01.2.2025, 13:21
Tak jsme měl včera po návratu z kina (mimochodem, Bob Dylan: Úplně neznámý, velmi doporučuji. Je to absolutně skvělé!) chuť se tomu věnovat. Prošel jsem znova postupně všechny možnosti co a jak nastavit (Tvheadend, Kodi PVR & Live Tv a doplněk pvr.hts) aby se to po změně kanálů (enabled/disabled) v Tvheadend (na základě existence/neexistence alespoň jednoho záznamu pořadu v epg - to dělá script spouštěný cron na serveru kde běží Tvheadend) promítlo i do Kodi. Závěr je tento.
Změna v enabled/disabled kanálů v Tvheadend se v Kodi provede s následujícícími výsledky, seřazeno podle úspěšnosti. Pozn. Úspěšný je ten případ, kdy se enable resp. disabled kanál v Tvheadned objeví resp. zmizí ve všech PVR & Live TV seznamech (seznam kanálů, odpovídající skupiny kanálů a epg):
Změna v enabled/disabled kanálů v Tvheadend se v Kodi provede s následujícícími výsledky, seřazeno podle úspěšnosti. Pozn. Úspěšný je ten případ, kdy se enable resp. disabled kanál v Tvheadned objeví resp. zmizí ve všech PVR & Live TV seznamech (seznam kanálů, odpovídající skupiny kanálů a epg):
- start Kodi - vždy, spolehlivě
- start doplňku pvr.hts - vždy, spolehlivě. Start doplňku se samozřejmě provádí také při startu Kodi. Start doplňku se od restartu liší tím, že po předchozím zastavení doplňku uběhla nějaká hodně dlouhá doba. Řádově desítky vteřin a více.
- restart doplňku pvr.hts - vždy, ale s rizikem občasného zamrznutí Kodi. Testuji to za provozu na našem hlavním Kodi v obýváku a zatím to zamrzlo asi 3x za celou dobu (14 dní), těch pokusů bylo několik desítek. Restartem doplnku je myšleno spuštění scriptu, který přes jsonrpc doplněk zastaví a po nějakém čase (zatím mám nastaveno 5 vteřin) ho znova spustí. Riziko zamrznutí se zvyšuje se zkrácením doby mezi zastavením a novým spuštěním doplňku.
- probuzení počítače, na kterém Kodi běží - občas, nepříliš spolehlivě, povede se cca 1 z 10 pokusů - testuji na LibreELEC a občas i CoreELEC, kde uspávání/probouzení používám.
- bez jakékoliv akce na straně Kodi - výjimečně, nespolehlivě. Za celou dobu, co tuhle záležitost testuji k tomu několikrát došlo, ale nepřišel jsem na to proč. Zřejmě vlivem nějakých na pozadí bežících vnitřních porcesů Kodi nebo po nějaké akci v gui (typicky ukončení přehrávání).