• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
vyhľadávanie web & kodi, titulky
Sosáč byl vždycky tak trochu schizofrenní a nyní je to dotaženo do extrému. Dva weby, dva účty, dva doplňky a ještě k tomu, tady na fóru, celá další různých verzí úprav. Což o to, myšlenka je celkem dobrá a ani dva účty by nebyly na škodu. Jeden je pro přístup k vlastnímu zdroji dat na streamuj.tv a pro propojení s prvním doplňkem (to je ten ze zdejšího repa), druhý umožňuje propojit webové rozhraní a druhý účet na sosac.tv  s druhým doplňkem (ten je k dipsozici v repu sosacRepo official Repo) a současně i se streamuj.tv. Až potud celkem OK, i když to vyžaduje hodně přemýšlení, jak ten koncept vlastně pracuje a co a jak to jeho autoři vlastně myslí. Ale budiž. Pokud se ale člověk rozhodne druhý doplněk nainstalovat, začnou se dít věci.

Při instalaci doplňku se potichu nainstaluje skin Estuary-sosac a při spuštění doplňku se na něj Kodi přepne. Už jsem viděl hodně, ale takovéto řešení ne. Plně to odporuje smyslu toho, proč a na co v Kodi skiny jsou a jak vlastně s databázemi a doplňky spolupracují. Jasně, pokud někdo do nějakého skinu přidá nějaké funkce, které budou využívat speciální informace z nějakého doplňku, je to v pořádku. Ale aby to bylo obráceně, tzn. že bez tohoto skinu onen doplněk nebud schopný fungovat s jakýmkoliv jiným skinem, to je absurdní. Zdá se, že autor doplňku a/nebo skinu to celé prostě nepochopil.

Chtěl jsme si doplněk pustit v jiném skinu, tak jsem na něj přepnul. Po spuštění doplňku se ale Kodi opět přepnulo na skin Estuary-sosac a zeptalo se mě: Chcete ponechat tuto změnu? Zkusil jsme dát Ne, ale bez úspěchu. Jedinou možností bylo odpovědět Ano,  a teprve pak jsem mohl pokračovat dále, doplněk se ukončil, objevilo se hlavní menu a teprve při dalším spuštění doplňku jsem s ním mohl dál pracovat. Pak jsem zkusil skin Esturay-sosac odinstalovat, a v tom okamžení je doplněk jak bez rukou, protože jeho navázání na skin Estuary-sosac je absolutní a bez něj není schopný fungovat.

Já asi celou tu myšlenku autora chápu, včetně napojení doplňku na Sosac.tv, a není špatná, a tím spíše mě mrzí, že musím jeho práci zhodnotit tak, že tohle se prostě hodně nepovedlo. Myslím tím z hlediska pravidel, principů a zásad Kodi a jeho doplňků, včetně skinů. Ano, dalo by se to celé pojmout a napsat (jak doplněk, tak skin) tak, aby skin Estuary-sosac fungoval tak, jak funguje dnes, a současně, aby doplněk, když se spustí pod jiným skinem, fungovat také, ale to by autor musel k celému řešení přistoupit s trochu větším rozhledem a asi i znalostmi nebo možná i ochotou dodržovat zásady a pravidla.

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: vyhľadávanie web & kodi, titulky - od JiRo - 04.2.2025, 20:16

Přejít na fórum:

Prochází: 1 host(ů)