19.3.2025, 18:09
Navazuji na úvahu o tom, jak by se multidimenze OnePlay měla pro použití v Tvheadend řešit. Jen upozoňuji, že se to týká případu, kdy jsou použity skripty v Tvheadend a ne tedy OnePlay Server. To řešení je sice hodně podobné, ale přeci je tam možné některé odlišnosti najít. @waladir: na těchto scriptech pracuji také, ale já jsme byl netrpělivý a z jeho originálního kódu doplňku OnePlay pro Kodi jsme si odvodil řešení, které navazuje na některá má už používaná a osvědčená řešení s podobnými funkcemi (např. příjem kanálů ČT Sport Plus z iVysílání).
Klíčové pro to, aby se OnePlay kanály s multidimenzí daly rozumně používat je:
Jak to vypadá konkrétně je vidět na přiložených screenshotech. Na prvním je vidět detail epg master kanálu, kam jsem doplnil informace ze subkanálů. Docela se divím, že tohle Oneplay nemá u jejich epg také. Pokud se chcete v přehledu epg podívat, co se v dané multidimenzi bude vysílat, musíte vždy do detailu.
[attachment=11407] [attachment=11408] [attachment=11409]
Klíčové pro to, aby se OnePlay kanály s multidimenzí daly rozumně používat je:
- vlastní příjem a volby jak master kanálu multidimenze, kde se vysílá tzv. mozaika všech streamů, tak subkanálů jednotlivých streamů - tohle jsem jen s drobnými úpravami převzal z originálu
- zpracování epg - tady jsem použil základní modul epg z originálu ale doplnil ho, protože jsem chtěl, aby se informace z master kanálu i subkamálů daly vzájemně využít. Takže teď mám informace v master kanálu doplněné o názvy všech streamů z jednotlivých subkanálů a naopak, do subkanálu kopíruji vybrané informace z master kanálu.
- Řízení enable/disable subkanálů podle toho, zda pro něj existuje nějaké epg. Tady ještě váhám před strategií. Jsou v podstatě tři možnosti:
- neřídit nic, pak ale budou všechny subkanály v epg trvale viditelné, což bude nepřehledné a ani nijak moc hezké.
- řídit enable/disable podle toho, zda pro kanál epg existuje nebo neexistuje. To už je lepší, ale v přípdě že si stahujete epg na větší počet dní dopředu, výsledek je víceémně hodně podobný tomu předchozímu řešení.
- řídit enable/disable podle toho, zda pro kanál epg existuje nebo neexistuje ale pouze pro nějaký nastavený počet dní, který může být kratší, než pro kolik se stahuje epg. Tohle řešení se mi ais líbí nejvíce. Typicky by tam mohl být např. jeden den, tzn. když se bude aktualizace epg provádět 1x denně rámo, tak se zobrazí jen ty subkanály multidimenze, které budou mít epg pro tento den.
- řídit enable/disable podle toho, zda pro kanál epg existuje a to pouze v čase po dobu vysílání nějakého zápasu. To je si hodně efektní, ale naráží to na celou řadu problémů, které jsem poměrně podrobně popisoval už u řešení pro iVysílání. Kdo o to má zájem podívejte se na toto téma zde na fóru.
- neřídit nic, pak ale budou všechny subkanály v epg trvale viditelné, což bude nepřehledné a ani nijak moc hezké.
Jak to vypadá konkrétně je vidět na přiložených screenshotech. Na prvním je vidět detail epg master kanálu, kam jsem doplnil informace ze subkanálů. Docela se divím, že tohle Oneplay nemá u jejich epg také. Pokud se chcete v přehledu epg podívat, co se v dané multidimenzi bude vysílat, musíte vždy do detailu.
[attachment=11407] [attachment=11408] [attachment=11409]