13.6.2025, 10:57
@meda: Zavolal jsme kamarádovi "anténářovi" a zastavil se ráno tady u mne se svým nádobíčkem. Hodinu jsme zkoušeli nastavovat pásmové útlumy a scanovali DVB-T a DVB-C kanály a dosáhli jsme skutečně stavu podobnému tomu tvému. Při zvyšování útlumu ve vybraném pásmu jsme se od 100% výsledku scanování postupně propracovali až k tomu, že scanování dávalo střídavé výsledky, až k tomu, že se při scanování nenašlo nic. Taky mi potvrdil, že v STA se to, že jednotlivá pásma mohou mít výrazně odišnou úroveň/kvalitu signálu, stává dost často. Je to věc nastavení, údržby, ale taky i rušení, které může často zasahovat třeba i jen do pásem na okraji spektra kmitočtů DVB, která jsou už blízko kmitočtů vyhrazených pro jiné technologie a služby.
Jinak já jsem to zkoušel na verzi 4.3. Byla to věc rychlého rozhodnutí kamaráda o to požádat a on řekl, že dorazí hned ráno, a mně ani nenapadlo připravit druhý server s verzí 4.2. Škoda, mohli jsme se toho dozvědět víc...
Chápu, že pro tebe řešení s dodatečným spuštěním scanování jednodlivých muxů není ideální, zvláště, když ten podíl úspěšného a neúspěšného scanování je tak nízký. Takže jestli to verze 4.2 zvládá lépe, a jsi s ní spokojený, tak proč ne. Na druhou stranu, já často laboruji s příjmem OTT služeb a tam tuhle možnost využívám. Ono je určitě lepší si pro několik změněných/přidaných kanálů, které si na stránce muxů vyberu, pustit jedním povelem scan, než ho pouštět pro celý playlist. V podstatě to většinou dělám právě takhle.
Jinak já jsem to zkoušel na verzi 4.3. Byla to věc rychlého rozhodnutí kamaráda o to požádat a on řekl, že dorazí hned ráno, a mně ani nenapadlo připravit druhý server s verzí 4.2. Škoda, mohli jsme se toho dozvědět víc...
Chápu, že pro tebe řešení s dodatečným spuštěním scanování jednodlivých muxů není ideální, zvláště, když ten podíl úspěšného a neúspěšného scanování je tak nízký. Takže jestli to verze 4.2 zvládá lépe, a jsi s ní spokojený, tak proč ne. Na druhou stranu, já často laboruji s příjmem OTT služeb a tam tuhle možnost využívám. Ono je určitě lepší si pro několik změněných/přidaných kanálů, které si na stránce muxů vyberu, pustit jedním povelem scan, než ho pouštět pro celý playlist. V podstatě to většinou dělám právě takhle.