16.3.2025, 22:20
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 17.3.2025, 0:20 uživatelem JiRo.
Důvod úpravy: Překlepy
)
(16.3.2025, 18:03)waladir Napsal(a): ...Pokud budu vědět, jaký stream z MD pustit, tak technické řešení je hračka :-)...
Ne, že bych to už realizoval, ale přemýšel jsem o tom. Nějaké zkušenosti jsem nasbíral z iVysílání a jeho Sport Plus kanálů. Čekám, až v OnePlay nasbírám víc informací o tom, jak se to vlastně chová a pak to začnu řešit. Co bude potřeba vědět/mít ověřené:
- mít předem informaci o tom, že se na daném kanálu bude multidimeze vysílat a čas začátku a konce vysílání - tohle snad v EPG k diposzici je
- mít informace o tom co a na kterém subkanálu multidimenze se vysílá - to stačí až v okamžiku zahájení vysílání multidimenze, případně variantně také s předstihem
Jádrem řešení je, že se vytvoří další kanály (subkanály pro multidimenzi), do kterých se budou dynamicky přesměrovávat jak informace (formou epg), tak volba streamů multidimenze. Zároveň se bude dynamicky měnit i jejich stav enable/disable, případně i jejich jméno a ikona a samozřejmě i obsah epg podle toho, co na nich bude (ne)dostupné. Pokud nic, budou ve stavu disable, pokud něco, tak enable. Ještě je na zvážení, zda by se nemohly subkanály multidimenze zobrazovat s předstihem, aby bylo možné u nich nastavit nahrávání. Ale to jsou už spíše drobnosti, které je možné řešit až v případě, že základní idea řešení se ukáže jako funkční. Těch variant a variací, jak to řešit je více, pro tuto chvíli asi nejsou podstatné.
Má to samozeřmě i nějaké háčky, největší z nich je asi to, že změna enable/disable kanálu v Tvheadend se do běžícího Kodi nepromítá spolehlivě. Tohle jsem už řešil u právě zmiňovaného iVysílání a 100% úspěšný jsme zatím nebyl. Další komplikací bude, že obsluha toho všeho bude muset běžet cyklicky, což ale u Tvheadend není problém.