. Ta představa, co se stanem když počítač jen uspím a pak neplánovaně na několikd dnů/týdnů (nebo navždy 3) zmizím, už mě netrápí. No, tak se nakonec, co kapacita baterie poklesne pod 10 %, vypne.

No, není to tak, že bych na ty ARM Windows vyloženě čekal, ale samozřejmě mě to zajímá. Z mnoha důvodů. Jednak jsem zvědavý, co se nakonec stane třeba s Intel, kde mi to tak trochu začíná připomínat osud kdysi tak slavných a zdánlivě "nepotopitelných" firem jako Texas Instruments nebo Fairchild Semiconductor. Ale když se tak dívám po světě, takových situací asi bude brzy více. A nejen v elektronice nebo počítačové technice.

Já jsem teď se svým PC s R5 spokojený a pro to, pro co ho ptřebuji - domácí práce a zábava, včetně programování, emulace + občasná práce jako OSVČ, kdy se přes VPN připojuji ke svým zákazníkům/klientům (většinou MS prostředí pro vzdálené přístupy), tak je to více než dostačující. Sice je to, taková koexistence, na hraně z hlediska bezpečnosti, ale alespoň mě to i při tom "domácím žvýkání" nutí dodržovat jisté zásady. Díky tomu, že jsem absolutně svobodný a stává se tak, že se prostě na pár dní někam neplánovaně ztratím, musím mít PC stále s sebou. Abych v tomto případě oděloval ryze osobní a pracovní prostředí formou dvou PC, je tedy dost nereálné. Takže uvidím, pokud budu potřebovat parametry, které PC nebude zvládat a já budu muset přejít na nějaký o hodně větší stroj, a ARM mi při tom nabídne lepší řešení v rozumné velikosti a spotřebě, určitě po něm sáhnu. Nehledě na to, že mě to samozřejmě zajímá technicky. Jasně, bude tam velká porce nostalgie a smutku, vždyť jsem v 80. letech pro i8080 psával ještě programy v assembleru. Ale na to, že hodně věcí skončí, končí nebo už skončily, jsem si už zvykl.

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: Téma PC sestavy na jiném fóru, jak na mediální, herní, pracovní a za kolik - od JiRo - 05.8.2024, 18:00

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)