• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 2 Hlas(ů) - 3 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Stavba HTPC pro přehrávání videí HEVC/FullHD (x86_64 Libreelec) - 2. díl
meda: pěkné, díky za zkušenosti. Ano, o strojích s tím 4jádrem GX-420GI jsem taky přemýšlel. 2x tolik hrubého výkonu není nikdy na škodu. Odradilo mě ale od toho to, že to nemá podporu HDR, no a pak tak min. 2x vyšší cena. Ale pevně věřím, že to zvládá HEVC ve 4k bez problému, jelikož to má UVD 6.0 dekodér.

Jinak mně se nyní podařilo sehnat mini-ITX desku s Celeron J4005 (Gemini Lake), který má IGP Intel HD 605, tj. umí to HDR i VP9. Tím sehnat, myslím sehnat skoro zadarmo. Sehnat za plnotuk cenu ji není problém. Ta deska se paradoxně stále prodává jako nová, ovšem za 5násobek ceny.
Stálo mě to 500 Kč, včetně 2x4 GB DDR4/2666, které už byly k tomu. Z Alzy už mám objednanej HDMI 2.1 kabel za 115 Kč. Co jsem zatím zkoušel, tak to jede ještě líp než to HP T530.

V baráku mám nyní celkem 5 ks HTPC s Libreelec, v každý cimře jedno - ano, u nás je televize kromě hajzlu, koupelny, jednoho pokoje a chodeb všude (+jedno "cestovní" Wyse 3040). Všechno pořízeno z druhé ruky za sranda ceny, pochopitelně. Mini-ITX desku bych za plnotuk nikdy nekoupil.
Od nejlepšího/nejvýkonnějšího k nejhoršímu-

Mini-ITX s Celeron J4005
HP T530
Mini-ITX s Celeron N3050
Mini-ITX s Celeron 1037U
Mini-ITX s Celeron J1800

Z kola ven nyní půjde nejslabší kus, taky na bázi mini-ITX, ale AMD E-350 (40nm). Tu lupnu k sestřenici, ta má ještě C-70 + Radeon HD 5450.

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: Stavba HTPC pro přehrávání videí HEVC/FullHD (x86_64 Libreelec) - 2. díl - od harrym - 19.1.2025, 20:25

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)