• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 3 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stavba HTPC pro přehrávání videí HEVC/FullHD (x86_64 Libreelec) - 2. díl
Tak laborování s HP T530 a HDR 10bit pokračuje.
Zjistil jsem, že to, co jsem si myslel, že je zobrazováno v HDR, tak v HDR zobrazováno nebylo, bylo to jen 8bit. Na 4k TV je totiž volba "diagnostika signálu" a pod ní si můžete detailně zobrazit, co leze vlastně přes HDMI do TV.
Kupodivu při připojení T530 přes DP-DP kabel na stolní monitor s podporou HDR, tak běželo HDR v pohodě. Když jsem zobrazoval na monitor pomocí levného kabelu DP-HDMI, byl obraz zelenej.

Takže jsem se plácnul přes kapsu a objednal pořádnej kabel, a to DP 1.4 > HDMI 2.1 za 5kilo, který by měl tutově podporovat při konverzi signálu z DP na HDMI i to zatrolený HDR. Tak jsem zvědav. Dost mě to sere, protože to T530 jsem pořídil za 578 Kč a prakticky ty skoro samý prachy vyhodím za kabel s pořádným převodním čipem (obvykle bývá zaintegrován v HDMI koncovce).

I když přes DP-DP kabel jede HDR, tak u náročnějších videí se video škube, není plynulé, i když to indikuje HW akceleraci. Soudím, že HW akcelerace nestíhá dekódovat současně 4k, HDR a ještě u toho dělat resampling obrazu z 4k na QHD. Spoléhám na ten lepší kabel, tak uvidím.

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: Stavba HTPC pro přehrávání videí HEVC/FullHD (x86_64 Libreelec) - 2. díl - od harrym - 26.11.2024, 23:27

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)