10.9.2024, 19:19
Já mám jako služební Apple MacBook s 36GB RAM a HP Zbook s 32GB RAM. Jako soukromý mám starší model Dell XPS 15 v maximální konfiguraci tedy 64GB RAM a 1TB SSD, kolega odkoupil od zaměstnavatele za rozumnou cenu a mě ho odprodal. Provozuji na něm Fedora Desktop Linux s VMware Workstation a virtualizuji Windows domény a testuji vliv doménových politik na CAFM a BIM systémy. Velký důraz kladu na velikost RAM, jelikož ve VMware spouštím víc jak 3 virtuálky najednou což při 16GB RAM nejde. Jde, ale komfort při práci ve virtuálních Windows 11 v doméně s CAD nebo BIM není košér.
Chová se to jako Windows 3.0 na i386
.
Za mě bych doporučil připlatit si za RAM a koukat po strojích alespoň s 32GB RAM. Je to investice která se vám vyplatí. Velikost HDD neřeším, virtuální Windows, Windows Server a Linux stroje mám na dvou 2TB USB-C SSD discích. Akorát na Apple jsem musel instalovat ARM Windows Server, Windows klient a ARM Linux distribuce kvůli Apple silicon procesoru.
Chová se to jako Windows 3.0 na i386
.Za mě bych doporučil připlatit si za RAM a koukat po strojích alespoň s 32GB RAM. Je to investice která se vám vyplatí. Velikost HDD neřeším, virtuální Windows, Windows Server a Linux stroje mám na dvou 2TB USB-C SSD discích. Akorát na Apple jsem musel instalovat ARM Windows Server, Windows klient a ARM Linux distribuce kvůli Apple silicon procesoru.
Synology DS423+ a Synology DS218+
TP-Link routery
SZ nečtu!!! Ptejte se ve fóru, pomůžete ostatním.