• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 3 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stavba HTPC pro přehrávání videí HEVC/FullHD (x86_64 Libreelec) - 2. díl
HP T530 mi již dorazilo.
Musím říci, že prodejce "KOMPRE_PL" je na allegro velice solidní.
Stroje posílá pečlivě zkontrolované, olepené nálepkami "záruka" a dokonce včetně stojánků. Pečlivě zabaleno.
Z HP T530 mám obecně velice dobrý pocit, za tu cenu 578 Kč dostanete thin client, stojánek i zdroj. Je to veskrze moderní thin client, již s DDR4 a hrubý výkon APU je celkem solidní. Má maličký pidi zdroj, jak je nyní obvyklé u malých laptopů.
Bohužel se mi na něm nepodařilo rozchodit HDR (10 bit), resp. videa s HDR to přehrává, ale video je trhané, jako kdyby se vynechávaly B-snímky (ale HW akcelrace je kupodivu aktivní a zatížení CPU osciluje kolem 30-40% pouze). Ale možná je to DP-HDMI kabelem, ten co mám, tak zvládá maximálně 4k/30Hz. Jenže za kabel DP1.4-HDMI2.1 chtěj pětikilo. A to nedám, za tu cenu je defacto celý stroj. Je otázkou, zda lze vůbec HDR zprovoznit, jelikož všude píšou, že na HDR je potřeba minimálně Displayport 1.4, jenže u HP T530 je pouze 1.2.

Jinak, mimo HDR, zvládá přehrávat 4k HEVC bez problému, a HEVC 8bit sežere s hardwarovou akcelerací všechno, i nestandard HEVC. Rozlišení 4k umí. To mě na druhou stranu hodně příjemně překvapilo, protože např. Celeron N3050 nebo x5-3850 (ty mám taky) sice by měly dávat taky 4k/HEVC 8bit, ale ne každé video jim chutná, u mnohých prostě "nenaskočí" HW akcelerace a přehrává se to SW s pomocí hrubé síly (a tedy trhaně).

Z mnou třech prezentovaných strojů (HP T520, HP T530, DELL Wyse 3040) mohu ale nyní doporučit již pouze HP T530 a nebo Wyse 3040.
HP T520 už se bohužel dá na allegro pořídit defacto jen za cenu té HP T530, a T530 má podstatně vyšší užitnou hodnotu (vyšší výkon, plná podpora 4k, přehrává HEVC).
Kouzlo Wyse 3040 pro změnu spočívá v té pidivelikosti, prostě je to tak malý až je to hezký (a když se poštěstí, tak to přehraje sem tam i nějaký 4k/HEVC).

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: Stavba HTPC pro přehrávání videí HEVC/FullHD (x86_64 Libreelec) - 2. díl - od harrym - 22.11.2024, 23:45

Přejít na fórum:

Prochází: