25.11.2024, 12:22
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 25.11.2024, 15:54 uživatelem JiRo.
Důvod úpravy: Opravena informace.
)
Záznamy logu týkající se knihovny SCC umístěné na samba sdíleném úložíšti
Používám funkce knihovny v SCC a její zdrojová data filmů si ukládám na NAS prostřednictvím samby. Umožńuje to tato zdrojová data používat ve všech Kodi na domácí síti. V nastavení knihovny je tedy vložený odkaz na samba sddílené adresáře. Funguje to výborně, jen s jednou komplikací. Kodi pro každý takový přístup z doplňku SCC protokoluje do logu warning záznam obsahující hlášku:
Vše jinak funguje, ale to množství zápisů do logu je otravné, log to znepřehledňuje a zbytečně nafukuje, nehledě na to, že to má vliv i na odezvu Kodi v okamžicích, kdy v doplňku SCC (jehož service část běží na pozadí) probíhá nějaká hromadná akce, při které se celý obsah knihovny prochází.
Nepodařilo se mi přijít na to, jak se otravné hlášky zbavit. A tak jsem nakonec zvolil řešení, že pro přístup ke zdrojům knihovny z doplňku SCC používám jiné než samba sílení. Pro vlastní knihovnu Kodi ale sambu používám i nadále. Je v podstatě jedno, jaká metoda se použije. Smyslem je, aby doplněk SCC ty zdroje knihovny viděl jinak, než jako samba. Já v případě *ELEC, což lze použít pro jakýkoliv Linux based systém, používám funkce auto mountpoint pro sambu (CIFS), kterou najdete v .config/system.d. V případě Windows je např. možné použít analogické mapování síťového disku.
Trochu problém je, pokud jste si již dříve knihovnu SCC umístili na externí úložiště, které jste adresovali přes sambu, a budete chtít přejít na výše uvedené řešení. Aby jste si zachovali konzistenci s již do knihovny dříve uloženými seriály, budete muset ideálně změnit i obsah databáze SCC doplňku. Konkrétně musíte editovat obsah tabulky seriálů, a vyměnit adresy původní samby, za ty lokální. Je to záležitost jednoduchého SQL příkazu, ale tohle je samozřejmě řešení jen pro ty, kteří se v uvedené problematice trochu vyznají. Pokud konzistenci zachovat nechcete, můžete buď smazat celou databázi, což ale postihne i další funkce SCC doplňku, nebo jen smazat obsah tabulky seriálů v ní. V obou případech ale musíte všechny seriály do knihovny vložit znova.
Poté, co jsem uvedený postup provedl, se až překvapivě zlepšila odezva Kodi a zrychlil proces jak spouštění Kodi, tak (ale to je možná jen dojem), i jeho odstavení. Mrzí mě, že jsem si to chování Kodi nezdokumentoval před a po úpravě, takže je to jen o tom dojmu...
Používám funkce knihovny v SCC a její zdrojová data filmů si ukládám na NAS prostřednictvím samby. Umožńuje to tato zdrojová data používat ve všech Kodi na domácí síti. V nastavení knihovny je tedy vložený odkaz na samba sddílené adresáře. Funguje to výborně, jen s jednou komplikací. Kodi pro každý takový přístup z doplňku SCC protokoluje do logu warning záznam obsahující hlášku:
Kód:
SMBFile::OpenForWrite() called with overwriting enabled!Nepodařilo se mi přijít na to, jak se otravné hlášky zbavit. A tak jsem nakonec zvolil řešení, že pro přístup ke zdrojům knihovny z doplňku SCC používám jiné než samba sílení. Pro vlastní knihovnu Kodi ale sambu používám i nadále. Je v podstatě jedno, jaká metoda se použije. Smyslem je, aby doplněk SCC ty zdroje knihovny viděl jinak, než jako samba. Já v případě *ELEC, což lze použít pro jakýkoliv Linux based systém, používám funkce auto mountpoint pro sambu (CIFS), kterou najdete v .config/system.d. V případě Windows je např. možné použít analogické mapování síťového disku.
Trochu problém je, pokud jste si již dříve knihovnu SCC umístili na externí úložiště, které jste adresovali přes sambu, a budete chtít přejít na výše uvedené řešení. Aby jste si zachovali konzistenci s již do knihovny dříve uloženými seriály, budete muset ideálně změnit i obsah databáze SCC doplňku. Konkrétně musíte editovat obsah tabulky seriálů, a vyměnit adresy původní samby, za ty lokální. Je to záležitost jednoduchého SQL příkazu, ale tohle je samozřejmě řešení jen pro ty, kteří se v uvedené problematice trochu vyznají. Pokud konzistenci zachovat nechcete, můžete buď smazat celou databázi, což ale postihne i další funkce SCC doplňku, nebo jen smazat obsah tabulky seriálů v ní. V obou případech ale musíte všechny seriály do knihovny vložit znova.
Poté, co jsem uvedený postup provedl, se až překvapivě zlepšila odezva Kodi a zrychlil proces jak spouštění Kodi, tak (ale to je možná jen dojem), i jeho odstavení. Mrzí mě, že jsem si to chování Kodi nezdokumentoval před a po úpravě, takže je to jen o tom dojmu...
Jsem (až na výjimky) pouhým čtenářem fóra.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.
Nepokračuji tedy ani v tématech, která jsem založil.
To platí i pro doplňky Kodi a další aplikace, které jsou s takovými tématy spojené.