Tak HP T530 splnilo očekávání, doporučuji. Koupě DP1.4-HDMI2.1 kabelu za 5kilo, pomohla. HDR se chytlo, zelenej obraz se už nekoná. Žel drobný nešvar v poškubávání vysokooktanových HDR videí přetrvává. Svítí sice příznak HW akcelerace, ale prostě se to občas poškubne. 1080p HDR to zvládá naprosto v pohodě, levou zadní, u 4k HDR v zásadě bezproblémově jen videa do 15-25 GB, pak už to poškubává. Zjevně se při dekódování HDR streamu účastní částečně i CPU, protože poškubávání naroste, pokud např. vyvoláte kontext nabídku při přehrávání videa.
Ještě nevylučuji, že to může být pomalým internetem, ale to už se mi moc nezdá.
Obecně tedy HP T530 doporučuji - za nyní 581 Kč získáte to-time thin client v líbivém apple-like kabátku, se zdrojem i s podstavcem. Podstavec lze využít nasvislo, nebo po odklopení deklu z T530 i klasicky naležato (nutné při nacpání stroje do poličky).
Musíte si ale k tomu koupit pořádnej DP-HDMI se sofistikovaným redukčním čipem, já kupoval CO2 kabel přes allegro. Kabely obdobné specifikace se prodávaj na alliexpresu za 15-16 USD - ale to jsem nezkoušel a neriskoval. Kdo od toho nečeká zázraky a stačí mu 1080p výstup bez HDR, tak tomu stačí i ten nejlevnější 1080p/60Hz DP-HDMI kabel, v současnosti za 100-150 Kč.
Ještě nevylučuji, že to může být pomalým internetem, ale to už se mi moc nezdá.
Obecně tedy HP T530 doporučuji - za nyní 581 Kč získáte to-time thin client v líbivém apple-like kabátku, se zdrojem i s podstavcem. Podstavec lze využít nasvislo, nebo po odklopení deklu z T530 i klasicky naležato (nutné při nacpání stroje do poličky).
Musíte si ale k tomu koupit pořádnej DP-HDMI se sofistikovaným redukčním čipem, já kupoval CO2 kabel přes allegro. Kabely obdobné specifikace se prodávaj na alliexpresu za 15-16 USD - ale to jsem nezkoušel a neriskoval. Kdo od toho nečeká zázraky a stačí mu 1080p výstup bez HDR, tak tomu stačí i ten nejlevnější 1080p/60Hz DP-HDMI kabel, v současnosti za 100-150 Kč.