• Vítejte na XBMC-Kodi.cz
  • Česko-slovenská komunita fanoušků XBMC/Kodi
Vítejte návštevníku! Přihlášení Registrace

Hodnocení tématu:
  • 0 Hlas(ů) - 0 Průměr
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Problém s TVHeadend a HTTPS v KODI
@martinchromy1985: Asi jsi špatně četl úvodní příspěvek tématu, kde jasně @peterkal: píše o tom, že takhle, jak to máš ty a jak mu to navrhuješ, to udělat nechce, a proč. Ono změnit default porty sice zdánlivě o něco zabezpečení zvýší, ale o skutečném zabezpečení se samozřejmě hovořit nedá. To je jen iluze. To bezpečnostní riziko tam stále je a vysoké. Je to sice náhoda, ale na tu bych se nespoléhal. Zkoušeli jsem kdysi dávno takhle Tvheadend na vyhrazeném internetovém spojení otevřít, a do necelého týdne se tam někdo naboural.

@peterkal: Předpokládám, že do fóra Tvheadend si se díval, pokud ne, doporučuji. Jen zběžně jsem to projel několika verzemi dotazů a našel plno odkazů na dikuse kolem řešení plnohotnotného zabezpečeného přístup s použitím různých variant reverse proxy. Je fakt, že já jsem v této části síťové infrastruktury poměrně nevzdělaný, ale co jsme si tam četl, tak se tam o podobném problému píše poměrně často. Namátkou např. v TVHeadend with lighttpd as reverse proxy and AUTH and apparmor. Já sám používám pro vzdálený přístup k domácím serverům (včetně Tvheadend) příležitostně vytvářenou VPN. Ale rozhodně to nepoužívám na trvalé propojení. Spíše jen pro případy, kdy se potřebuji dostat do domácí sítě pro nějaká data nebo zkontrolovat, zda jsou aplikace doma v pořádku. Napojení na Tvheadend z Kodi v něm použiji jen výjimečně. Asi by to bylo řešení i pro Tebe, i když chápu, že eleganci a jednoduchosti zabezpečeného připojení přes reverse proxy se to nevyrovná.

Co jsem pochopil, tak jedním z popisovaných řešení použít pro 9981 standardní reverse proxy na 443 (jak to máš ty) a pro 9982, přes který běží vlastní streaming htsp protokolem, dynamicky vytvářený tunel. Ale jak to funguje a jak to udělat a jestli je tohle nějak standardní funkce reverse proxy aplikací, to už je na mě moc... 11

Citovat

Příspěvků v tématu
RE: Problém s TVHeadend a HTTPS v KODI - od JiRo - 04.3.2025, 11:09

Přejít na fórum:

Prochází: