18.6.2025, 12:38
(Tento příspěvek byl naposledy změněn: 18.6.2025, 12:44 uživatelem JiRo.
Důvod úpravy: Překlepy
)
@meda: T602 si pamatuji, byl to v té době zásadní pokrok. Ale stejně jsme ještě dlouho, než každý dostal vlastní PC, zůstávali věrni tradicím z předPC doby. Na dispečinku měl každý svůj terminál připojený k počítači řídícího systému dispečinku, v každé kanceláři byla jedna jehličková tiskárna z Polska. A už někdy od poloviny 80. let jsme všichni běžně všechno psali na něm. Celoobrazovkový editor EDT, textový procesor RunOff, terminály i tiskárny později formou zlepšováku doplněné o české znaky.
Typické pro tu doby ovšem bylo to, že největší problém byl s papírem do tiskárny. Neměl jsem ho v ročním plánu, a tak jsem na něj neměl nárok. Pomohla dobrá známost s kamarádkou z "velkého počítače EC1026" na "ředitelsví", která tiskla výstupy z účetních agend podniku. Ale ta měla zase přístup jen k vícevrstvým papírům s kopírákem, a tak pak musela pomoci zase její kamarádka, která pracovala se separátorem takových papírů. První mi vyšetřila krabici skládaného papíru, tu jsme odnesl k té druhé, která ji založila do separátoru, a z těch celkem 5 vrstev, z nichž dvě byly kopírák, udělala tři balíky čistého papíru.
Ještě mám doma jeden výtisku dokumentu z roku 1987.
![[Obrázek: D2fbC6b.jpeg]](https://i.imgur.com/D2fbC6b.jpeg)
Typické pro tu doby ovšem bylo to, že největší problém byl s papírem do tiskárny. Neměl jsem ho v ročním plánu, a tak jsem na něj neměl nárok. Pomohla dobrá známost s kamarádkou z "velkého počítače EC1026" na "ředitelsví", která tiskla výstupy z účetních agend podniku. Ale ta měla zase přístup jen k vícevrstvým papírům s kopírákem, a tak pak musela pomoci zase její kamarádka, která pracovala se separátorem takových papírů. První mi vyšetřila krabici skládaného papíru, tu jsme odnesl k té druhé, která ji založila do separátoru, a z těch celkem 5 vrstev, z nichž dvě byly kopírák, udělala tři balíky čistého papíru.
Ještě mám doma jeden výtisku dokumentu z roku 1987.
![[Obrázek: D2fbC6b.jpeg]](https://i.imgur.com/D2fbC6b.jpeg)